Weblog 31-08-2017

Het inmiddels een maand geleden dat ik een weblog heb geschreven dus word het weer hoog tijd. Kort na mijn vorige bijdrage ben ik op vakantie gegaan naar Italie en Frankrijk en heb even geleefd zonder duiven. Alhoewel helemaal zonder duiven is het toch ook niet. Je blijft de uitslagen bijhouden en vraagt toch met enige regelmaat een update vanuit huis. Dit jaar zijn mijn duiven verzorgd door mijn vader en heeft mijn broertje Erik gezorgd dat de jonge duiven ingekorfd werden. Bijzonder fijn dat zij dat hebben willen doen. Helemaal omdat zijn ouders gedurende deze tijd in ons huis op vakantie zijn geweest dus er ook onze katten en konijn de benodigde aandacht hebben gekregen. Pa, Ma en Erik heel erg bedankt.

Nu dan terug naar de orde van de dag, de vakantie is voorbij en nu moet ik zelf de duiven weer doen. Groot voordeel is dat de duivenvluchten helemaal klaar zijn voor mij. De jonge duiven zijn gedurende mijn vakantie doorgespeeld tot 420km en hebben enkele keren 2 of 3 nachten mand meegemaakt. Ze hebben dus alle ervaring opgedaan die ze in mijn ogen nodig hebben voor 2018. Overigens was het plan ze door te spelen t/m Orleans wat 458km is echter ze zijn dusdanig kaal gevallen en het weer voor komend weekend is niet al te best. Ze spelen zou gokken zijn en in deze periode ga ik dat niet meer doen. Nu dus ruien, rusten en in 2018 hun opleiding voortzetten.

De oude vliegduiven zitten inmiddels allemaal op eitjes of jongen, deze mogen ze nog grootbrengen en dan mogen ook deze lekker op rust. Ze blijven wel bij elkaar blijven maar de schotels gaan uit het hok en het voer wordt teruggeschroefd naar de bekende mengeling van 50% koopman, 25% paddy en 25% zuivering. Hoe het programma voor deze duiven er in 2018 uit gaat zien ga ik van de winter weer bekijken. Ze hebben me aangenaam verrast en hoop dat ze dat niveau kunnen vast houden volgend jaar.

De kweekduiven mogen nu nog een ronde grootbrengen. Deze jongen zijn dan bestemd voor de verkoop. Hierna worden ze gescheiden en zal het ook niet meer mogelijk zijn om jonge duiven aan te kopen tot mei 2018. Heeft u interesse dan kunt u contact opnemen uiteraard.

Voor nu was het dit weer. Nog even genieten van de rust en dan een winter vol met beurzen / huldigingen en zo voorts.

By | 2017-08-31T15:55:21+00:00 augustus 31st, 2017|Uncategorized|