Weblog 04-07-2016

Morgen is het zover en mag ik weer inkorven voor de volgende nationale klassieker vanuit Dax. Het is en blijf jammer dat de vluchten St. Vincent, Dax, Tarbes en Bergerac geen landelijke lossingen zijn. Er is toch weinig mooier om deze 4 klassiekers weer op het programma te hebben voor heel Nederland? Zorg dan ook dat je Bergerac als laatste zet en maak hiervan ook een apart concours van voor de jaarlingen. Ik ben ervan overtuigd dat er meer fondspelers zijn die dit zien zitten.
We zouden dan weer vluchten krijgen met echte nationale uitstraling, natuurlijk kan je sector uitslagen maken maar een totale lossing van rond de 20.000 duiven zou toch veel mooier zijn van die sector lossingen? Nu heb ik het geluk dat ik sector 1 woon dus tegen nog leuke aantallen speel. Natuurlijk is het daardoor moeilijker om in die top 10 te spelen maar als het dan lukt heeft het ook wel iets te betekenen.

Voor de aankomende vlucht zal de ploeg bestaan uit duiven die reeds St. Vincent of Pau heeft gevlogen. De Nationale winnaar “Le Bernard” en zijn duivin “Constance” zullen uiteraard niet in deze ploeg zitten. Toch zorg ik dat ik voldoende kwaliteit in de strijd heb en dus kans heb op een top notering. Hoewel ik toch altijd voor mooie uitslagen speel in plaats van kampioenschappen zal dit jaar helemaal daarvan in het teken staan. Hoewel ik in diverse spelverbanden bovenaan sta is dit voor mij een onhoudbare situatie. Het weekend van de laatste vlucht word namelijk mijn hok afgebroken en zal ik dus niet mee doen. Tarbes in het laatste weekend van augustus zal dus de laatste vlucht worden van het seizoen en tevens op dit adres.  Na deze vlucht zullen de vliegduiven worden overgebracht naar het nieuwe hok en worden er nog 2 rondes gekweekt, deels voor verkoop en deels voor de “nieuwe” start.  Nadat deze jongen zijn gespeend zullen de vliegduiven worden verkocht op GPS en is de volgende periode in mijn duivensport carrière aangebroken.

Na de overwinning van St. Vincent en het inkorven van Bordeaux/Agen heb ik gemerkt dat ik de teugels wat heb laten vieren. Dit was niet bewust maar ik merkte dat na heel de hype omtrent de overwinning nogal wat energie van me had geëist.  Sinds afgelopen woensdag zitten de duiven dan ook weer op vast regime en gelukkig pakken ze dit direct weer goed op. De duiven werken de verplichte trainingen weer gemakkelijk af en zijn weer mooi afgetraind. Ook heb ik de duiven zaterdag en zondagochtend nog even gelapt, dit om de scherpte er weer op te brengen. De Dax ploeg zitten allemaal op eieren van 7-9 dagen bij inkorven. De meeste hebben er ook nog een jong bij lopen van 4 weken welke dagelijks wel weer uit de broedbak springt. Echt omkijken erna hebben ze dus niet maar ze jonkies worden nog wel gevoerd. Op deze stand mogen ze dus beginnen aan hun tweede opdracht.  Momenteel geven ze mooi weer op voor aankomend weekend met een westen wind. Niet ideaal voor hier maar met een nacht ertussen kan je overal vroege duiven pakken zeg ik altijd.

Met “Le Bernard” ben ik inmiddels aan het kweken,  zijn duivin “Constance” heeft inmiddels gelegd. Deze eieren zijn verlegd en mag nu opnieuw beginnen. Ook deze eieren worden verlegd en dan komt “Constance” terug naar het vlieghok. Ze zal niet meer gespeeld worden maar dan kan ze nog enkele weken uitvliegen. Voor “Le Bernard” heb ik zal een samenkweek afspraak gemaakt, deze jongen zullen dan direct na het kweekhok gaan om vooral gekoppeld te worden met diverse andere lijnen, kijken wat het beste pakt. Van de koppeling met “Constance” gaan er 2 naar het kweekhok en als alles goed gaat en er komen 4 jongen dan worden de overige 2 verkocht.

Voor nu wens ik een ieder veel succes en hopelijk kunnen we eens met lekker weer op de duiven gaan wachten aankomend weekend.

By | 2016-07-04T14:24:48+00:00 juli 4th, 2016|Uncategorized|