Referenties

Referenties 2018-09-23T13:15:29+00:00

2017

Johan presteerd de laatste jaren zeer sterk op de ZLU vluchten. Ook hij kocht bij mij een kind van mijn topkweker “Golden Future” en heeft er vrij snel succes mee. Op de ZLU klassieker vanuit Narbonnen wint een kleinkind van “Golden Future” en “Frankenstein” een schitterende 12e Nationaal. Dank je voor het doorgeven Johan en hopelijk ga je nog veel meer goede van deze lijn fokken.

Frank Zwiers over Johan Boonen

Rinus Konings haalde vooral in mijn begin jaren enkele jonge duiven uit mijn toen nog vrij onbekende kweekhok. Een goede zet zo blijkt wel want Rinus kende een goed seizoen in 2017. Vooral de prachtige serie op St. Vincent is er 1 om in te lijsten. Zo won hij  de 22e NPO ( kleinkind Eris), 47e NPO ( kleinkind Eris) en 55e NPO ( inteelt Golden Future)! een zeer knappe prestatie en ik verwacht de komende jaren serieuze concurrentie te krijgen van Rinus.

Frank Zwiers over Rinus Konings

Auke is een jonge ambitieuze marathon speler uit Oost Brabant. Enkele jaren geleden haalde hij bij mij een paar duiven om serieus mee aan de gang te gaan. Er werd met deze duiven gefokt en in 2017 kende Auke zijn eerste topnoteringen. Op een vlucht vanuit Bergerac won hij de 20e NPO met een kleinkind van “Tevez”. Ook beide zusjes van de 20e NPO waren prima op tijd dus de eerste basis is gelegd. Nu uitbouwen en in 2018 net weer een beetje beter zou ik zeggen ;-).

Frank Zwiers over Auke vd Deen

De jonge gebroeders Dekker hebben al goed van zich laten horen op de programma vluchten. Ze behaalde al diverse keren teletekst en in de provincie Zeeland zijn het mannen die met de allerbeste meespelen op de ereprijzen. Ook op de marathon hebben beide heren serieuze ambities. Ze haalde bij mij al kinderen van “Golden Future” en van “Suusje”. In 2017 kende ze een meer dan prima seizoen met vroege prijzen op de klassiekers. Op Dax wonnen ze de 16e NPO met een kleinkind van “Suusje”. grote klasse heren!!

Frank Zwiers over Gebr. Dekker

De uiterst succesvolle combinatie Verweij- de Haan hebben enkele jaren geleden bij mij een dochter gehaald uit het koppel “Golden Future” x “Frankenstein”. Deze duivin blijkt haar goede genen prima door te geven en werd moeder van “Robben” een schitterende doffer die als jaarling al 2 koprijzen haalde op zowel middag als ochtendlossing. In 2017 is “Robben” gespeeld op Pau wat werd verplaatst naar Mont de Marsan. Voor “Robben” was het prima en won op deze populaire ZLU klassieker de 19e Nationaal!!

Frank Zwiers over Verweij -de Haan

John Aarts is een sterke fondspeler bij mij in de afdeling. Enkele jaren geleden zeer succesvol met de “Smart Lady” welke het schopte tot 1e nationale asduif. Na wat samenkweek te hebben gedaan heeft John ook nog wat duiven bij me gehaald uit het beste wat ik heb zitten. Hierbij dus ook een kind van “Golden Future” x “Marcus”. John is hiermee gaan fokken en meteen het eerste jaar vliegt een jaarling hieruit de 22e Nationaal Agen!! Dat beloofd wat voor de toekomst.

Frank Zwiers over John Aarts

Enkele jaren geleden besloot Henri te gaan starten op de marathon vluchten. Hiervoor heeft hij enkele duiven bij mij en ook bij Arjan Beens aangeschaft. Inmiddels heeft hij de reschtstreekse kwekers als van de hand gedaan en zitten deze grotendeels bij Andre van Boxtel. Toch hadden Henri en Wouter er enkele nakweek duiven van en speelde deze op Orange ochtenlossing. Hierbij werden ze blij verrast met de 8e NPO Orange wat een kleinkind is van “Eros” en “Carolijn”.  Ook op Perpignan ZLU werd deze topper ingezet en stelde wederom niet teleur. Zo won deze klasbak op Perpignan de 61e Nationaal!!!

Frank Zwiers over Henri en Wouter Diks

Via Rene Harps zijn de gebroeders Leideman in bezit gekomen van een kind van mijn topvlieger “Miss Nijdeken”. Het bleek een zeer succesvolle move te zijn want op Orange ochtendlossingen wint deze duif de 2e NPO Orange. In 2016 veroverde een ander kind van “Miss Nijdeken” ook al een teletekst plaats vanuit Orange dus het is zeker een toplijntje voor de ochtendlossingen.

