Weblog 06-11-2017

Het is al weer enige tijd geleden dat ik een nieuwe weblog heb geplaatst en ik kreeg al enkele berichten van liefhebbers  die er klaarblijkelijk op zaten te wachten. Het is inmiddels alweer november en ik ken liefhebbers die al bezig zijn met de voorbereidingen op de kweek. Uiteraard is dat bij mij nog niet aan de orde. De kweekduiven zitten net 2 weken gescheiden en de vliegduiven zitten nog bij elkaar. De planning is om in januari te koppelen net als de afgelopen jaren. Alles word dan tegelijk gekoppeld en dan worden de eieren van de kweekduiven verlegd onder de jaarlingen. Daarna word omgekoppeld en brengen de kweekduiven zelf een ronde groot. Het is niks nieuws natuurlijk, ik doe dit al enkele jaren zo en het bevalt me goed.

Inmiddels hebben we ook alweer de meeste kampioenenhuldigingen gehad. De gezelligste is altijd het jaarlijkse uitje in Zwolle van de 20 tegen 20 Arjan Beens competitie. Een leuke competitie waarop een select aantal liefhebbers uit het gehele land tegen elkaar speelt. Ook de huldiging van Brabant 2000 was goed georganiseerd ( beter dan vorig jaar) en ook daar heb ik me prima vermaakt. Afgelopen zaterdag huldiging gehad van het Rayon en daar vond ik persoonlijk niet zoveel aan. Er was weinig aandacht voor de kampioenen en een huldiging op basis van aantal behaalde kampioenschappen in plaats van per spel discipline. Dat vind ik persoonlijk dus de slechtste manier om dat te doen. Overigens vind ik het wel goed om prijzen te combineren maar toch was dit niet de manier.  Op de agenda staan nog de huldigingen van de nationale kampioenschappen waar ik met een 4e nationaal kampioenschap aangewezen en 5e nationaal duifkampioen nu voor het 3e jaar oprij een prijs op mag halen ( 3e nationaal kampioen onaangewezen 2015, 2x 1e nationaal vluchtwinnaar in 2016).

Afgelopen week was ik voor mijn werk in Marokko op uitnodiging van een prins. Het was een bijzondere ervaring. Als eerste had ik me Marokko minder ontwikkeld voorgesteld dan dat ik nu heb gezien, mooie brede wegen, mooie gebouwen en alles keurig netjes schoon.  Bij het Paleis in de hoofdstad Rabat hebben we kennis gemaakt met de prins die zelf ook helemaal gek is van duiven. Hij heeft een uitgesproken mening en vind de oude lijnen (fond) beter dan de moderne fondduiven ( Jellema, Beens en die van mezelf). Wel zijn de vliegcondities er wat anders dan hier. Ze starten in Januari en de marathon vluchten zijn 1000km lang waarvan ongeveer 500km over de Sahara word gevlogen. Het was voor mij een leuke en leerzame trip, heb enkele zeer goede duiven (terug) gezien en zou ook zeker nog wel eens terug willen.

Zoals elk jaar probeer ik mijn kweekhok wat te versterken en in tegenstelling tot voorheen heb ik deze keer gekozen voor presterende duiven in plaats van jonge duiven uit topduiven. De visie hierachter is dat ik denk met een presterende duif zelf meer kans te hebben op succes. Ook vind ik het gek om jongen te kopen van Nationale topduiven terwijl ik deze zelf ook heb.

Om te beginnen heb ik de doffer “Algoz” toegevoegd aan mijn kweekhok. “Algoz” is een volle broer van mijn “Le Bernard” en heeft zelf op de ochtendlossingen laten zien top te kunnen presteren met een 26e en 53e Nationaal.

De meest recente aankopen zijn  “Hestia” een geweldige duivin en een echte allrounder. Ze wint zelf de 1e Nationaal Bordeaux in 2017 tegen 3.569 duiven, 8e Nationaal Agen 2016 tegen 3.369 duiven en 1e Quievrain tegen 2.660 duiven. Zowel Bordeaux als Agen waren ochtendlossingen waarbij “Hestia” rond de 1150mtr/min vloog en dus ’s avcnds thuis was. De vader van “Hestia” is de “Super Mario” een superduif welke 3e nationale asduif WHZB werd in 2013 en 13e Nationale asduif dagfond WHZB 2012. Zo won hij 3e,13e en 19e NPO op zware eendaagse fond vluchten tot 700km. In “Hestia” zit ook de nodige snelheid, zo won een zoon van haar al 11x 1:100 op vluchten van 80 tot 650km, een unieke duif dus.

De laatste aankoop voor dit transfer seizoen is de “Kratos”,  een echte super-racer uit een top familie.| Zelf won hij 1e Nationaal Agen (ochtendlossing) tegen 3.746 duiven, 11e Nationaal Bergerac (zware middaglossing met slechts 893 mtr/min) tegen 12.160 duiven, 30e Nationaal Cahors 2014 tegen 6.705 duiven en 38e Nationaal Cahors 2013 tegen 15.704 duiven.  Een halfbroer van “Kratos” won inmiddels 26e en 51e Nationaal Agen ZLU in 2016 en 2017. De tante van “Kratos” werd 6e nationale asduif Barcelona over 2015-2016-2017 en een oom werd 4e Nationale asduif St. Vincent ZLU over 2014-2015-2016.  Kortom een geweldige lijn vol met top presterende duiven!!

Eind dit jaar zullen deze duiven op de foto worden gezet en zal ik de site weer helemaal up to date hebben met alle ge-update stambomen en foto’s.

Met de komst van deze duiven denk ik mijn hok weer net wat sterker te hebben gemaakt zodat ik zeker op de ochtendlossingen ook om de hoofdprijzen kan gaan strijden. Overigens verwacht ik dat mijn eigen duiven het ook prima zullen doen op deze vluchten, immers reeds 3 kleinkinderen van “Golden Future” wonnen 12,19 en 22 nationaal op de populaire ZLU vluchten.

 

By | 2017-11-06T12:15:48+00:00 november 6th, 2017|Blog|