Weblog 11-01-2019

Nog een nachtje slapen en dan gaat hier ook het seizoen beginnen. We koppelen dan namelijk de kweekduiven. De eerste eitjes gaan naar een goede vriend, de tweede ronde onder mijn vliegduiven en de derde ronde brengen ze dan zelf groot. Op deze manier hebben we ( als alles meezit) 6 jongen van elk koppel die getest gaan worden en zo hoop ik er snel achter te komen wat de beste duiven zijn. Vorig jaar heb ik vooral de nieuwe duiven van Bert Saarloos en Martin de Poorter gekruist met mijn eigen Beens/vdBerg/Jellema lijntje. Voor dit kweekseizoen zitten deze nieuwe duiven bij een andere bevriende liefhebber om er een jaar van te kweken. Ik wil graag eerst weten of deze duiven goed mixen met mijn basis lijntje voordat ik er een hok vol mee ga kweken. Voor de koppelingen zoals ik nu gepland heb zijn hoofdzakelijk de duiven van de oude basis weer gebruikt. We trachten dus weer een hok vol jongen te kweken van het Beens/vdBerg/Jellema lijntje aangevuld met een enkele vreemdeling van Cor de Heijde, Hugo Batenburg en Frans Bungeneers.

De duiven zijn in tegenstelling tot eerdere jaren heel serieus voorbereid. Ik heb ze 2 maal voorgekoppeld, de eerste keer 3 dagen en de tweede keer 2 dagen. Ook ben ik deze kweekduiven al 10 dagen aan het belichten. Bij mij gaat om 15:00 uur de lamp aan en blijft dan aan tot 21:00 uur. Ook de vliegduiven ga ik verlichten echter een uurtje korter en zodra hier de eerste eieren komen gaat het licht gelijk uit.  Voor wat betreft voeding ben ik de kweekduiven sinds gisteren wat rijker gaan voeren met 100% Koopman, ook is er tarwekiem olie over het voer gegaan.  In de eerste jaren dat ik nog programma speelde en ook de eerste jaren dat ik marathon speelde deed ik dit elk jaar weer. De laatste jaren ben ik echter wat gemakzuchtiger geworden wat ook komt door het drukke leven met een fulltime job en een jong gezin. Nu dan toch weer eens de extra energie ingestopt, hopelijk word het later beloond door de duiven.

Dan is ook de eerste vlog online. Het ging niet gemakkelijk om deze te maken. In eerste instantie had ik een heel script gemaakt en opgeschreven wat ik wou vertellen. Het werkte voor mij totaal niet en toen het roer helemaal omgegooid. Gewoon vrijuit praten, geen script geen opgeschreven tekst maar simpelweg uitleggen over het hoe en wat. Natuurlijk zal het daardoor af en toe wat van de hak op de tak gaan maar het is wel allemaal puur en niet vooraf ingestudeerd. De vlog is gemaakt in het Engels, ik begrijp dat niet iedereen dat kan verstaan echter ik ken een hoop duivenliefhebbers die ook graag deze vlog zien maar geen Nederlands kunnen lezen en verstaan. De weblog zoals u hem nu leest zal in het Nederlands blijven bestaan overigens.

Voor de Vlog ( Video log) scrol je naar onder in deze weblog en dan kun je er op klikken om te openen. Jullie zouden mij een groot plezier doen deze link te delen zodat er steeds meer mensen de vlog zien. Ook zou ik het leuk vinden als jullie je abonneren op mij youtube kanaal waar deze vlogs worden geplaatst, het is gratis. Deze eerste vlog zit erop, hij is wel wat lang geworden (17 minuten), de volgende zullen waarschijnlijk allemaal dusdanig geknipt worden dat ze tussen de 5 en de 10 minuten worden. Zijn er nog meer op en aanmerkingen dan hoor ik deze graag, het is voor mij ook een leerproces natuurlijk.

Tot slot nog even kort wil ik vertellen dat op 21 januari er een veiling start van 19 jonge duiven rechtstreeks van mijn hok. In deze veiling ook een duivin uit Le Bernard x Amber echter is dit wel de jongste van de veiling, de overige zijn allemaal kweekklaar en naar mijn mening prima.

Dit was hem weer, vergeet niet de vlog te kijken en tot de volgende….

By | 2019-01-11T14:47:44+00:00 januari 11th, 2019|Blog|