Uitslag dopingcontrole

Op 11-07-2016, na de nationale overwinning op Dax hebben we mijn duiven gecontroleerd op doping.
Hieronder plaats ik de brief van die ontvangen is vanuit het NPO met de officiële uitslag van dit onderzoek
Hierin staat vermeld dat resultaat negatief is op de verboden stoffen wat wil zeggen dat bij mijn duiven geen verboden middelen zijn gevonden.
In andere woorden mijn duiven zijn helemaal “Clean”!

Toch moet ik ook wat kritiek leveren, hoewel ik blij ben dat er een dopingcontrole bestaat denk ik wel dat op de professionaliteit nog wel wat terrein te winnen is.
Persoonlijk vind ik namelijk dat controle direct na de vlucht moet plaatsvinden dus bijvoorbeeld binnen 2 uur na aankomst. In de sportwereld is dit niet anders, direct na een gezwommen wedstrijd moet je mee naar de doping controle en zo hoort het naar mijn mening ook in de duivensport.

Dan ook het informeren van de resultaten van de controle. De controle heeft 11-07 plaatsgevonden en op 20-09 krijg ik pas uitslag. Het is toch belachelijk dat het 10 weken duurt dat je de resultaten krijgt terwijl het in 3/4 weken ook kan. Natuurlijk heb ik geen enkele twijfel over de uitkomst gehad, ik weet precies wat ik die duiven geef, koop alles bij een gerenommeerde duivenarts en schrijf op deze site exact hoe ik de duiven begeleid maar toch zou het fijn zijn als deze wachttijd wordt terug gebracht.

UItslag doping

 

 

By | 2017-03-27T11:35:14+00:00 september 26th, 2016|Nieuws|