Weblog 20-07-2019

20 Juli en we gaan de laatste 2 weken van het fondseizoen in. Eigenlijk stelt het allemaal niet zoveel voor en in amper 8 weken is het weer helemaal klaar. Ik kijk er altijd enorm naar uit dat het begint maar ben ook altijd blij dat het er weer op zit. Nog 9 dagen volle bak bezig met de duiven en daarna is de druk er weer af. Het seizoen tot zover is geslaagd en de gestelde doelstelling is reeds behaald. in 2018 heb ik mijn debuut gemaakt op de ZLU vluchten en won top op Agen ZLU met mijn jaarlingen gelijk 3,6 en 11 nationaal wat dus goed is voor 3 begeerde ZLU vazen. De doelstelling voor 2019 was om in ieder geval meet van deze vazen te winnen dan in het voorgaande jaar en dit is inmiddels alweer een feit. Na de mooie 3e en 17e Nationaal op Agen met de jaarlingen was het nu 11 en 14 Nationaal op St. Vincent ZLU. Ook ben ik weer in bezit van een echte klasbak met “Aurora”, won ze als jaarling reeds de 6e Nationaal Agen ZLU nu in 2019 won ze de 5e NPO St. Vincent en vorige week kwam daar de 11e Nationaal St. Vincent ZLU bij. Deze superduif is dus 3x gezet en won 3 kopprijzen. Toen ik eind vorig jaar besloot om de super-racer “Neo” op het kweekhok te zetten was ik bang een serieuze aderlating te hebben op het vlieghok. Ik ben dan ook erg gelukkig met “Aurora” die voorlopig nog een klasse beter is dan de “Neo”. Of ik “Aurora” nogmaals speel dit jaar weet ik nog niet, ik ga in ieder geval geen ondoordachte risico’s met haar nemen. Ook de tweede aankomende op St. Vincent ZLU genaamd “Pandora” had als jaarling reeds een goede prijs gewonnen. Ze won op Agen ZLU in 2018 de 111e Nationaal. Eerder dit jaar op St. Vincent NPO miste ze en om die reden had ik haar pas als 4e op de inkorfstaat gezet.  Beide topduivinnen zijn kleinkinderen van “Golden Future”, de “Aurora” komt uit een doffer van Cor de Heijde met “Iris” ( dochter GF) terwijl “Pandora” een inteeltje is uit “Artemis” ( Zn GF) x “Constance “ (dochter GF).

Omdat mijn ploeg sinds de verhuizing nazomer 2016 nog niet vrij smal is heb ik gekozen om Marseille over te slaan en de focus te leggen op de laatste 2 vluchten van het seizoen. Zoals het er nu naar uitziet gaan de jaarlingen naar Narbonne en dan een ploegje van 8 naar Perpignan. De jongen komen voorlopig wekelijks netjes naar huis waardoor ik iets meer risico durf te nemen. Overigens doen deze jongen het zeer goed. De afgelopen 2 weken zijn er geen verliezen meer, ze zien er top uit en ik heb het idee een zeer kwalitatief hoogstaande ploeg te hebben gefokt.  Ik heb dit seizoen voor 90% gefokt uit de oorspronkelijke basis en moet zeggen dat deze me een stuk beter bevallen dan de meeste kruisingen van de afgelopen jaren. De verliezen zijn ook veel minder en dat zet je toch aan het denken. Ik heb dan ook besloten om veel van het “vreemde” materiaal weer van de hand te doen en wat speciale koppelingen ga doen met mijn eigen topduiven om het kweekhok te verjongen.

Dat is echter een kwestie voor over een paar weken nu eerst volle bak met de vliegploeg bezig om te proberen op Narbonne en/of Perpignan nog een kopprijsje te pakken.  Afgelopen week is er weer een nieuwe vlog gemaakt met een uitgebreide voorstelling van “Aurora” en “Pandora” je kunt deze hier vinden:

 

Voor nu heel veel succes de komende week en tot de volgende.

By | 2019-07-20T15:07:39+00:00 juli 20th, 2019|Blog|