Weblog 17-05-2021

Half mei en het zit nog niet bepaald mee met het weer. In de begin vluchten kijk ik daar nog niet echt naar echter als de vluchten naar de 300km gaan word ik wel wat voorzichtiger met het spelen. Twee weken geleden werd er slecht weer voorspeld en binnen de afdeling was er sprake dat er mogelijk op vrijdag gelost zou worden. Dat vond ik een geweldige beslissing en daarom ook al mijn duiven ingemand op Pontoise een vlucht van 340km. Het feest ging helaas niet door in onze afdelingen en lossen op vrijdag gebeurde tot mijn grote teleurstelling niet. 2 afdelingen in Nederland deden dat wel en kenden een geweldige vlucht. Onze duiven werden uiteindelijk om 14:30 gelost en hoewel ze er een flinke ZZO wind stond is dat eigenlijk gewoon te laat. Ook was de lucht niet zuiver en vele liefhebber waaronder ook ik zelf kende een lastige vlucht. Op de avond van dag 1 miste ik nog 19 van de 67 duiven. Uiteindelijk is op 1 na alles thuis en deze ene achterblijver is gemeld in Engeland. Ik begrijp dat zitting nemen in de lossingscommissie een lastige taak ik en je het bijna nooit goed kan doen echter dit valt bij mij dan echt onder een onverantwoorde lossing. Een dag eerder los ( zoals mogelijk was) en je had een schitterende vlucht gehad. Ik heb begrepen dat met het oog naar de werkende mens anders is beslist, een valide punt ware het niet dat een week later exact het tegenovergestelde gebeurde……. Geen werkende liefhebbers deze week??  Nogmaals ik begrijp dat het een ondankbaar baantje is en je altijd shit over je heen krijgt in de lossingscomissie maar gewoon duidelijke richtlijnen stellen lijkt me dan het beste, niet de ene week zus en de andere week zo. Ik had overigens geen duiven mee gezien de beslissing om een week eerder niet op vrijdag te lossen en ik dus ook zeker niet had verwacht dat het een week later wel zou gebeuren. Maar goed het is gebeurd en we moeten verder, de ploeg is dus -1 jaarling maar wat ik erger vind is dat een van mijn topduiven “Atlas” ( 9e nat asduif ZLU 2020) zich geblesseerd heeft. Hij was netjes op tijd thuis echter een dag later kon hij geen meter meer vliegen. Uitwendig is er niks te zien dus het is een inwendig kwetsuur. Inmiddels zijn we 8 dagen verder en er zit nog maar weinig progressie in. Het zal dus naar verwachting over en uit zijn met zijn veelbelovende vliegcarriere.

 

Na aanleiding van een berichtje op facebook dat het slecht ging met mijn Bonte Lady heb ik enorm veel reacties gekregen. Ze heeft een tijdje onder toeziend oog van de deskundigen bij Belgica de Weerd gezeten en inmiddels is ze weer opgeknapt en zit ze weer in het hok thuis. Ze is inmiddels 9 jaar oud, heeft 4jaar gevlogen en daarna gekweekt dus ze begint een oudere dame te worden. Waar ik wel echt van baal is dat de moeder van de Mad Max/Neo/Adonis geen enkel ei heeft gelegd dit jaar. Ze ziet er prima uit dus een echte verklaring heb ik er niet voor, beide haar ouders bevruchten/leggen nog prima en veel heb ik er niet uit gefokt. Ik heb haar inmiddels gescheiden en de doffer omgekoppeld. Misschien in de nazomer nog een keer proberen maar vrees het ergste. Op mijn kweekhok krijgen op deze manier de doffers echt wel de overhand als het gaat om bewezen klasse, waarschijnlijk plaats ik daarom eind van het vliegseizoen de 2 beste duivinnen maar terug naar de kweek.

Op het vlieghok gaat het overigens goed op schema. De duiven trainen gemakkelijk 90 min per dag en vanaf eind mei zal er een tweede dagelijkse training bij gaan komen. De duiven voor St. Vincent en Pau zijn gekoppeld en komende zondag volgt dan de laatste ploeg. Dat is ook het moment dat ik stop met verduisteren. Het voer is 100% Koopman All-in one en ook ben ik gestart met het schema van bijproducten dat ik gebruik. Binnenkort nog een volledige geelkuur, een controle bij Belgica de Weerd endan moeten ze er klaar voor zijn.

Voor nu was dit het weer. In de volgende weblog zal ik dieper ingaan op hoe de verzorging er nu uitziet op weekniveau.

By | 2021-05-17T13:41:54+00:00 mei 17th, 2021|Blog|