Weblog 18-06-2018

De eerste en daarmee grootste nationale klassieker dat ons land rijk is zit er alweer op. Afgelopen zaterdag konden de duiven na een dag uitstel om 14:15 gelost worden vanuit St. Vincent. In een rechte lijn naar mijn hok is het 999km een echte marathon vlucht dus. Op deze klassieker heb ik 6 duiven ingemand en inmiddels zijn er daarvan 5 thuis, een duif (Venus) is nog onderweg maar komt bij leven en welzijn gewoon thuis. Als eerste getekende was “Neo” aangewezen, zonder twijfel de beste duif die op het vlieghok zit. In 2017 tikte hij af als 18e Nationaal St. Vincent en werd hij gekroond tot 5e Nationaal duifkampioen marathon 2017. Omdat ik een grote droom heb om aan de olympiade te mogen deelnemen heb ik “Neo” op het vlieghok gehouden. Inmiddels waren de eerste duiven gevallen en ik zat samen met mijn vrouw en jongste zoon op de duiven te wachten toen plots “Neo” als een kanonskogel uit de lucht knalde en zichzelf ten opzichte van 2017 verbeterde met nu in 2018 de 8e Nationaal St. Vincent. Na het vallen van deze duif bekroop me opnieuw een euforisch gevoel, een gevoel van YESSSS!!! Ik besef moet hoeveel geluk ik heb om met deze klasse duiven te kunnen en mogen spelen en elke keer als het dan lukt dans is van vreugde de hele tuin door. Duivensport is 90% tegenvallers incasseren maar die 10% succes geeft me zoveel plezier dat ik er graag dagelijks om 05:00 voor uit bed ga en ’s avonds na het werk tot 22:00 uur mee bezig ben.

Toch ben ik niet helemaal tevreden over mijn resultaat, natuurlijk de prestatie van “Neo” is geweldig maar helaas moest ik erg lang wachten op mijn tweede duif. Als je logisch nadenkt kan het ook niet anders, ik heb immers eind 2016 na de verhuizing mijn complete vliegploeg verkocht. Een dergelijke goede ploeg opbouwen kost nu eenmaal enkele jaren. De toekomst ziet er wat dat betreft prima uit echter als echte sportman heb ik weinig geduld en wil ik presteren. St. Vincent was voor mij dus een goede vlucht met nog enkele verbeter punten. Waar ik wel heel gelukkig mee was is dat opnieuw ook andere liefhebbers top presteren met duiven die van mij afkomen. Peter Struijck won een zeer knappe 7e NPO en 10 Nationaal St. Vincent met een kleinkind van “Eros”, “Lovely Lydia”, “Broer Amber” en “Vienna”. Auke van der Deen deed het ook geweldig met een 10e NPO en een 32e Nationaal St. Vincent met een kleinkind van “Tevez”, “Manouk” en “Cristiano”. Heren van harte gefeliciteerd met jullie topnoteringen en hopelijk volgen er nog veel dit seizoen.

Morgen korven we in voor Bordeaux. Ook voor deze vlucht heb ik 6 duiven klaar zitten zonder echte uitgesproken favoriet. Het zijn 5 tweejaarse duiven en 1 jaarling, als ik dan toch de eerste getekende moet aanwijzen dan zal het “Serena” worden welke als jaarling reeds de 14e Bordeaux tegen 6.480 duiven en de 54e Bergerac tegen 2.394 duiven won. Het beloofd een pittige vlucht te worden dus ik ben ze wederom helemaal aan het voltanken met veel en vetrijk voer. In het water hebben ze gisteren en vandaag Belgatai. Ze zien er prima uit dus nu afwachten wat het gaat worden.

By | 2018-06-18T12:35:45+00:00 juni 18th, 2018|Blog|