Weblog 10-07-2019

Het is 10 Juli en de koninginnen vlucht van de ZLU ligt weer achter ons. Deze editie van Barcelona was een loeizware. Zelf had ik een rust weekend. Mijn ploeg van vooral tweejaarse en jaarlingen acht ik nog niet ervaren genoeg om op deze klassieker mee te strijden voor de winst. Volgend jaar staat deze absoluut wel op de kalender en zal met een beperkte ploeg worden deelgenomen aan Barcelona 2020. Omdat ik nu dus zelf geen vlucht had ben ik wezen kijken bij Ben de Keijzer, het was een leuke dag echter helaas klokt Ben zijn eerste Barcelona ganger zoals zoveel liefhebbers op de volgende dag.

Het seizoen 2019 is inmiddels halverwege, voor mij staan nog 4 vluchten op het programma al is niet zeker of ik ook echt aan alle 4 de vluchten zal deelnemen. Veel hangt af van de duiven en of ze top zijn. Voor wat betreft de pennenstand is het (momenteel) geen probleem, de meesten hebben nog 8 of 9 pennen staan en 1 heeft reeds zijn 3e pen gegooid. Opvallend is dat deze eenling dan weer niets te maken heeft met mijn basislijnen ( Vd Berg/Beens/Jellema). Ik kom er ook steeds meer op terug dat het gras elders groener is. Ik heb al vele duiven geprobeerd maar vele passen niet in mijn systeem zo lijkt het. Om die reden dan ook dat ik de “oude” basis ook weer wat meer ga uitbreiden. Zo heb ik dit jaar voor 90% alleen uit deze lijn jonge duiven gefokt. Ook de referenties die binnenkomen zijn ook uitsluitend uit deze basis lijnen. Een overzicht van de top 30 Nat/NPO referenties die reeds sit seizoen behaald zijn geeft me aan dat het met de kwaliteit op het kweekhok zeker wel goed zit:
4. Nat St. Vincent 2019 (Eddy Peperkamp)
9. Nat Agen ZLU 2019 ( Ben de Keijzer)
9. Nat Bordeaux 2019 ( Hans Trouwborst)
12. Nat Bordeaux 2019 (Willem Tielemans)
17. NPO Perigueux 2019 ( Eddy Peperkamp)
22. NPO Perigueux 2019 ( Auke Rekker)
23. NPO Perigueux 2019 (Auke Rekker)
24. Nat Bordeaux 2019 ( Hans Trouwborst)
26. Nat Agen Belgie 2019 ( Daan Roossens)
28. Nat Barcelona 2019 ( Stefan van Grootel)
29. NPO Perigueux 2019 (Eddy Peperkamp)

Ik verwacht deze lijst de komende weken nog wel aan te kunnen vullen. Sinds 2015 houd ik een lijst bij met referenties en het aantal per jaar groeit exponentieel. Hoewel zelf goed spelen nog steeds het allerleukste is vind ik het ook zeker fantastisch dat andere liefhebbers ook met deze duiven slagen.

De kweekduiven zitten op een enkeling na weer allemaal te broeden. Het zijn vooral nieuwe koppelingen en ik ben altijd benieuwd hoe de jongen zullen zijn. Hoewel deze jongen bedoeld zijn voor de verkoop geeft het me wel een indicatie. Vaak zijn de koppels zoals ik ze nu in het najaar maak de koppels die voor de eerste ronde 2020 ook weer samen worden gezet.
Mocht u nog interesse hebben in jonge duiven uit mijn kweekduiven, er zijn er nog enkele beschikbaar.

Voor nu is het wachten op het weekend, ik heb afgelopen maandag ingemand voor St. Vincent ZLU. 6 duiven zijn onderweg en allen hebben ze reeds eerder dit seizoen St. Vincent middaglossing gevlogen. De grootste hoop vestig ik op “Aurora”, deze topduivin won als jaarling reeds de 6e Nationaal Agen ZLU en op St. Vincent eerder dit seizoen de 5e NPO. Mocht ze nog eens extreem vroeg vliegen heb je kans dat ik haar niet meer speel en op de kweek zet.

Voor nu was dit het weer, ik zou zeggen veel succes komend weekend met St. Vincent en Dax.

 

By | 2019-07-10T21:26:12+00:00 juli 10th, 2019|Blog|