Weblog 27-03-2018

Het einde van maart is in zicht en daarmee komt dus ook de officiële seizoenstart heel erg dichtbij.
Nu hopen dat het weer de komende weken wat gaat meewerken zodat ook de vluchten om een goede manier kunnen verlopen. Op social media zag ik al vele liefhebbers voorbij komen die hun duiven aan het lappen waren. Hoewel je aan de ene kant hoort dat het er veel te koud voor is waren tussen deze lappende liefhebbers enkele zeer grote kampioenen en zelfs marathon spelers. Nu typeer ik mezelf altijd als meest ongeduldige fondspeler in Nederland maar hier heb ik dus duidelijk ook concurrentie in. Overigens heb ik zelf samen met mijn jongste zoon Mika ook de duiven afgericht op een 15km. Ik had helaas weinig tijd afgelopen weekend dus ik heb ze pas eind van de middag gelost toen het weer verre van optimaal was. Resultaat was dan ook dat ik helaas nog 2 jaarling doffertjes achter ben van deze eerste africhting. Een verlies waar ik mee kan leven helemaal omdat ik nog steeds meer doffers heb dan duivinnen.

Aan huis trainen de oude duiven momenteel erg goed, weliswaar alleen in de avond en om de dag maar gedurende 60 tot 75 minuten racen ze alweer door de lucht heen. Nog enkele weken geduld en dan kunnen we beide geslachten weer dagelijks laten trainen omdat dan de dagen lang genoeg zijn. Het trainen ging vooral in het begin niet helemaal naar wens en ik sprak daarover met Dick de Leeuw van Beijers. Hij vertelde me een week Beijers recup te voeren, het zou ervoor zorgen dat mijn duiven beter gingen trainen. Zo gezegd zo gedaan dus ben ik twee weken geleden gestart met de recup mengeling te voeren. Dick heeft de duidelijk goed advies gegeven want reeds na enkele dagen ging het trainen al heel veel beter. Momenteel zitten de duiven weer terug op de reguliere mengeling ( 50% Koopman, 25% Paddy en 25% zuivering) en blijven zeer goed trainen.

Ook op medisch gebied zijn we al een heel eind met de voorbereidingen, net als voorgaande jaren zijn de duiven reeds geënt tegen paramixo, paratyfus en pokken. Binnenkort neem ik wat mest en duiven mee om te kijken of ze in de basis gezond zijn. Forme hoeven ze nog lang niet te hebben echter een goede basisgezondheid om te starten met de invliegvluchten vind ik wel belangrijk.

Afgelopen vrijdag had ik de eer om een presentatie te houden in Valkenswaard waarin ik kon vertellen hoe ik mijn duivensport beleefde en hoe ik dat combineerde met mijn gezin.
Voor mij was het de eerste keer dat ik een dergelijke presentatie op duivengebied gaf. Ik heb de afgelopen jaren in diverse forums zitting genomen echter dat is een stuk eenvoudiger, je krijgt immers vragen en daar geef je simpelweg antwoord op. Toch had ik voor aanvang van deze presentatie wat gezonde spanning maar eenmaal in mijn verhaal ging het als vanzelf. Ik heb over deze avond diverse positieve reacties mogen ontvangen en vond het zelf dan ook zeker leuk om te doen. Als liefhebber kan je echt wat vertellen en een door direct vragen over aangesneden onderwerpen te beantwoorden ook een goede interactie met de zaal creëren. Het was voor mij tevens de laatste van de winteractiviteiten waardoor ook ik me nu kan gaan richten op de vluchten.

Nu is het een kwestie van afwachten tot dat het weer voldoende is om de duiven in te korven en zo optimaal voor te bereiden voor het marathon seizoen 2018. Inkorven St. Vincent is immers al over 11 weken.

By | 2018-03-27T16:18:27+00:00 maart 27th, 2018|Blog|