Weblog 11-07-2017

Weer een week verder en weer een vlucht gehad. Dit keer stond Dax op het programma en het is een loodzware vlucht geworden. De duiven hadden te kampen met een variable wind die maar zeer matig was en hoge temperaturen. In voorgaande jaren hield ik echt van dit soort vluchten, je kon er op selecteren was mijn mening en op de een of andere manier kwamen mijn duiven dan ook vaak prima met dergelijke vluchten. Nu is de situatie echter heel anders en speel ik met overgewende duiven van Ad van Dongen en is het afwachten wat het ging worden. Ook was ik niet helemaal tevreden over de conditie en met name “Neo” was niet naar mijn zin. Om deze reden heb ik hem ook een plekje op de lijst laten zakken en stond hij als tweede getekende. Uiteindelijk bleek ik het weer mis te hebben want hoewel hij later was dan gehoopt was het wel weer “Neo” die als eerste aantikte en uiteindelijk als 43e NPO werd geklasseerd. De volgende duif viel vele uren later 15 minuten later weer gevolgd door de 3e, deze 2 halen in rayon verband nog 2 staart prijsjes maar daar doen we het niet voor. Uiteraard besef ik me heel goed dat ik niet moet verwachten dat na de verhuizing en andere duiven de draad weer moeiteloos opgepakt kan worden. Echter met een goede uitslag op St. Vincent kreeg ik toch nog wel hoop op een stunt. Nu echter staan we weer met beide benen op de grond en besef ik me eens te meer dat het alleen maar om super duiven gaat. Op dit moment heb ik deze nog niet op het vlieghok maar de verwachting is zeker om in 2019 weer op een hoog niveau mee te kunnen doen. Deze verwachting word overigens gesterkt door de vele referenties die binnen komen. Ook afgelopen week werden er weer diverse topnoteringen gehaald met duiven die 50 of 100% van mijn soort zijn. Zo won eerder vorige week John Aarts al de 22e Nationaal Agen ZLU met een kleinkind van “Golden Future” en “Marcus”. Op Dax won Peter Struyck de 9e NPO in afdeling 7 wat tevens goed was voor de 22e Nationaal sector 3 deze topduif is een kleinkind van “Kian”, “Blue Beauty” en “Vienna”. Ook in Zeeland kunnen de duiven met de beste mee zo wonnen de gebroeders Dekker zien met een 16e NPO Dax, een kleinkind van “Suusje” ( olympic Miss Gijsje x Snelle Jelle). Opvallend was het bericht van Stefaan van Grootel die de 162e Nationaal Barcelona won, de moeder van dit duifje is een super inteeltje naar mijn stamduivin “Golden Future”

Ik zal binnenkort de pagina referenties eens helemaal gaan bijwerken. Ik ben oprecht heel blij mee dat er heel veel liefhebbers zijn die bij de eerste 30 NPO/Nat spelen met duiven die voor minimaal 50% van mijn hok komen.

De jongen zijn vorige week dinsdag ingemand en dat verliep wederom niet soepel. Uiteindelijk zijn er 53 van de 60 thuis gekomen maar dat heeft wel een paar dagen geduurd. Om deze reden heb ik ze ook niet afgelopen weekend gespeeld maar wou ze wel even laten herstellen. Nu even afwachten wat het weer gaat doen voor woensdag en anders gaan ze vrijdag in de mand. Hoewel de sprong dan van 60 naar 150 km vrij groot is heb ik daar een beter gevoel bij dan ze door heel slecht weer te laten vliegen.

Ook korven we woensdag in voor Bordeaux, hierop gaan de duiven mee die 3 weken geleden Bergerac hebben gevlogen. Hopelijk gaat het een mooie vlucht worden.

By | 2017-07-11T08:20:10+00:00 juli 11th, 2017|Blog|