Weblog 18-11-2018

Half november en hoewel het weer anders doet vermoeden is staat de winter al voor de deur. Nog een goede 2 weken en dan hebben de rappe mannen hun kweekduiven alweer bij elkaar zitten voor de winterkweek. Hoewel ik het vorige jaar ook vroeg heb gekoppeld geef ik de duiven nu na een lang kweekseizoen wat extra rust. De exacte datum staat nog niet vast maar zal vermoedelijk ergens half januari liggen. Momenteel zitten enkele duiven nog kaal maar langzaam aan worden ze weer mooi. Ze hebben net een preventieve paratstop kuur gehad van 10 dagen en volgende week zullen de kweekduiven ook nog een paratyfus enting krijgen. De vliegduiven krijgen deze pas in het voorjaar.

Op de hokken zitten de kweekduiven al geruime tijd gescheiden maar de vliegduiven zitten net als elk jaar nog bij elkaar. Niet alleen is dit gemakkelijk ook raken de duiven volgens mij dan sneller gehecht aan het nieuwe hok en kunnen de aankomende jaarlingen alvast snuffelen aan de andere sexe. Het voer is onveranderd en bestaat dus uit 50% Koopman, 25% Paddy en 25% zuivering, ze krijgen hier ruim voldoende van al denken de kweekduivinnen hier anders over. Elke dag als ik met de voeremmer aankom vliegen ze me aan alsof ze al weken niet hebben gegeten. Vanochtend was het niet anders echter na een aantal in de hand te hebben gehad heb ik het voer nog wat verder terug geschroefd. Wat waren die dames zwaar namelijk. Hoewel ik het normaal niet zo erg vind dat de duiven wat zwaarder zijn in deze periode probeer ik het wel enigszins te managen. Een beetje minder voer voor een paas dagen en wat collinol in het water doet vaak al wonderen.

Twee weken geleden was de golden 10, een schitterend evenement waar vader en zoon Hermans jaarlijks de crème de la crème van de Nederlandse en Belgische duivensport bijeen brengen voor een geweldige exclusieve veiling. Het lijkt me een enorme eer om hier ook eens als verkoper aan deel te nemen. Wie weet gaat het me ooit lukken om dit voor elkaar te krijgen door jarenlang sterk spel. Dit jaar kreeg ik een uitnodiging om er te komen kijken en deel te nemen aan het diner na dag 1. Uiteraard ben ik hierop ingegaan en heb me prima vermaakt. Ik heb bij kunnen praten met collega’s / concurrenten, enkele veel belovende jonge duiven in mijn hand gehad en vooral ook genoten van het eten.

Afgelopen weekend hadden we de tentoonstelling en zoals traditie getrouw eindig ik in de onderste helft. Het is niet dat mijn duiven niet mooi zijn maar ten opzichte van sterke midfond/dagfond duiven vallen die van mij toch een beetje tegen. Daarbij komt ook nog dat mijn duiven momenteel zeer beperkt verzorg ( zoals elk jaar). Ik maak me er niet zo druk om, vergelijk het eens met mensen. Wanneer we aan vrouwelijk schoon vragen wat ze liever zien een opgepomte Jamaicaanse sprinter of een Keniaanse marathon loper u kan het antwoord vast en zeker al raden. Overigens was het zeker wel gezellig en ook zeker goed geregeld. De winnaars van de TT waren net als vorig jaar Comb vd Goorbergh – Couwenberg. Heren gefeliciteerd met deze dubbele overwinning. Nu de komende weken nog naar een aantal duiven aangelegenheden maar wel een stuk minder dan vorig jaar. Kwestie van toch ook graag wat meer thuis willen zijn met het gezin Ook eens een planning maken voor het jaar 2019. Hier en daar twijfel ik enigszins wat ik ga spelen, aan de ene kant lonkt het om alleen de ZLU te spelen maar aan de andere kant heb ik toch echt wel wat met Nationaal St. Vincent middaglossing. Ik ben er nog niet helemaal uit dus ga er nog even over nadenken.

By | 2018-11-19T12:07:10+00:00 november 19th, 2018|Blog|