Weblog 05-04-2021

Het is begin april en de eerste trainingsvlucht zit er alweer op.
Het was even spannend of we als duivenliefhebbers weer konden starten ivm Covid maar gelukkig kunnen we weer genieten van onze hobby.

In mijn laatste weblog schreef ik dat mijn duiven nog niet los waren geweest. In de week daarop volgens zijn de duiven  dan ook voor het eerst los geweest. De eerste week is dit compleet ongedwongen geweest. Mijn duiven zaten sinds Narbonne 2020 vast dus hebben even de tijd nodig om er achter te komen waar die vleugels voor dienen. Vorige week ben ik dan gestart met het verplicht trainen met de vlag. Ik werk al jaren met een vlag en ik vind dat erg prettig omdat ik nooit hoef te roepen naar de duiven. Ik heb in deze week de vlag de eerste dagen 30 min weggezet en daarna weggehaald. Het merendeel van de duiven bleef echter nog lang vliegen waardoor ik de dagen daarna de vlag 45 en zelfs 60 minuten heb laten staan. Tot mijn grote verbazing bleven de duiven nog steeds langer trainen dan dat de vlag stond. Om die reden heb ik dan ook besloten om afgelopen vrijdag alles maar in de mand te doen en in te manden voor Duffel. Duffel is voor mij 63km en met de kopwind vertrouwde ik er wel op dat het goed zou komen. Sinds vorig jaar ben ik gestopt met het lappen van oude duiven voorafgaand aan het seizoen. De jaren daarvoor reed ik zelf 2/3 keer met de oude duiven maar dat koste me jaarlijks wel enkele duiven. Om die reden vorig jaar mee gestopt en ze gewoon in de mand gedaan…. Resultaat alles kwam gewoon thuis. Ook nu dus de oude duiven niet gelapt en wederom gelijk de mand in ondanks dat ze pas 2 weken los kwamen. Opnieuw met het resultaat dat alles gewoon thuis kwam.

Sinds vandaag zijn alle duiven dan ook gescheiden en komende week zal ik proberen het hok wedstrijd klaar te maken door het eens grondig schoon te maken.  Alle nestschotels worden leeg gemaakt en op de kop terug geplaatst. Ook gaan de duiven dan wat meer ritme krijgen en komen ze dagelijks los. Wel wordt er dan afgewisseld, de ene dag de doffers ’s avonds en de andere dag de duivinnen. Ook is er gestart met verduisteren van de duiven. Ik doe dit sinds 2018 en dat bevalt me goed, het geeft mij de mogelijkheid om de duiven we in goede conditie te brengen maar toch te voorkomen dat de duiven echte forme krijgen.

Het voer is sinds vandaag aangepast en ze krijgen nu net als de jaren voorheen de komende 2 weken de Recup mengeling van Beyers. Ook word er weer regelmatig gewerkt met de producten van Belgavet. Zo krijgen de duiven nu op zondag na de vlucht Jaodaline en op dinsdag en woensdag Sitrici. Kwestie van de duiven zonder medicatie de duiven goed houden. Overigens ben ik niet tegen medicatie en denk zelfs dat het iets toe kan voegen wanneer correct gebruikt.

Voor nu was dit het weer, succes met de voorbereiding. St. Vincent is al over 9 weken en Pau over 11.

 

 

By | 2021-04-05T14:03:12+00:00 april 5th, 2021|Blog|