Weblog 08-01-2018

Het is al weer even geleden dat ik een weblog heb geschreven dus het werd hoog tijd.
Als eerste wil ik alle lezers het allerbeste wensen voor 2018 en hopelijk komen al uw wensen en verwachtingen voor 2018 uit.

Dan nu terug naar de duiven. December is voor mij altijd een zeer drukke maand, niet alleen met de gekende feestdagen maar ook op mijn werk. Dit is de periode van de beurzen en daar gaat stiekem best veel werk in zitten. Duiven moeten geselecteerd worden, optimaal gemaakt worden en ook de papieren moeten natuurlijk volledig correct en up to date zijn. Vooral in dat laatste gaat veel tijd kosten, bij Dr. De Weerd pigeons werken we met een groot duiven bestand, en een drietal satelliet hokken. Ook krijgen we veel referenties en dat dient allemaal netjes vermeld te worden.

Niet alleen op het werk is het momenteel prime time ook bij de eigen duiven thuis is er weet aandacht van de liefhebber verreist. In tegenstelling tot andere jaren heb ik de duiven nu wat eerder gekoppeld en wel op 27 december. Om eerlijk te zijn gaat het nog niet helemaal zoals ik het graag had gezien, vooral omdat ik een zeer groot bestand jaarlingen heb op mijn vlieghokken. Deze jaarlingen zijn niet allemaal even bakvast en natuurlijk ligt dat aan mij. Ik had er meer werk van moeten maken en ze een bak moeten toewijzen. Toch zal het allemaal wel weer goed komen en ook hebben de eerste alweer gelegd. Uiteraard was mijn stamduivin “Golden Future” weer de eerste echter niet zo vroeg als dat ik van haar gewend ben. Ik verwacht overigens dat de grote hoop vanavond gaat leggen, veel duivinnen stonden al in hun nest. De eieren van de jaarlingen zullen dan vervangen worden door die van de kweekduiven en zo heb ik toch vrij vlot wat meer jongen van mijn kweekduiven. Ook zal ik uit de beste vliegduiven van 2017 wel wat jongen aanhouden.

Bij deze eerste ronde heb ik de kweekduiven zoveel mogelijk gekruist, echt alle mogelijke combinaties voor wat betreft lijnen heb ik denk ik wel geprobeerd in deze ronde. Alleen 2 bewezen koppels heb ik terug op elkaar gezet. De ouders van Amber en Balthazar staan terug op elkaar en ook mijn nieuwe topkoppel “Mika” en “Vienna II” mogen na hun eerste zeer succesvolle paring in 2015 nu opnieuw aan de gang. Verder heb ik de twee aangekochte nationale winnaars “Hestia” en “Kratos” gekruist tegen toppers van mijn “oudere lijnen”. Zo staat “Hestia” tegen “Le Bernard” en “Kratos” nu tegen mijn absolute favoriet “Bonte Lady”. Straks zullen de duiven weer omgekoppeld worden en zullen de lijnen veelal weer tegen elkaar gekoppeld worden. Met de Nationale/NPO overwinnaars ga ik vooral onderling met elkaar fokken, kwestie van deze lijnen wat meer vast leggen voor de toekomst.

Regelmatig krijg ik de vraag of ik nog duiven te koop heb. Helaas moet ik deze geïnteresseerden teleurstellen. Ik heb momenteel helemaal niks meer beschikbaar. Ook zullen er op Toppigeons geen veilingen meer komen van mij. Wel heb ik nog enkele mogelijkheden voor 2018 al heb ik hiervoor ook al diverse reserveringen staan.

Tot slot wil ik alle liefhebbers veel succes wensen met hun kweek.

 

By | 2018-01-08T16:07:29+00:00 januari 8th, 2018|Blog|