Weblog 25-09-2017

Het is eind september en op mijn hok is de rui in volle gang, overal waar je kijkt is zie je veren liggen. Nog een paar weken volhouden en dan trekken de duiven gelukkig weer mooi strak. Op het kweekhok is de laatste ronde jongen inmiddels ook uitgekomen dus nog 4 weken en dan kunnen ook deze duiven genieten van hun welverdiende rust. Ongeveer de helft van deze net uitgekomen jongen zijn inmiddels gereserveerd dus mocht u nog interesse hebben in iets wacht dan niet te lang en neem even contact op.

Bij de vliegers is bijna alles op tal, nog 1 duif moet verdwijnen maar deze moet nog eventjes 1 week de jonkies van mijn nieuwe ster “Neo” grootbrengen. Deze “Neo” is ook in de definitieve eindstand van WHZB-TBOTB geëindigd als 5e beste marathon duif van Nederland. Leuk is ook dat de moeder van “Neo” en “Adonis” (4e beste jaarling marathon 2016 PIPA ranking)  aankomend weekend terug komt naar het hok. Deze duif heeft de  afgelopen 2 jaar gezeten bij een bevriende liefhebber.  De betreffende duivin gaat voortaan door het leven als “Vienna II” en zal voor de eerste ronde in 2018 herenigd worden met “Mika”.  Ook met Mark vd Berg is overeenstemming bereikt over de transfer van “Algoz” naar mijn hok. “Algoz” is een volle broer van mijn “Le Bernard” en heeft vooral op de ochtendlossingen laten zien van uitmuntende kwaliteit te zijn. Ook “Algoz” is dus een kleinzoon van de gekende “Brive” wat volgens mij toch wel de beste kweker is gebleken van het afgelopen decenium.

De “Brive” werd gefokt en gespeeld door Raymond Molenveld en won daar de 1e NPO Brive. Hij werd gekocht door First Prize Pigeons en jongen van hem vertrokken er naar diverse liefhebbers. Zo had Mark er o.a de “Brive 1” en “Brive 2” welke beide vader werden van een nationale winnaar en een heel scala aan andere topvliegers. Via Mark vd Berg kreeg ik ook een dochter van de “Brive” op mijn hok en hieruit rolt de “Le Bernard”. Bij Arjan Beens komen uit kinderen van de “Brive” o.a. de “New Dream”, 4e Olympiade duif marathon maar ook de “Mr. Beautifull” de vader dus van de huidige topkweker “Zoon Miss Gijsje 430” bij Jelle Jellema. Overigens ook in de andere top kwekende zoon van “Miss Gijsje” van Jelle is de vader een kleinkind van de “Brive”.  Op mijn eigen hok zijn veel top duiven verwant aan de “Brive”, ook in de stamboom van de “Amber”, “Bonte Lady” maar ook  van “Neo” komen we deze “Brive” tegen.

De “Brive” lijn vormt samen met de lijn van de “Rika” ( stammoeder Arjan Beens) dus de basis van mijn hok. In het begin waren het vooral de kinderen van topduiven die op mijn kweekhok vertegenwoordigd waren. Nu zijn bijna alle bakken op het kweekhok gevuld door bewezen kweek en vliegduiven. Ik probeer hierin ook de visie van Bas Verkerk te volgens, deze verkoopt nooit een super duif maar zet deze na enkele seizoenen als vliegduif mooi naar de kweek. Ik ben ervan overtuigd dat door deze aanpak jarenlang vast te houden Bas nu veruit het sterkste kweekhok heeft van ons land en daarmee ook nog vele jaren zal domineren.

Voor nu weer genoeg geschreven, ik ga de komende weken eens goed nadenken over het programma wat ik de komende jaren zal gaan spelen. Ik ben een groot voorstander van de middaglossingen vanwege de eerlijkheid echter is er ook iets in mij wat de uitdaging op de ZLU eens aan wil gaan. Zoals ik er nu over denk zal voor 2018 in ieder geval de 3 Nationale middaglossingen op het programma staan en een enkele ZLU vlucht. Omdat ik mezelf dan gelijk compleet uitschakel voor alle kampioenschappen heb ik in de winter wellicht ook wat meer tijd ;-).

 

 

By | 2017-11-06T12:13:27+00:00 september 25th, 2017|Blog|