Weblog 23-10-2018

Rust op de hokken! De speel en kweek seizoen zit er helemaal op en dat betekend dus ruien en rusten. Hoewel een grote groep alweer mooi begint te worden zitten er ook nog diverse met een kale kop. De vliegduiven zitten nog bij elkaar, vandaag gaat de stro uit het hok, de broedbakken half dicht zodat ook deze de drang om te paren gaan verliezen. Het voer word drastisch verminderd en tegelijk gaan we starten met een kuur tegen paratyfus. Deze kuur doe ik niet jaarlijks echter nu dit jaar wil ik het wel weer eens een keer doen, het is een beetje een kwestie van gevoel. Na deze kuur zal ik de kweekduiven ook een enting geven tegen paratyfus. De vliegduiven krijgen deze jaarlijks in het voorjaar. Het voer word dus flink teruggeschroefd dat houd dus in 50% Koopman, 25% paddy en 25% gerst/zuivering.

De komende weken staan dan weer in het teken van diverse huldigingen, tentoonstellingen en vergaderingen. In onze club hebben we de tentoonstelling op 17 november en zal hier ook aan deelnemen. Ik vind dat als er leden zijn die moeite doen om iets te organiseren dat je daar dan ook gehoor aan moet geven. Vorig jaar was ik voor het werk in het buitenland maar dit jaar niet dus doe gewoon mee. Ook de vergaderingen zullen komende winter wellicht wat anders zijn dan de afgelopen jaren. Met de komst van de diverse secties staan er dan toch wat veranderingen voor de deur. Of het allemaal positieve veranderingen zijn weet ik niet echter zonder verandering is er zeker geen verbetering. Een groot discussiepunt is de inkorfbeperking en daarmee ook de mogelijkheid om invliegduiven in te korven. Van inkorfbeperking ben ik zeker geen voorstander, ik zelf ben geen “grote” inkorver maar heb geen moeite met bijvoorbeeld mannen als Batenburg, vd Bosch dus een veelvoud inkorven van de duiven die ik speel. Overigens speelt deze discussie veel meer bij de programma spelers dus ook een reden waarom ik me er niet zo druk om maak. Waar ik wel een groot voorstander van ben in invliegduiven. Laat de fondspeler toch lekker zijn duiven als invliegduif inkorven in de club. We hebben kunnen zien dat door dit te verbieden en een wildgroei is van groepjes liefhebbers zie gezamenlijk lossen of het land doorrijden om in te korven in Hank of de Nishoek. Gevolg is heel simpel, minder duiven dus meer kosten per duif en daarnaast is alle controle helemaal verdwenen. Het inkorven in Hank staat hier mijn inziens nog wel wat los van omdat deze vluchten bieden die de afdeling niet biedt. Denk hierbij aan vluchten van 400km met slechts 1 nacht mand wat voor veel fondspelers een pré is. Er staat dus nogal wat om op de agenda om te bespreken deze winter.

Dan even kort over bonnen. De laatste 3 jaar heb ik het aantal bon aanvragen geteld en heb momenteel een gemiddelde van 87 per jaar!! Daarbij moet ik ook nog aangeven dat het aantal met het jaar groeit. Ik heb veel respect voor de bonnen vragers, allemaal mensen die het beste voor hebben met hun club/samenspel. Ik heb zelf ook eens bonnen gevraagd voor de club en dat is niet altijd even leuk. Toch zal iedereen begrijpen dat ik geen 87 bonnen ga schenken, ik kan en wil daar niet aan beginnen. Om die reden heb ik mijzelf voorgenomen om alleen te schenken aan mijn eigen spelverbanden en aan enkele zeer goede relaties/klanten. Ik probeer iedereen die een bon komt verzilveren goed behandelen, iets meegeven waar hij/zij blij mee is en ook een reële kans van slagen heeft. U zal begrijpen dat dit voor mij veel beter te doen is met 7 bonnen ipv 15 die ik vorig jaar heb geschonken. Dit winter seizoen dus slechts 7 kansen op een bon, de eerste staat momenteel online op www.toppigeons.nl in de verkoop van mijn afdeling Brabant 2000.

By | 2018-10-23T14:36:33+00:00 oktober 23rd, 2018|Blog|