Weblog 27-02-2021

Komende week gaat het dan gebeuren, mijn eerste jonkies van 2021 worden geboren.
Ik had wat pech met koppelen, op het moment dat de duiven moesten gaan leggen lag er een enorm pak sneeuw en dat zag ik ook wel terug bij de duiven. Sommige vooral oudere duivinnen hadden niet gelegd deze eerste ronde. Opvallend bij de vliegploeg was juist dat het vooral de nieuwe jaarlingen waren welke heel vlot legden. De eieren van de kweekduiven zijn verlegd en inmiddels zijn ze voor de tweede ronde aan het leggen. Een van de duivinnen welke niet heeft gelegd is mijn topkweekster “Vienna II”. Ik heb haar vandaag kunsteieren gegeven en hoop dat ze gaat zitten. Ik heb dit in het verleden wel eens vaker met succes gedaan. Ik laat ze een ronde grootbrengen van een ander koppel en daarmee wordt dan de hormoonhuishouding in gang getrokken. “Vienna II” is pas 7 jaar oud en ik heb er nooit veel uit gefokt, ik heb er dus alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen.

Ik maak elk jaar nieuwe koppelingen op het kweekhok dus ben ook elk jaar weer nieuwsgierig wat er straks uit de eitjes komt rollen. Ik heb voor mijzelf wel een beslissing gemaakt om mijn kweekhok helemaal te gaan baseren op de duiven die bij mij bewezen hebben. Extern bijgehaalde duiven zijn op een enkeling dan ook verdwenen. De bedoeling is om echt verder te bouwen met de lijnen van Kian, Neo, Mad Max, Aurora, Amber, Bonte Lady, Le Bernard enz. na enkele jaren testen met andere lijnen blijken deze op mijn hok niet opgewassen te zijn tegen de nakomelingen van eerdergenoemde duiven. Natuurlijk zijn er uitzondering, zo lijken de duiven van Frans Bungeneers hier wel te passen. Frans was hier afgelopen week en zo hebben we ook over samenkweek gesproken. Van Martin de Poorter heb ik hier ook een dochter van zijn New Rainman die bewezen heeft in combinatie met verschillende doffers jongen te geven welke aan de kop kunnen vliegen. Toch blijf ik altijd op zoek naar super duiven. Liefst echte goede duivinnen uit een goede familie om samenkweek mee te doen. Deze dan samenkweken met zijn allerbeste duiven en terug in de lijn brengen om te kijken of het iets toevoegt.

De duiven hier zijn nog niet los geweest en dat zal de komende weken ook nog niet gebeuren. Ik hoor van mensen om mij heen dat de roofvogels erg actief zijn dus ik wacht wel even dat mijn vliegploeg de jonkies groot heeft gebracht alvorens ik ze los ga laten. Ik houd mijn duiven al jaren in  de winter vast en dat bevalt me tot op heden prima. Het enige waar je echt op moet letten is opbouw van training, maak het niet te gek en bouw het rustig op!! Vanochtend heb ik eens wat vliegduiven in mijn handen gehad en ze waren eigenlijk prima op gewicht. De voeding bestaat momenteel uit 50% koopman, 25% Paddy en 25% zuivering allen van Beyers. Aan het voersysteem is overigens niks of nauwelijks iets veranderd sinds 2015. Het is lekker makkelijk en de resultaten zijn prima.

Momenteel loopt er een veiling op www.pigeoncom.com met daarin 16 jongen 2020. Deze loopt morgen ( 28-02) af. Voor liefhebbers die echt nog op zoek zijn naar een duifje voor een goede prijs ( aan huis kosten ze aanmerkelijk meer) is dit wellicht een goede kans.

Ook word gewerkt om het een en ander weer klaar te maken om te gaan filmen, zoals beloofd zal ik dit jaar opnieuw video logs gaan maken ( In het Engels). De laatste dateert van 2019 dus het wordt hoog tijd. Je kan deze video’s vinden op mijn youtubekanaal Frank Zwiers Marathon Pigeons.

Voor nu was dit het weer, tot de volgende.

By | 2021-02-27T13:04:31+00:00 februari 27th, 2021|Blog|