Weblog 25-07-2017

Nog 1 vlucht te gaan en daarvoor gaan we vanavond inkorven. Nationaal Bergerac staat op het programma en het is voor mij dit jaar de eerste vlucht waar enige druk op staat. Ondanks dat dit seizoen is gestart met 0,0 aan verwachtingen staan we er toch goed voor in de diverse kampioenschappen. Hoewel ik normaal nooit speel met als doel het kampioenschap wil ik toch proberen om in dit overgangs jaar iets mee te pakken. Het zou voor mij voelen als een enorme overwinning en een enorme stunt als ik in dit jaar op een nieuwe locatie met een nieuw hok en nieuwe (andere) duiven een bekertje kan winnen.

Maar goed nog 1 vlucht te gaan dus. De weersvoorspellingen zijn niet echt zoals ik ze graag wil hebben. Het beloofd een vrij eenvoudige vlucht te worden waarbij ik inschat dat er veel te halen valt voor de eendaagse fondduiven die zullen worden gespeeld. Persoonlijk hoop ik dat de wind nog draait naar het noorden of eventueel oosten en als dat niet zo is dan zullen we ermee moeten dealen. Overigens  zal ik nooit de wind opgeven als  reden van slecht presteren. Wel kijk ik dan vaak een niveau terug hoe de resultaten daar zijn. Ik speel in sector 1 en dat is veruit de breedste sector van het land en loopt vanaf de Zeeuwse kust tot aan de Duitse grens. In deze sector woon ik vrij centraal dus nooit super maar ook nooit extreem slecht.

Het hele seizoen zijn mijn duiven niet optimaal, ze zijn droog en hebben wat ornithose achtige klachten. Ik heb me er dan ook sterk over verbaasd dat die duiven zo goed naar huis komen. Ik ben gewend om mijn duiven mooi strak en rond in te korven en dat krijg ik dit jaar gewoon weg niet voor elkaar. Redenen zullen er meerdere zijn. Wellicht is de verluchting in het hok nog niet optimaal maar ook eten de duiven niet alles wat ik ze voor schotel. In de afgelopen jaren gaf ik de duiven de NPE korrels van toppigeons en ook een mengsel van pindas kaas en schapenvet. De duiven worden hier altijd mooi zacht en rond van. De duiven waar ik nu echter mee speel vertikken het echter om deze zaken te eten en houden zich alleen aan het reguliere duivenvoer. Nu kun je zeggen dan geef je ze toch niks anders dan de korrels en de andere mix, klopt heb ik gedaan en 2 dagen lang hebben ze niks gegeten. Omdat ik volop in het seizoen zit kan ik dit nu niet gebruiken. De duiven moeten flink trainen en presteren, daarvoor hebben ze energie nodig en dus moeten ze blijven eten.  Toch heb ik mijn duiven dan nu ongeveer hoe ik ze hebben wil, ze zijn vrij strak en aardig op gewicht, nu maar hopen dat ze aanpakken op Bergerac.

Ook met de jongen ben ik aan het spelen. Ik klok ze niet maar komen de laatste weken aardig naar huis en de verliezen blijven beperkt. Ik heb als streven om er 40 over te houden na alle vluchten en het zou zomaar kunnen dat ik dat ga halen. Overigens kweek ik in 2018 wat later of ga eerder africhten. Ik denk namelijk dat mijn vroegste jongen wat te oud waren toen ik ermee aan de gang ging. Nu terugkijken op wat er nog zit zijn het veelal de later gefokte duiven namelijk.

Tot slot nog een ding, zoals U wellicht heft gezien is het menu aan de linkerzijde uitgebreid met een knop Brochure. Als u hierop klikt krijgt u een prachtig digitaal boek te zien met een presentatie van ( de meeste) mijn kweekduiven. Helaas heb ik geen mogelijkheid om ze er allemaal in te plaatsen maar de meeste worden in deze brochure netjes voorgesteld. Volgende maand zal deze ook gedrukt gaan worden. Hiermee wachten we nu nog heel even zodat we het boek helemaal up to date kunnen maken inclusief alle referenties. Ik zou zeggen kijk er eens naar en als u op en of aanmerkingen heeft hoor ik dat uiteraard erg graag.

Voor nu wens ik een ieder een goede laatste voorbereiding toe en succes op de vlucht.

By | 2017-07-25T09:41:19+00:00 juli 25th, 2017|Blog|