Uitleg omtrent Le Bernard

De afgelopen dagen heb ik vele vragen gekregen wat er nu met “Le Bernard” gaat gebeuren. Om aan alle speculaties een eind te maken hier dan een kort bericht met mijn genomen beslissing en het waarom wat er achter zit.

“Le Bernard”, de duif die afgelopen weekend nationaal St. Vincent won blijft bij mij. De afgelopen dagen is er door diverse partijen interesse getoond in de doffer en heb ik ook een heel goed bod gehad voor de doffer door een zeer gerenommeerd duivenmakelaar die is komen kijken tezamen met zijn Japanse klant.

Sinds mijn herstart in 2011 heb ik enorm veel geïnvesteerd in de opbouw van een kweekhok, alleen maar kinderen van de in mijn ogen beste duiven die er op dat moment waren zijn goed genoeg. De reden hiervoor is dat mijn doel/droom was en is om een van de beste marathon spelers in Nederland te worden. Om dit te realiseren heb je duiven nodig van exceptionele kwaliteit.  Nu is het dan eindelijk zover en heb ik met “Le Bernard” een echte topduif, geen eendagsvlieg maar een doffer die al vaker in de snuit van de uitslag heeft gevlogen. Daarnaast heeft “Le Bernard” diverse goede (half) broers en zussen iets wat aangeeft dat deze familie meer dan de gemiddelde. Zo is zijn duivin “Constance” welke 17e nationaal St. Vincent won in 2015 een halfzus van hem. Hetzelfde geld voor “Karma” welke een 18e en 20e NPO won. Ook zijn volle broers en zus “Villa” (Verweij de Haan), “Algoz” (Mark vd Berg) en “Dione” hebben laten zien dat ze kunnen kopvliegen. Een andere broer “Cosmo” welke een late is van 2012 heeft al laten zien goed te vererven en is al vader van de 11e NPO Perigueux.

Bovenstaande is de verstandige uitleg waarom ik de duif niet ga verkopen. Daarnaast is er ook nog een emotionele uitleg. Wanneer ik “Le Bernard” verkoop is het voor mij alsof deze schitterende overwinning nooit echt is gebeurd. In mijn kweekhok heb ik ook “Kian” zitten deze duif bezorgde mij in 2013 mijn eerste overwinning door op Tarbes de 1e NPO te winnen. Elke keer dat ik deze mooie doffer vast heb of in de ren zie zitten moet ik terugdenken aan die hete dag in juli waar hij mij totaal verraste door om iets over 12 uur te vallen en de 1e NPO te winnen. Met duiven spelen doe ik voor mijn plezier ik krijg er een enorme kick van om vroege duiven te klokken en als dat dan lukt dan giert de adrenaline door mijn lijf en afgelopen zondag moest ik zelfs een traantje weg slikken.  Dit gevoel wat ik heb bij deze overwinning, bij “Le Bernard” wil ik niet kwijt. Om deze reden heb ik in goed overleg met mijn vrouw en enkele topliefhebbers die ik hoog heb staan besloten het geweldige bod op deze duif af te slaan en deze machtige overwinnaar zelf te houden.

Uiteraard is het niet verantwoord om “le Bernard” op mijn eigen hok te houden. Om deze reden zit hij nu op een andere goed beveiligde locatie in de buurt. Hij is daar samen met zijn duivin “Constance” heen gegaan en mag daar zorgen voor nageslacht.

 

 

 

By | 2016-06-22T19:25:34+00:00 juni 22nd, 2016|Nieuws|