Weblog 11-09-2017

Het is  inmiddels bijna half september, nog 1 week spel en dan zit het seizoen er in Brabant 2000 volledig op. Voor mijzelf zit het er al enkele weken op maar het spel van andere liefhebbers volg ik nog steeds. Vooral uiteraard het spel van mijn collega Jan van Wanrooy die met de ouden al een geweldig seizoen heeft gemaakt en deze lijn nu samen met  andere collega Rik van Dongen bij de jongen doorzet. Week na week winnen ze de 1e in de CC Breda en ook in groot verband hebben ze in 2017 al veel vroege prijzen gewonnen. Nog een week te gaan heren!

Afgelopen weekend stond ook de attractievlucht vanuit Limoges op het programma. Er word gesproken van een marathon vlucht maar met een afstand van amper 700km hier in Brabant vind ik die titel niet terecht. Ik moet ook zeggen dat ik er nooit aan mee heb gedaan. Ik kan me overigens wel voorstellen dat het een mooie laatste kans vlucht is of een mooie leervlucht voor de jaarlingen. Het was ook weer een lossing waarbij ik mijn vraagtekens zou zetten, er vielen immers al om 23:30 duiven in Brabant. Overigens is de winnaar van deze vlucht in Brabant Frans Belleter uit Nispen en die heeft zijn duiven het hele seizoen al in topvorm, een terechte winnaar naar mijn mening.

Afgelopen vrijdag werd ik geattendeerd dat de standen van het Nationale kampioenschap op de marathon bekend waren. Tot mijn grote verbazing en vreugde mag ik nu voor het 3e jaar op rij prijzen gaan ophalen op het nationaal podium. Dit jaar ben ik tegen al mijn eigen verwachtingen in geëindigd als 4e Nationaal Kampioen marathon aangewezen en heb ik met “Neo” de  5e Nationaal duifkampioen marathon . Vooral met dit laatste kan ik weer een doelstelling van mijn “to win list” afhalen. Er staat nog 1 ding op wat ik graag zou willen behalen en daar gaan we vorig jaar voor. Ik moet wel zeggen dat deze kampioenschappen me heel veel doen en heb hier wel enkele vreugde dansjes gedaan. Ik ben dit seizoen zonder enkele verwachting gestart. In augustus 2016 verhuisd, een compleet nieuw hok laten bouwen en in november mijn vliegploeg verkocht.  Onder het motto van ik wil toch wel wat te spelen hebben heb ik bij Ad van Dongen die helaas stopte een gedeelte van zijn marathon ploeg opgehaald en overgewend. In de meeste van deze duiven zat wel een deel “zwiers’ bloed maar ja met overgewende duiven vlammen??? Ik zag het niet gebeuren. Toch fanatiek als ik ben heb ik er mijn uiterste best voor gedaan en al op St Vincent werd dit beloond met de 18e Nationaal.

In hek hok is het momenteel een enorme bende, overal vliegen de veren rond. De duiven krijgen goed te eten maar de duiven die echt op rust zitten krijgen weer de mengeling met paddy en zuivering. Bij enkele vlieduiven liggen nog jonkies en de kweekduiven zitten nu voor de laatste ronde van 2017 met eieren, deze laatste zijn bedoeld voor de verkoop. Nadat de eieren uitgekomen zijn zal ik de pro-forma stambomen van deze duiven publiceren.

By | 2017-09-11T09:48:28+00:00 september 11th, 2017|Blog|