Weblog 23-06-2020

Het heeft even geduurd maar eindelijk ligt er een programma en weet een ieder waar hij of zij aan toe is de komende maanden. Ik denk dat we onszelf toch gelukkig mogen prijzen dat wij als duivenspelers, toch officiële wedstrijden mogen gaan organiseren terwijl dat in vele takken van sport niet is toegestaan. Omdat het lange tijd onduidelijk was over het of en wanneer we aan de gang konden ben ik op de site en ook op mijn vlogs vrij stil geweest. Er was immers niet veel te melden. Nu het een en ander bekend is gaat dat dus veranderen en zal de site en ook youtube weer actiever worden bijgehouden.

Laten we beginnen met de aanloop tot nu toe. Zoals aangegeven in de laatste weblog had ik besloten om de voorbereiding zoveel als kon hetzelfde te doen als voorheen. Dit hield in dat de duiven net zoals “normaal” zijn geënt tegen paramixo, paratyfus en pokken.  Ik doe dit nu al jaren en dat bevalt me echt top, niet alleen druk ik hiermee in het voorjaar de forme maar vooral zit ik in het seizoen nooit te kloten met dit soort ziektes. Normaal zou ik een tricho kuur hebben gegeven 3 weken voor de eerste marathon vlucht, omdat deze nu pas 18-07 aanvangen heb ik deze wat naar voren gehaald, Ik heb hiervoor Belgaroni gebruikt van Belgica de Weerd en dit gedurende 6 dagen lang.  Inmiddels ligt er ook erwtenstro in de hokken en zoals bekend behandel ik mijn duiven 2 weken voordat ik dit die tegen wormen met Belga Wormac en tegen luis met Ectorpar beide van Belgica de Weerd. Mocht u dit nog niet hebben gedaan dan raad ik dat zeker aan om alsnog te doen. We behandelen al onze huisdieren ( honden en katten) regelmatig tegen parasieten dus lijkt het me erg onverstandig om de duiven, waarvan we ook prestaties verlangen over te slaan. De producten die ik hiervoor gebruik, die van Belgica de Weerd dus kunnen prima nu worden gebruikt en hebben naar mijn idee geen forme drukkende werking.

In 2019 ben ik voor het eerst gaan werken met de producten van Belgavet en dit is me toen enorm goed bevallen, de duiven bleven het gehele seizoen hun trainingslust houden en herstelden ook erg snel van de gedane inspanningen. We zitten nu iets minder dan een maand voor de eerste marathon vlucht en dat betekend dat ik ben gestart met opbouwen. Het zijn producten op natuurlijke basis en deze moeten opgebouwd worden, hiermee een week voor de belangrijke vlucht starten zal geen of weinig effect hebben. Ik ga u hier het complete schema geven zoals ik dat momenteel gebruik. Ik besef me dat het erg uitgebreid is echter gezien de resultaten in 2019 ga ik het nog niet aanpassen. Overigens zijn de producten van Belgavet en ook die van Belgica de Weerd natuurlijk geen wondermiddelen. Je maakt er een ezel geen renpaard mee en je zal dus zeker top getrainde duiven van uitmuntende kwaliteit op de hokken moeten hebben. Maar toch het kan je wel helpen om een duif enkele procenten beter te maken. U kunt denken wat zijn nu enkele procenten?? Naar mijn mening is dat het verschil tussen een prijs 1:10 of 1:100, een zeer nette of een echte kopprijs.

Hierbij dan even kort mijn schema zoals ik dat nu hanteer beginnend bij thuiskomst van een vlucht. De voorbereiding voor de marathonvluchten zelf ziet er nog iets anders uit maar daar komen we tegen die tijd wel op terug.

Dag Voer Water
Zaterdag Joostmix Recovery / Twister Olie Belgasol (Belgica de Weerd) of Energydrink, MInerals en Broncho
Zondag Joostmix Recovery/ Twister Olie ( alleen bij zware vlucht) Jodaline
Maandag Schoon voer Sitrici
Dinsdag Schoon voer Sitrici
Woensdag Schoon voer Schoon water
Donderdag Joostmix prepare / Twisterolie Gentochol
Vrijdag Joosmix prepare / Twisterolie Gentochol en Belgasol

Zoals u ziet staan er geen medicamenten in dit schema, wil dat zeggen dat ik tegen medicamenten ben? Zeker niet, ik geloof niet dat het helemaal zonder kan echter ik beperk me hier zoveel mogelijk mee tot aan de marathon vluchten zelf.

De voeding is sinds vorige week over gegaan op 100% Koopman All-in one van Beyers en dit blijft nu zo tot aan het einde van het seizoen.

Zo, jullie zijn weer helemaal bijgepraat, vanaf nu weer veel regelmatiger een weblog.
Iedereen veel succes met de voorbereiding.

By | 2020-07-28T11:25:28+00:00 juni 23rd, 2020|Blog|