Weblog 29-09-2020

Inmiddels is het alweer eind september en bij mijn weten is het nu zo overal wel gedaan met de vluchten.  Bij mij is het al even rustig en dat is ook te zien bij de duiven. Omdat ik momenteel nog zit op de 100% Koopman mengeling maar de duiven niet meer buiten komen zitten er enkele bij die toch wel zwaar aan het worden zijn. Bij mijn kweekduiven is dat net iets anders. Aan hun kun je merken dat ze er ook niet veel zin meer in hebben en toe zijn aan rust die ze ook gaan krijgen. “Mad Max” zit inmiddels bij de kweekduiven in het hok en dat ging niet gemakkelijk. Hij moest er heel erg aan wennen en viel erg veel af. Ik houd hem goed in de gaten uiteraard, bij eet goed en als het zo niet lukt dan geef ik hem (tijdelijk) zijn eigen bak op het vlieghok maar weer even terug. Het zijn vaak die aparte karakter trekken die een duif speciaal maken en dan kunnen we wel proberen de duif zich aan te laten passen aan ons maar soms moeten wij ons ook maar aanpassen aan de duif. De ouders van “Mad Max” mijn super kweekkoppel “Mika” x “Vienna II” is daar ook een mooi voorbeeld van. Ik heb ze enkele malen geprobeerd om te koppelen echter dat lukt met geen enkele mogelijkheid. De doffer “Mika” wil nog wel echter de “Vienna II” vertikt het om een andere doffer te accepteren.  Nu komen er inmiddels 3 top asduiven uit op nationaal niveau dus ze blijven nu maar lekker bij elkaar gekoppeld zitten.

Nu de herfst is aangebroken is dit normaal het seizoen van de huldigingen en verkopingen. Helaas gooit Corona roet in het eten en naar mijn inschatting kan er een hele dikke streep door alle geplande winter evenementen. Inmiddels heb ik begrepen dat de ZLU sterrenshow geen doorgang zal vinden en dat vind ik dan wel weer jammer. Anderzijds blijft er daardoor veel geld in kas bij de diverse organisaties en dat scheelt dan weer een enorme masse bon aanvragen 😉. Over bonnen heb ik ook wel een mening, de afgelopen 3 jaar gemiddeld meer dan 100 aanvragen wat natuurlijk erg gemakkelijk en laagdrempelig word gemaakt met de komst van social media. Ook aanvragen gehad welke duidelijk een massa product zijn, zo krijg ik ze dan met een andere naam in de aanhef.
Allemaal prima natuurlijk en ik voel me ook ergens wel vereerd door de vele aanvragen echter ik moet ook ergens een lijn trekken. Om die reden besloten ook maar 3 bonnen te schenken en wel aan de organisaties waar ik zelf inkorf.

Enkele weken geleden is het team van Van Boxtel reclame geweest om een promo filmpje te maken waarbij ook de 4 beste duiven van het hok in de picture worden gezet. Inmiddels is het resultaat daar en ik vind het echt helemaal top. Via de onderstaande link is de promo te zien.  Voor nu was dit het weer, tot de volgende.

By | 2020-09-29T12:39:41+00:00 september 29th, 2020|Blog|