Frank Zwiers over Gebr. Leideman

Peter Struijk heeft in 2017 een top seizoen gedraaid met maar liefst 3x top 25 NPO/Nat met duiven gefojt uit rechtstreekse van mijn hok. In 2016 liet hij al zien op de juiste weg zitten met zijn topduivin “Amber” ( niet te verwarren met mijn “Amber” 😉 ) ze won in 2016 reeds een echte kopprijs vanuit Albi met de 15e NPO. Nu in 2017 speelde Peter haar op de koninginnevlucht vanuit St. Vincent en wederom was ze keurig op tijd present met een 20e NPO St. Vincent tegen  1.061 duiven. “Amber” is een kleindochter van “Miss Nijdeken” ( 10e Nat Tarbes)  en “Daphnia” ( 7e NPO Cahors). Ook op Perigueux pakte Peter een kopprijs met de 25e NPO wat een kleinkind was van “Lovely Lydia”, “Vienna” en broer “Amber”. Het hoogtepunt van 2017 was dan toch de loodzware vlucht vanuit Dax. op deze vlucht won een kleinkind van “Kian” en “Blue Beauty” en broer “Amber” de 9e NPO Dax en tevens de 24e Nationaal. Peter van harte met dit topseizoen en op naar 2018.

Frank Zwiers over Peter Struijk

Eddy ken ik nu al enkele jaren en elk jaar gaan er wel enkele duifjes vanuit mij naar Arnhem. Ook op St. Vincent had Eddy enkele van deze duifjes mee en deze stelde zeker niet teleur. Zo won een kleinkind van mijn Tevez de 26e NPO St. Vincent tegen 1.243 duiven. Overigens maakte Eddy van St. Vincent toch een klasse uitslag met 2 kopprijzen en 5 van de 7 duiven op de uitslag en 3x 1:10.

Frank Zwiers over Eddy Peperkamp

2016

Via Renee Harps is Hans in bezit gekomen van een dochter “Karma”. Zoals bekend is “Karma” een zoon van “Golden Future” en won de 18e NPO Dax en 20e NPO Bordeaux. Helaas ben ik “Karma” in 2015 verspeeld. Deze zeer talentvolle dochter van hem laat zien uit het goede hout gesneden te zijn zo is zij moeder van de 15-524 een jaarling die vanuit Bergerac de 7e NPO won tegen 1.408 duiven. Al met al weer een mooie referentie erbij en wederom uit de lijn van “Golden Future”
Frank Zwiers over Hans Radstaak
Ad van Dongen is een clubgenoot van mij en heeft in 2014 enkele duiven bij me gehaald. Een jaar later heeft Ad voor het eerst gefokt uit deze duiven en zo werd ook de NL15-1810095 geboren. die heden ten dage door het leven gaat als “Adonis-Gerrie”. Deze super jaarling won in 2016 26e NPO Bergerac 2.366 d, 31e NPO Agen 1.928 d. en 313 NPO Bordeaux 2.772 d.. Met deze uitslagen werd hij 11e provinciale asduif Marathon en 4e beste jaarling Marathon van Nederland volgens de PIPA ranking. “Adonis-Gerrie” is een kleinkind van “Kian”, 1e NPO Tarbes, klasse verloochent zich niet.!
Frank Zwiers over Ad van Dongen
In 2014 kocht Pieter Guelen bij mij 2 jonge duiven uit het koppel “Eros’ x “Carolijn”, de duiven werden behouden voor de kweek en in 2015 werden ze voor het eerst gekoppeld. Uit een van de duivinnen die Pieter “Frankys Girl 2” noemt kweekte hij de 15-392 en de 15-425, beide jaarlingen hebben al laten zien zeer getalenteerd te zijn en klasseerden zich beide reeds in de kop van de uitslag. Zo wonnen ze reeds de 2e NPO Bergerac en de 30e NPO Cahors!!! Dat beloofd wat voor 2017.
Frank Zwiers over Pieter Guelen
In 2013 haalde Eddy bij mij een duif uit het koppel “Eros” x “Lovely Lydia”, een inteelt koppeling naar het topkoppel van Mark vd Berg. In 2015 ging Eddy met 2 tweejaarse duivinnen aan de slag en deze stelde zeker niet teleur. Op Cahors won zelfs een kleinkind van “Eros” x “Lovely Lydia” de 27e NPO Cahors wat eveneens goed was voor de 59e nationaal.
Frank Zwiers over Eddy Peperkamp
Al in de 2013 haalde Peter Struijk zijn eerste “Zwiers” duifjes en inmiddels zijn hier de eerste topnoteringen al zichtbaar van. In 2014 won hij reeds een 11e NPO nu is 2016 wint hij vanuit Albi de 15e NPO met een kleinkind van “Miss Nijdeken” en “Daphnia”. Peter gefeliciteerd en ga zo door!!
Frank Zwiers over Peter Struijk
In 2013 heb ik samenkweek gedaan met Jelle Jellema. Mijn “Golden future” is wezen logeren in Nijverdal en heeft daar op diverse doffers gestaan. Een van deze doffers was haar halfbroer “Zoon Rika”. Op Marseille wint Jelle de 45e nationaal met een kleinkind van deze koppeling. Het leuke is dat in het zelfde weekend “Appollon” dat eveneens een kleinkind is van dat koppel de 17e nationaal Agen won.
Frank Zwiers over Jelle Jellema, Nijverdal

