Weblog 04-07-2017

Na een weekend zonder vluchten moet er vanavond ingekorfd worden voor de 2e nationale klassieker vanuit Dax. Ook voor mij uiteraard een vlucht met een speciale herinnering van het vorige seizoen. Na het winnen van St. Vincent had ik voor mijn gevoel de buit binnen, mooier dan dat kon het niet meer worden. Na inkorven van Bordeaux werden de teugels een week lang wat los gelaten om even te genieten van hetgeen dat was gebeurd. Daarna toch het systeem weer volledig opgepakt en gewerkt naar Dax 2016. Ik weet het nog als de dag van gisteren, het was een vlucht met een windje mee dus ik had wel verwacht dat er vroege duiven duiven vallen. Ik had de wekker vroeg gezet maar toen ik wakker werd was er nog niks gemeld. Ik ben nog een halfuurtje gaan slapen om vervolgens te gaan douchen. Eenmaal aangekleed liep ik op de trap naar beneden onderweg naar de hokken toen plots mijn verklikker op de telefoon af ging. Er was een duif geconstateerd en met een enorme vaart ben ik naar de hokken gegaan. De trap afkomend zak ik “Amber’ net door de spoetnik naar binnen springen. Toen de duif snel gemeld en het bleek de snelste melding op dat moment te zijn. De adrenaline pompte door mijn lijf, ik heb de duif uit het hok gepakt en ben naar de slaapkamer gegaan alwaar Suus ( 8 maanden zwanger toen)  nog lag te slapen. Ik maakte haar wakker en zei dat ik een duif had en dat het weer de eerste melding was. Suus, gelijk wakker keek me aan en zei “dat kan toch helemaal niet”. Inderdaad zei ik de kans dat zoiets gebeurd is nihil. Nogmaals alles nagekeken te hebben en 30 minuten verder wist ik dat ik weer de nationale overwinning zou pakken. Het zou uiteindelijk een heel mooie uitslag worden, mijn 2e duif welke uren later arriveerde won nog de 19e Nationaal en mijn 3e duif de 45e Nationaal. 3 duiven van de 10 ingezette bij de eerste 45 Nationaal, een van mijn allerbeste uitslagen.

Nu een jaar later ziet de situatie er heel anders uit, na verhuisd te zijn en duiven overgewend te hebben van Ad van Dongen was St. Vincent de eerste vlucht op de nieuwe locatie. Zoals u heeft kunnen lezen op de weblog was dit een uitermate positief resultaat met de 18e Nat sector 1. Overigens is het wel de slechtste start van de afgelopen 3 jaar ;-), in 2015 werd gestart met de 17e Nat, 2016 de 1e Nat en in 2017 dus de 18e Nat…………………. Uiteraard klaag ik hier niet over. Voor Dax zijn de verwachtingen toch minder positief. Het weer is omgeslagen en ik merk dit in het hok, ik heb enkele duifjes die een wat vuile neus hebben en heb dan ook op zaterdag, zondag en maandag een middel tegen ornithose gebruikt. Ik merk dat ze een terugslag hebben gekregen en dat de conditie ook is gezakt. Ze trainen overigens nog prima met 90 minuten in de avond en 60 minuten in de ochtend maar ik krijg ze op dit moment ook niet mooi strak en rond. Het helpt dan ook niet mee dat om de een of andere reden deze duiven het vertikken om de pindas/kaas/schapenvet mengeling te eten.  Al met al zal ik ze vanavond inkorven en is het maar afwachten, hopelijk doet de rust in de mand ze goed en zullen ze nog wat beter worden.

De jonge duiven worden ook vanavond weer ingemand. Op het programma staat een training van 90km en hoewel er een zwakke noord oosten wind word voorspeld ga ik ze niet meer thuis houden. Momenteel heb ik nog 63 jonge duiven waarvan er gisteren nog 1 thuis kwam na 1,5 week weg te zijn geweest. De duif had duidelijk ergens binnen gezeten en zag er niet slecht uit. Ik wil degene dan ook bedanken om de duif op te lappen en weer los te laten.  Vanavond de ploeg met jongen dus weer de mand in en maar afwachten hoeveel er morgenavond nog aanwezig zijn. Ik ga ze in ieder geval niet sparen en ze zullen elke week meegaan tot en met 450km. Voor nu een ieder heel veel succes gewenst en tot de volgende.

By | 2017-07-18T14:31:18+00:00 juli 4th, 2017|Blog|