Weblog 18-07-2017

Het tweede tweeluik is gespeeld en er staat nog slechts 1 vlucht op de agenda. Afgelopen weekend was Bordeaux de losplaats waar ze op zaterdag om 13:30 uur de vrijheid kregen. De verwachting was al dat het een zware vlucht zou worden en met nachtelijke aankomsten had ik eigenlijk geen rekening gehouden. Om 04:45 ging echter mijn telefoon, het was vriend en clubgenoot Wim Gielen die me belde dat hij een duif had. Het was zijn eerst getekende en deze duif arriveerde 3 weken eerder ook al midden in de nacht. 3 weken geleden won deze de 2e NPO en 4e Nationaal Bergerac, nu was het de 1e NPO !!!.wat een ongelooflijke superduif is dat. Omdat ik meldpost was heb ik de duif gemeld echter (nog half in slaap) melde ik per ongeluk als eentje van mijzelf. Gelukkig had ik het al snel in de gaten en heb alsnog de correcte duif gemeld en mijn foutieve melding aangepast naar 17:00 uur en uiteindelijk kunnen verwijderen.

Het was een zware vlucht en het duurde enige uren voordat het concours daadwerkelijk op gang kwam. Zelf werd ik nog 3x opgeschrikt door een laat komend jong die op zondag ochtend arriveerde. Overigens zijn op 1 na alle jongen thuis gekomen. Deze laatste komt ook niet meer omdat deze netjes gemeld is. Echter de duif was dood, aangereden en de vinder bood me aan de ring en chip retour te sturen wat ik uitermate vriendelijk vind. Terug naar de vlucht, de verwachtingen waren niet hoog, de duiven waren niet super, waren droog in de pluim sommige hadden wat oortjes en/of een niet helemaal zuiver neusje. Om deze reden heb ik de gebruikelijke 2 dagen ornithose kuur verlengd naar 3 dagen. Ik heb ze gewoon ingekorfd met de gedachte dat de kuur zou doorwerken in de mand en de duiven daarmee hopelijk wat beter werden. De eerste duif arriveerde uiteindelijk om 10:19, mijn unikon systeem geeft altijd netjes de meldingen door aan compuclub echter de melding kwam maar niet op de meldlijst. Ook had ik hem nogmaals handmatig gemeld echter het bleef stil. Zelfs tot 3x contact opgenomen met Jan de Raaf echter ze konden het euvel niet vinden. Gelukkig had ik netjes bevesting gekregen van de melding dus hou zou zeker wel in de uitslag opgenomen worden. Ruim twee uur later viel mijn tweede duif, de nestzus van de eerste en samen wonnen ze de 10e en 21e NPO Bordeaux in Brabant 2000. Deze zusjes die nu door het leven gaan als Serena en Venus zijn beide jaarlingen en gefokt door Ad van Dongen. De vader is een zoon van de “Olympic Dream 500” een doffer van mij welke ik heb verkregen door ruiling met Wiersma en Zoon. De moeder komt af van clubgenoten Marcel en Carola Hanegraaf. Dus 50% eigen duiven en 50% Hanegraaf en dan gefokt door Ad van Dongen. Uiteindelijk winnen 6 van de 10 duiven prijs waarvan 4x 1:10 en een felbegeerde teletekstnotering, de 2e x top 10 NPO in een jaar waar ik niks had verwacht.

Wat ik dan ook erg leuk vind is dat ook dit weekend er topnoteringen met mijn duiven worden behaald bij andere liefhebbers. Zo wonnen de gebr. Leideman in afdeling 10 de 2e NPO Orange ochtendlossing met een rechtstreekse van mij, een kind van Miss Nijdeken. In afdeling 8 wonnen Henri en Wouter Diks de 8e NPO Orange ochtendlossing met een 50% Zwiers duifje, de vader is een zoon van “Eros” en “Carolijn”. Inmiddels begint de referentielijst serieuze omvang in te nemen en zal ik de pagina referenties op de website toch wat anders gaan indelen.

Voor nu gaat de focus naar nationaal Bergerac, voor mij de laatste vlucht van het seizoen, hoeveel en wat er meegaat weet ik nog niet en wordt volgende week pas besloten. Voor nu een ieder veel succes en maak er iets moois van

By | 2017-07-18T14:36:29+00:00 juli 18th, 2017|Blog|