Nieuwe aanwinst kweekhok

Een van de voordelen van het werken bij GPS is dat er soms duiven worden aangeboden die perfect binnen mijn eigen kweekhok passen.  Zo werden van de week 2 kinderen van de beroemde “Brive” van First Prize Pigeons aangeboden. Zoals u weet is deze “Brive” een vererver van ongekende kwaliteit. Naast dat hij grootvader is van mijn “Le Bernard”, 1e nationaal St. Vincent is hij ook grootvader van beide nationale winnaars bij Mark vd Berg ,1e Nat Bergerac en 1e Nat Montauban Mark vd Berg.  Daarnaast vliegen talloze kleinkinderen en achterkleinkinderen bij diverse liefhebbers aan de kop van de uitslag.

De aangeboden duiven zijn een volle broer en zus van de gekende “Brive 1” van Mark vd Berg, vader van “Sanne” 1e nat Bergerac, “Flecha”, 12e nat Bergerac, “Tripple 8” 11e NU Perigueux, en “Mr. Mark”, topkweker op mijn hok. Een andere volle broer werd bij Arjan Beens dan weer vader van “New Dream”, 4e olympiade duif marathon Boedapest 2015.

De kenner van mijn duiven weten dat 50% van mijn hok is opgebouwd uit de “Brive” lijn. Enkele duiven uit eigen hok met het “Brive” bloed in de aderen zijn:
“Le Bernard”, 1e nat St. Vincent
“Amber”, 1e nat Dax
“Ranomi”, 1e NU  Cahors
“Bonte Lady” 7e nat Bordeaux
“Tripple 8”, 11e NU Perigueux
“Tevez”,  vader “Ranomi”
“Mr. Mark”, vader Bonte Lady
“Cosmo”, talentvolle kweker en broer “le Bernard”
“Dione”, topvlieger en zus “Le Bernard”
“Balthazar”, topvlieger en broer “Amber”
“Yvette”, talentvolle kweekster, moeder “Apollon”

De zoon “Brive” zal voortaan door het leven gaan als: “Ares”
De dochter “Brive”, zal voortaan door het leven gaan als: “Athena”

Na de rui zullen beide op de foto worden gezet en krijgen ze een plek op de website.
Normaal gezien zou ik nooit oude duiven kopen waar geen prestaties van bekend zijn echter van deze duiven weet ik de geschiedenis waardoor ik er met volle vertrouwen van durf te kweken.

By | 2016-10-06T13:57:26+00:00 oktober 6th, 2016|Nieuws, Uncategorized|