Weblog 10-08-2020

Na een weekje geen weblog te hebben geplaatst is dan hier weer een nieuw verslag

Barcelona was vorige week de vlucht en het zou voor mij de eerste keer worden dat ik er zelfstandig aan mee zou doen. Voor deze  vlucht had ik een team van 6 gemaakt 2 knappe duivinnen Pandora en Serena en 4 onbewezen doffers. De vlucht bleek al snel een van buitencategorie te zijn en het duurde verschrikkelijk lang alvorens de eerste duiven kwamen. Het werd voor mij een zeer slechte vlucht met Internationaal 2 staart prijsjes dus heel anders dan ik gewend ben. Ook ontbreken er nog enkele op het hok waaronder een van mijn topduivinnen Pandora. Ik hoop dat ze nog komt al vrees ik voor haar het ergste. Ik weet dat het gebeurd duiven die weken later nog thuis komen. Zelf kreeg ik afgelopen zaterdag nog een jaarling duivin thuis van Agen ZLU twee weken eerder. Op Barcelona waren voor mij 2 mannen outstanding en dat waren Jelle Jellema en Cor de Heijde, natuurlijk het was een onregelmatige vlucht maar ook dan moet je ze wel hebben. Leuk vond ik wel dat Huub vd Boom een 37e Nationaal Barcelona won met een zuiver Zwiers duifje ( kleinkind Kian/Josje/Eros/Lovely Lydia)

Voor Perpignan afgelopen weekend had ik een B ploeg ingemand, ik had dit reeds van te voren aangekondigd omdat ik mijn betere duiven heb doorgeschoven naar Narbonne. Het lastige is dat ik afgelopen winter 3 topduiven van 2017 reeds vervroegd pensioen heb gegeven ( Aurora, Fury en Bernadette) en dat dit voorjaar Vaiana en Late Bloomer zijn gesneuveld. Dat houdt dus in dat 5 bewezen topduiven op een relatief kleine ploeg niet meer voorhanden zijn. Nu weet ik dat mijn duiven een hoge kwaliteit hebben maar het gemis van 5 topduiven zomaar even opvangen is ook voor mij teveel. Ik heb er lang over getwijfeld om Perpignan maar over te slaan en alles op Narbonne te zetten. Toch heb ik uiteindelijk besloten er 7 te spelen op Perpignan, zit waren voornamelijk “laatste kans” duiven aangevuld met een enkeling die al een fatsoenlijke prijs had gewonnen. Hoewel de verwachtingen dus niet hoog waren hoop je toch altijd op een verrassing maar helaas bleef deze uit. 2 van de 7 wisten zich 1:10 te klasseren en dat was het dan ook. Nu op moment van schrijven zijn er 5/7 thuis.
De focus ligt nu dus op Narbonne, de organisatie heeft besloten het inkorven en lossen te verplaatsen naar respectievelijk woensdag en zondag. Had liever gehad dat ik dit eerder wist ivm opvoeren van de duiven maar goed het is niet anders. Voor deze vlucht gaan in principe alle jaarlingen en de twee eerste van Pau weer mee. Ik hoop op een harde vlucht zoals Perpignan echter de voorspellingen zeggen voorlopig wat anders. Het is de laatste vlucht van dit korte seizoen en daarna gaan we de rekening opmaken en selecteren. Voorlopig heb ik nog een mooie ploeg jongen achter de hand dus de lat kan lekker hoog liggen. In 2018 heb ik een slecht kweekjaar gehad heb toen teveel gekruist en dat pakte allemaal niet even goed. Natuurlijk werden er enkele toppers geboren maar het gemiddelde rendement is veel lager dan de jaren ervoor. Ook verspeelde ik veel jongen waar je natuurlijk 2 jaar later de gevolgen van krijgt. In 2019 heb ik gekozen weer terug te gaan naar de basis en gelijk hield ik weer een mooie ploeg jongen over die het als jaarling reeds hebben laten zien. Ook de groep 2020 vertoont ook tekenen van een top lichting dus met veel vertrouwen zie ik 2021 en de jaren daarna weer tegemoet.

Naast de referentie van Huub vd Boom op Barcelona wist Eddy Peperkamp weer lekker uit te halen op Bergerac met wederom een absolute kopprijs namelijk de 11e Nationaal. Ook kreeg ik door dat Hans Radstaak de 8e NPO Bergerac won dus wederom bewijs dat mijn duiven prima om kunnen gaan met deze zware omstandigheden.

Voor nu was dit het, we gaan ze klaar maken voor het laatste vluchtweekend van 2020.

By | 2020-08-10T11:28:45+00:00 augustus 10th, 2020|Blog|