Weblog 08-06-2021

Nog een paar dagen geduld en dan gaat ook hier het “echte” seizoen van start.
Vandaag is het inkorven voor de nationale klassieker vanuit St. Vincent.
Vanaf het begin van het jaar heb ik mijn planning helemaal afgestemd op een start op Internationaal Pau en daarom komt St. Vincent denk ik net te vroeg voor mij. Ik merk enorm dat mijn duiven nog niet zijn zoals ik ze graag wil hebben. Ik ben inmiddels twee weken gestopt met verduisteren en hoewel ik merk dat ze langzaam aan beter worden merk ik ook dat ze er nog niet zijn. Toch heb ik besloten om  hoewel het eigenlijk te vroeg komt St. Vincent wel te spelen met een klein ploegje.
Als er geen gekke dingen gebeuren zullen er 7 aan de start verschijnen vrijdag en de weersvoorspellingen zien er echt top uit met mooi weer en een NO wind. Het betekend dus lekker uitslapen zaterdag 😉. Waar ik erg nieuwsgierig naar ben is hoe deze duiven die een opleiding hebben gehad op de ZLU gaan doen op de middaglossing. Andersom heb ik goede ervaringen maar toch eens kijken wat dit gaat brengen. Overigens denk ik dat het de laatste keer is dat ik middaglossing speel maar daarover zal ik zal ik me na het seizoen beraden.

Ondertussen gaan volgende week de duiven voor Pau en Agen ook beginnen aan hun laatste training. Ik ben aan het zoeken voor een kortere vlucht maar zoals het er nu naar uit ziet wordt het toch weer 415km. Daarna gaat het hele hok de “Taperfase” in en ga ik er alles aan doen om ze weer in topforme aan de start te laten verschijnen. De verliezen tussen de jaarlingen zijn aanmerkelijk groter dan een jaar eerder en ik wijt dit aan het relatief makkelijke jonge duiven seizoen in 2020. Veel hokken hadden flinke hoeveelheden jonge duiven over ( zo ook ik) en de verliezen bij de jaarlingen zijn dan toch wel fors bij vele hokken. Op eigen hok doen de jonge duiven het momenteel wel aardig. Voor de grap heb ik ze vandaag eens een GPS ring aangegeven bij de training en ze vliegen dan toch 120kilometer tijdens hun training en trekken van Made naar Breda met ongeveer een 10km tussen het noordelijkste en zuidelijkste punt. Als het weer het toe laat zal ik ze op korte termijn eens een stukje met de auto gaan trainen.

Hieronder even de voorbereiding van de St. Vincent duiven als het gaat om de bijproducten:)

Dinsdag en woensdag
Voer: 100% Beyers Koopman all-in one
Water: Sitrici (Belgavet)

Woensdag / Donderdag
Voer: 100% Beyers Koopman all-in one
Water: Schoon water

Vrijdag/ Zaterdag
Voer: 100% Koopman All-in one, hierover Joostmix prepare (Belgavet) en Formeolie (Belgica de Weerd)
Water: Schoon water

Zondag
Voer 75% Koopman All-in one en 25% Energiemengeling, hierover Joostmix prepare  en Forme olie
Water: WN Rood( Belgica de Weerd) en Gentochol (Belgavet).
Maandag
Voer: 50% Koopman All-in one en 50% Energiemengeling, hierover Joostmix prepare  en Forme olie
Water: WN Rood ( Belgica de Weerd) en Gentochol (Belgavet)
Extra: Mix van pindas, kaas en schapenvet.

Dinsdag
Voer 50% Koopman All-in one, 50% Energiemengeling
Water: Energiedrink (Belgavet)
Extra: bij pakken voor inkorven een vitaboli (Belgica de Weerd)

Hoewel mijn persoonlijke verwachtingen niet heel hoog gespannen zijn hoop ik toch stiekem een duifje op tijd te klokken. In het verleden behaalde resultaten bieden geen enkele garantie echter bieden wel hoop:
2015: 17e en 26e Nationaal
2016: 1e Nationaal
2017: 18e Nationaal
2018: 8e Nationaal

De toppers in de selectie zijn:
– Elin:  8e Internationaal Narbonne 2020
– Jantine: 24e Nat asduif ZLU 2020
– Era: 63e Nat Narbonne
– Broer “Atlas”: 22e Int asduif jaarlingen 2020

Tot slot nog een tweetal nieuwtjes:
1: Op de website staat sinds vandaag een kopje “Te Koop” in het menu. Op deze pagina zal ik met regelmaat enkele beschikbare duifjes plaatsen. Natuurlijk is er ook nog steeds de mogelijkheid om duiven te reserveren! Speciaal om dit nieuwe onderwerp op de site wat te promoten heb ik 10 duifjes geselecteerd en geplaatst tegen de helft van de reguliere prijs die ik aan huis vraag. Deze actie staat een week online en daarna zullen de prijzen weer “Normaal” worden.

2: Ik ben inmiddels bezig met een nieuwe video, deze zal binnenkort verschijnen op mijn kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCpHsqY1D3SUSCLfws3K7i9g
Abonneer je op dit kanaal en wordt direct op de hoogte gebracht van nieuwe video’s.
Voor nu allen veel succes gewenst en tot de volgende.

 

By | 2021-06-08T17:14:54+00:00 juni 8th, 2021|Blog|