Weblog 25-06-2018

Afgelopen weekend stond de vlucht vanuit Bordeaux op het programma. Ik had er 6 duiven voor klaar gemaakt en deze zagen er naar mijn mening fantastisch uit. de ploeg bestaande uit 5 tweejaarse duiven en 1 jaarling stonden onder leiding van “Serena”. Deze “Serena” had als jaarling reeds de 10e en 53e NPO gewonnen dus mijn verwachtingen voor haar waren erg hoog. De vlucht werd gelost op vrijdag met een flinke tegenwind, omstandigheden waar ik over het algemeen prima mee presteer. Uiteindelijk bleek het dan ook een grote teleurstelling te worden, slechts 2 prijzen van 5 duiven en ook veel te laat geklokt. Het grootste gemis is nog wel dat mijn “Serena” nog onderweg is en hopelijk komt ze snel thuis. Het blijkt maar weer dat als je denkt dat je het goed voor elkaar hebt je er compleet naast kan zitten.  Het grootste nadeel van dit resultaat is dat ik me ook wat minder zeker ga voelen over de jaarlingen, deze zitten nu eenmaal minder mooi dan mijn ouden, hebben geen ervaringen en krijgen een flinke kluif aan de vlucht dit weekend. Toch heb ik er geen seconde aan gedacht om ze gezien de verwachtingen met harde Noord Oostenwind en hoge temperateren te sparen. Ik heb ze het hele seizoen begeleid naar deze vlucht dus ze gaan ook mee. Het word het ZLU debuut op de nieuwe locatie, persoonlijk prefereer ik de middaglossingen maar bepaalde aspecten van de ZLU trekken mij ook wel. Vandaar dus de keuze gemaakt om alle jaarlingen te spelen op Agen ZLU en mits voldoende hersteld ook nog op een middaglossing.  Het uiteindelijke doel word toch om over enkele jaren slechts de 3 Nationale middaglossings klassiekers te spelen en enkele ZLU vluchten.

Hoewel de duiven het op eigen hok finaal lieten afweten was ik wel weer erg blij met de referenties die binnen waren gekomen, steeds meer liefhebbers gaan top 30 Nationaal/ NPO noteringen halen met duiven die gefokt zijn uit duiven die bij mij gehaald zijn. Hoewel ik zelf vroeg spelen het mooiste vind kan ik ook echt wel genieten van topnoteringen bij andere liefhebbers met duiven van mij. Het geeft me ook een beeld van de kweekpotentie van mijn duiven. Dit laatste heeft vooral de duif genaamd “Eros” gered van selectie. De kinderen van “Eros” presteren bij mij op de vluchten ver ondermaats echter andere liefhebbers die met deze kinderen gingen fokken hadden er wel succes mee. Afgelopen weekend leverde dus ook weer enkele topreferenties op. Zo wonnen Comb. Verweij- de Haan de 5e Nationaal Pau met een kleinkind van Golden Future/ Frankenstein. Hans Ekkel won de 11e NPO tevens 28e Nationaal Perigueux met een kleinkind van Amber/ Mr. Mark en Blue Beauty. Willem Tielemans won de 25e NPO Bordeaux met een kleinkind van Kian/Josje en Auke Rekker had de 29e NPO Perigueux met een kleinkind van Golden Future / Frankenstein. Hiermee staat het aantal top 30 NPO/Nat referenties voor 2018 al op 7 en gaan we al hard richting het aantal van 2017 met 12 referenties. Ik zal binnenkort de pagina referenties bijwerken met de resultaten van 2018.

Voor nu een ieder veel succes komend weekend en heeft u geen duiven mee dan succes met de voorbereiding.

By | 2018-06-25T11:45:45+00:00 juni 25th, 2018|Blog, Uncategorized|