Weblog 18-03-2019

Half maart, nog enkele weken en dat barst het seizoen voor de snelle mannen alweer los. Als ik momenteel naar buiten kijk moet ik er nog niet aan denken. Harde wind en veel regen hebben er voor gezorgd dat veel duiven niet of nauwelijks zijn los geweest. Mijn eigen duiven zijn ook slechts enkele keren los geweest maar hopelijk kunnen ze er komende weekend nog uit en vanaf eind volgende week heb ik dan wat meer tijd voor de duiven. Vanaf 21 maart ben ik niet meer werkzaam bij Dr. de Weerd pigeons en ga ik mij richten op een andere uitdaging.

Maar goed even een terugblik over de laatste weken met uiteraard de voorjaarsbeurs. Ik ben hier zoals elk jaar ook naar toe geweest. Groot verschil is dat ik nu als bezoeker ben geweest en dat beviel me eigenlijk erg goed. Je ziet veel meer en ook heb dan ook met vele bekenden even bij kunnen praten. Ik had mijn vader dit jaar ook meegenomen, hij vind zichzelf geen duivenliefhebber maar stiekem vind hij het volgens mij toch wel leuk. Ook dit jaar gaat hij me weer helpen met de jonge duiven wat niet alleen makkelijker maar ook eigenlijk veel leuker is. Maar goed op de beurs was het een flinke drukte en de standhouders die ik heb gesproken waren dan ook positief gestemd. Nieuwe zaken heb ik niet echt gezien maar die had ik dan ook niet verwacht. Al met al heb ik er een leuke dag gehad en weer veel motivatie voor het komende seizoen opgedaan. Ook heb ik het een en ander gefilmd bij de stand van Brandy Snoeijink, Beyers en bij Belgica de Weerd. Helaas bleek bij het editen dat het geluid zeer matig was en dat vooral bij de opname op de stand van Beijers. Voor mij weer een leer moment en hopelijk gaat het de volgende keer weer beter.

De videologs hebben inmiddels wat vertraging opgelopen, door een verrassing weekend waar mijn vrouw me heeft meegenomen naar Centerparcs is het me niet gelukt om vorige week een videolog op te nemen. Inmiddels is na een week geen videolog zojuist de nieuwe geplaatst. U kunt deze hieronder vinden:

In veel van mijn weblogs en videologs geef ik aan weinig geloof te hebben in bijproducten Ik heb bijna alles wel geprobeerd en op een enkel product na heb ik nooit verschil gezien aan de duiven. Nu is het zo dat een liefhebber die ik erg hoog heb staan me heeft geprobeerd me te overtuigen om een bepaald product gamma te proberen. Omdat ik deze liefhebber beschouw als een van de beste liefhebbers die ik ken die ook echt het maximale uit een duif haalt heb ik ervoor gekozen het eens te gaan proberen. Als ik er echt wat in zie en er goede resultaten mee heb zal ik er zeker meer van vertellen.

Op eigen hok zijn de eerste jongen gespeend. Ik heb dit gedaan op een leeftijd van 16-18 dagen tezamen met de duivin. Ik heb niet exact gekeken naar de leeftijd van de jongen per koppel maar gewoon alles in een keer gepakt en verplaatst. De jongen zijn met hun nestschotel op de vloer geplaatst en daarbij heb ik 2 nestschotels geplaatst met voer. Ook heb ik twee drinkbakken geplaatst, 1 op de vloer maar ook 1 op hoogte zodat de duivinnen wel in alle rust kunnen drinken zonder de jongen die constant aandacht willen. De tweede ronde jonkies zijn nu een ruime week oud en zullen ook net als deze eerste groep op jonge leeftijd gespeend worden.

Ook zijn we vandaag gestart met de verplichte training. Nadat ze al enkele keren vrij spelen hebben gehad in de afgelopen weken was het dan vanavond tijd voor de eerste serieuze ronden. Ik start altijd met 30 minuten verplicht. Ik gebruik hiervoor altijd een vlag, niet zozeer om ze op te jagen maar meer als optisch signaal dat het hok dicht is. Ik werk hier al enkele jaren mee en het bevalt me erg goed, ik hoef te duiven eigenlijk nooit binnen te roepen. De vlaggen gaan weg en de kleppen gaan open. Wanneer de duiven straks wat meer gedresseerd zijn duurt het geen 30 seconden voordat alles binnen is. Voor nu was het dit weer, nog 12 weken en dan spelen we alweer St. Vincent, het gaat eindelijk langzaam aan beginnen.

 

By | 2019-03-18T20:11:16+00:00 maart 18th, 2019|Blog|