Weblog 07-06-2016

Nog slechts 7 dagen scheiden ons van het inmanden voor de eerste marathon vlucht die hier op het programma staat. Hoewel de duiven met de dag beter tonen zijn ze nog niet geheel hoe ik ze graag wil hebben.  De balans van eten en trainen is zoals hij moet zijn al maakte ik daar afgelopen week wel een fout mee.

Zoals aangegeven in mijn vorige weblog vond ik mijn duiven nog niet strak genoeg, een bevriende liefhebber raadde mij een product van Drs. Boskamp aan namelijk Bronchichron. Ik heb het spul besteld en het werd ook zeer netjes bezorgd. Geheel volgens de gebruiksaanwijzing op het flesje heb ik het spul over het voer gedaan en het resultaat was dat mijn duiven direct in hongerstaking gingen. Werkelijk waar over een hele dag hadden ze geen korrel gegeven! Enkele dagen heb ik dat weer geprobeerd met exact dezelfde reactie. Het zal ongetwijfeld een prima product zijn echter als mijn duiven het niet eten heb ik er ook niet zoveel aan. Al jaren zeg ik niks over het voer van de duiven te willen geven omdat het ten koste gaat van de eetlust en nu maak ik zelf deze fout. Om compleet eerlijk te zijn geef ik 1x per week wel metiochol en protiyeast van de GPS plus lijn over het voer echter dit eten ze prima. De bronchichron is dus op non aktief gesteld en zal de kliko in verdwijnen, zonde van het geld maar weer wat geleerd.

Helaas ging door het weer ook afgelopen weekend de vlucht niet door. Ik had de gok genomen en ze zaterdagavond ingemand voor Roye. Ik denk dat de lossings-commissie een goede beslissing heeft genomen in het niet door laten gaan van de vlucht. Het zicht was simpelweg niet goed en door de diverse onweersbuien was het gewoonweg niet verantwoord om te lossen. Ik zelf denk dat een duif prima om kan gaan met buien maar dan moet het vertrek wel goed zijn. Ook aankomend weekend word zeer slecht weer verwacht. Van enkele duivenvrienden hoorde ik dat onze afdeling overwoog om de lossing met 1 dag te vervroegen. Dit soort flexibiliteit juich ik zeker toe maar wel als er geen echt optie tot het regulier lossen van de duiven is. Primair moet er aan het programma gehouden worden maar ik heb liever een vlucht dan dat de duiven terug komen met de auto. Kijkend naar de verwachtingen voor over 2 weken houd ik mijn hart vast voor St. Vincent, als het weer niet beter gaat worden zal vrees ik ook deze vlucht in het water vallen.

Afgelopen weekend ben ik ook nog even naar Ron Merry in Echt ( Limburg ) gereden. Samen met Huub vd Boom ( winnaar 1e nat Limoges 2015 ;-)) wouden we eens gaan kijken bij het nieuwe hok wat hij aan het bouwen is. Het nieuwe hok word een L hok opgetrokken uit steen met voldoende ruimte voor de toekomst. Voor Ron en zeker ook zijn vrouw zijn het enorme verademing zijn als het hok staat. Momenteel bestaat de accommodatie uit een omgebouwde bouwkeet op wielen en een omgebouwd tuinhuisje. Hoewel deze hokken verre van optimaal zijn zaten de duiven er toch goed bij. Ron heeft ook enkele duiven van mij en het was leuk om deze duiven weer eens terug te zien. Vooral een zoon van Kian trok mijn aandacht, een schitterende blauwe doffer welke zeker potentie heeft.

Even terug naar de duiven, vorige week is begonnen met de ochtend-training, echter vanwege mist en regen zijn ze er vorige week slechts 2 ochtendtrainingen geweest.  De trainingen werden goed opgepakt door de duiven al heb ik 1 duivin die het vertikt om de hele training te vliegen en die trekt vaak de andere duiven mee omlaag. Laat ik deze duivin binnen dan traint de rest mooi door. Deze jaarling 15-321 heeft een enorme drang naar het nest, kijkt niet naar de vlag en presteert het zelfs om via de spijlen aan de zijkant van de spoetnik naar binnen te glippen. Vorige week viel me al op dat deze duivin binnen zat terwijl de rest nog aan het trainen was. Ik begon aan mezelf te twijfelen of ik haar wel naar buiten had gedaan en ben er specifiek op gaan letten.  Vanochtend zag ik het dan gebeuren doe ze via de zijkant van de spoetnik naar binnen glipte en op haar nestje ging zitten.  Het is een apart duifje welke nu ook al 2x het snelste op het hok was, niet door een geweldig gebouwd lichaam en super conditie maar puur door motivatie.  Ik zal haar zeker in de gaten houden als ze het straks mag proberen op de marathon vluchten.

Ik wens een ieder veel succes met de voorbereiding voor onze enige echte nationale klassieker. Ik hoop dat het weer mee gaat vallen en we een mooie vlucht krijgen met een mooie spreiding van de kopduiven.

 

 

 

By | 2017-03-27T11:35:14+00:00 juni 7th, 2016|Uncategorized|