2015

Renee Harps haalde bij ons in 2013 enkele jonge duiven uit de vliegploeg, inmiddels zijn deze goed ingespeeld en hebben ze zich op Aurillac goed laten zien, renee won in afdeling 10 met de Zwiers & vd Goorbergh duiven de 23e NPO met een dubbele kleindochter van onze top-kweekster “Golden Future”, verder won hij de 79e,145e,169e en 303 met duiven van ons een mooie serie dus. Renee van harte gefeliciteerd!!
Frank Zwiers over Renee Harps
Coen van Haarlem, Terborg won met een 50% Zwiers & vd Goorbergh duifje de 9e nat Agen ZLU jaarlingen. 959km op 1 dag. De vader van deze topduif is geboren in Breda uit “Big Ben” x “Blue Beauty”. “Blue Beauty” komt op haar beurt weer uit “Golden Future” en is ook de moeder van de 23e NPO Aurillac bij Renee Harps
Frank Zwiers over Coen van Haarlem, Terborg
Comb Verweij- de Haan Mijdrecht wonnen met een 50% Zwiers & vd Goorbergh duifje de 97e nationaal Agen ZLU jaarlingen. De moeder van deze talentvolle jaarling is een dochter van onze topkweekster “Golden Future” x “Frankenstein” dus 100% Arjan Beens.
Frank Zwiers over Comb Verweij- de Haan Mijdrecht
Opnieuw Renee Harps met een geweldige referentie op de laatste vlucht uit zijn geweldige carriere maakte hij een geweldige uitslag. Op de vlucht vanuit Orange wist hij maar liefst 3 duiven op teletekst te draaien. Van deze 3 waren er 2 geboren in Breda en wel de 9e NPO een kleinzoon van “Manouk” en de 10e NPO een kond van “Miss Nijdeken”. Het is mooi om te zien dat onze duiven het ook voortreffelijk bij andere liefhebbers doen. Renee, geniet er van!
Frank Zwiers over Renee Harps
In 2013 hebben we samenkweek gedaan met Jelle Jellema, onze stamduivin “Golden Future” heeft hierbij op “Zoon Rika” gestaan. Uit eem van deze nakomelingen kweekt jelle nu de 25e NPO Orange tegen 1.761 duiven. Wederom dus een kleinkind van “Golden Future” dat in het snuitje van de uitslag zit. Nu hopen dat deze samenwerking ook in Breda zijn vruchten gaat afwerpen.
Frank Zwiers over Jelle Jellema
Comb Verweij- de Haan, Mijdrecht winnen met een % Zwiers % vd Goorbergh duif de 15e NPO Cahors tegen 1.946 duiven op 930 km, dit was tevens de 2e snelste jaarling van het concours. Ook dit duifje is een kleinkind van onze topkweekster “Golden Future”. “Golden Future” zat gekoppeld tegen “Frankenstein” dus 100% Arjan Beens.
Frank Zwiers over Comb Verweij- de Haan, Mijdrecht

2014

Peter Struijk was een van de eerste liefhebbers die duiven bij ons haalde, het geeft me dan ook een enorn goed gevoel dat ook hij de eerste is die een echte kopprijs wint met deze duiven.

Op Perigueux (21-06-2014) wint hij met een duif die 50% afkomstig is van ons hok ( soort Mark vd Berg) de 11e NPO in afdeling 7. Peter van harte gefeliciteerd!

Frank Zwiers over Peter Struijk
Fernand Demeulenaere haalde in 2013 een drietal duiven bij ons, hiervan 2 jongen en een laatje van 2012. In 2013 is van dit laatje al gekweekt en de eerste resultaten van deze duiven zijn inmiddels binnen.

Op de nationale vlucht vanuit Libourne vlogen 2 jaarlingen absolute kop met de 71e en de 144e nationaal jaarlingen! Het laatje waaruit deze zijn gekweekt zijn is een kleindochter van zowel Mr.Willie en Manouk. Fernand heeft gekoppeld aan o.a. een doffer van Noel Peiren. Fernand van harte gefeliciteerd en hoop dat er nog veel meer prestaties komen van deze duiven.

Frank Zwiers over Fernand Demeulenaere