Weblog 28-08-18

Alweer een maand geleden dat ik iets op mijn weblog heb geschreven. Mede hier debet aan is een vakantie naar zuid Frankrijk met het gezin. Ondanks dat ik duiven heb vind ik het belangrijk om mijn kinderen vakantie te gunnen. Ik wil niet hebben dat zij straks zeggen “wij konden nooit op vakantie want mijn papa heeft duiven”. Vanwege de vakantie heb ik het laatste speelweekend dus ook niet meegedaan en zo Perpignan en Perigueux aan me voorbij laten gaan. Kampioenschappen interesseren me eigenlijk niet zoveel en zodoende kan ik er ook niet wakker van liggen.

Voorafgaand aan het jaar had ik een tweetal doelstellingen, 1 was vlammen met de jaarlingen en 2 was om “Neo” naar de olympiade te krijgen. Doelstelling 1 is zeker gehaald met de 3,6 en 11 Nationaal op Agen dus die kunnen we afvinken. Doelstelling 2 is helaas niet behaald, in de eindstand is “Neo” helaas als 4e geëindigd terwijl er slechts 3 naar de olympiade gaan. Hij is dus eerste reserve en dus nog een heel klein kansje dat door afmelding van 1 van de eerste 3 hij alsnog naar Polen mag afreizen. Meest zure is dat “Neo” een beter coëfficiënt heeft als de beste Nederlandse duif 2 jaar geleden. Desalniettemin is het een topduif en zal hij voor komend seizoen verhuizen naar het kweekhok.

Ook op dit kweekhok zal geselecteerd worden, enkele bijgehaalde duiven hebben niet gebracht wat ik had gehoopt en zullen verdwijnen. Het blijft bij mij zo dat de duiven waarmee ik ben gestart ( Beens en vd Berg) gemiddeld genomen de beste zijn. Overigens moet ik zeggen dat de resultaten icm met de 2 duiven die ik heb van Cor de Heijde veelbelovend zijn. Overigens zitten er nog enkele “vreemdelingen” die nog wat verder getest moeten worden. Vooral de duiven die ik van Martin de Poorter heb staan me wel erg aan en zullen zeker ook in 2019 weer gekoppeld worden.

Dan je jonge duiven. Omdat gedurende mijn vakantie mijn vader en moeder in ons huis zaten en de duiven degelijks verzorgden zijn deze mooi doorgespeeld. Overigens is het zo dat sinds enkele maanden mijn vader de gehele verzorging van de jonge duiven op zich heeft genomen en er ( volgens mij) ook plezier aan beleeft. De afgelopen weken met de jongen gingen er goed, ze kwamen lekker naar huis en er kwamen er zelfs nog enkele terug die achter waren van de eerste africhtingen. Deze zogenaamde “kneusjes” zijn inmiddels op de navluchten gespeeld en komen voorlopig naar huis. Toch was ik afgelopen weekend niet erg tevreden en dan vooral niet met de lossingen. 2x heb ik buiten in de stromende regen gewacht op de duiven en dat terwijl iedereen met een internetconnectie dat had kunnen voorspellen. Ik vraag me dan echt af hoe de lossingsverantwoordelijke van B2000 de duiven heeft kunnen lossen. Een dag later op de zondag was het immers prima weer en waren de condities om naar huis te vliegen 400% beter. Er is in ieder geval niet gelost met de beste intenties voor de duif voorop. Resultaat van deze in mijn ogen grote blunder is dat er nog veel duiven achter zijn van Sens bij diverse liefhebbers. Ook bij mij missen er nog 4 vd 25 waaronder de 2 die afgelopen weken het beste naar huis kwamen. Om deze reden dan ook besloten te stoppen met de jonge duiven voor dit seizoen, ze hebben immers genoeg gevlogen maar had graag ook nog de 2 sector vluchten gespeeld. De “kneusjes” zullen nog wel enkele navluchten maken om zo ritme en ervaring op te doen die ze voor 2019 hard nodig zullen hebben.

de vliegduiven zitten nog op eitjes en kleine jongen en ook bij de kweekduiven zijn de laatste loodjes begonnen. Nog enkele weken te gaan en dan gaat alles lekker op rust en kan ik terugkijken op een goed seizoen denkend dat het naar verwachting in 2019 weer een stukje beter zal zijn.

By | 2018-08-28T19:55:16+00:00 augustus 28th, 2018|Blog|