Weblog 02-05-2021

Het is alweer mei en het seizoen vordert steeds meer richten de vluchten die voor mij tellen.
Op dit moment is het nog slechts een ruime 5 weken voor het inkorven van de eerste nationale klassieker vanuit St. Vincent en 2 weken later gaat voor mij het seizoen dan echt goed los met de internationale wedstrijd vanuit Pau. De St. Vincent ploeg zal morgen worden gekoppeld en hoewel mijn focus zal liggen op de vluchten van  de ZLU wil ik natuurlijk niet voor lul staan op de vlucht die me al zoveel mooie momenten heeft gebracht. Op St. Vincent is immers in de jaren dat ik deze speelde vanaf 2015 t/m 2019 een mooie serie opgebouwd met een 1e,8e,17e,18e en 26e Nationaal.
Zoals elk jaar starten mijn duiven op een jong van een week aan hun eerste opdracht van het seizoen. Voor St. Vincent zijn er 12 duiven geselecteerd en in die ploeg zitten natuurlijk ook enkele knappe. Voor Pau zullen er een stuk of 15 worden geprepareerd en ook voor Agen zullen er voor het eerst enkele oude duiven geselecteerd worden. Uiteraard gaan net als voorgaande jaren de jaarlingen weer naar Agen en Narbonne.

Het seizoen is inmiddels enkele weken oud en helaas heb ik ook reeds enkele duiven verspeeld. Tot op heden zijn er 4 jaarlingen en 1 tweejaarse duif verspeeld op de vluchten. Een echte aanwijsbare reden heb ik hier niet voor eigenlijk. Toch wat wel opvalt is dat ik van 3 van de 4 verspeelde jaarlingen van 1 van de ouders reeds afscheid heb genomen op het kweekhok…… toeval??

Afgelopen week hebben de duiven een vlucht vanuit Morlincourt gehad wat voor mij 260km is. Tegen de snelle mannen komen mijn duiven natuurlijk enorm te kort maar als ik het meet aan de collega fondspelers liggen ze mooi op schema. Ze komen lekker vlot op elkaar thuis en mijn klok heeft af en toe moeite om ze allemaal te registreren. Voor volgende week staat er een vlucht vanuit Pontoise op het programma, ongeveer 340km met een inkorving op donderdag. Hoewel ik de St. Vincent duiven al koppel morgen heb ik toch gekozen om deze vlucht met 2 nachten mand nog mee te pakken. De weken erna zullen dan de duiven in Hank ingemand worden voor de 400km vluchten met 1 nacht mand. Omdat de vluchten vanaf nu boven de 300km gaan worden gaat de voer samenstelling ook gewijzigd worden naar 100% Koopman All-in One, ook zal er komende week stro in het hok komen zodat het hok weer wat gezelliger oogt en ik minder hoef te krabben. Afgelopen week zijn de duiven behandeld tegen wormen ( Belgawormac) en luizen ( Ectopar), dit doe ik elk jaar weer voordat het stro in de hokken komt.

Als we vanaf volgende week gaan bouwen naar de vluchten van 400km ga ik ook starten met de Joostmix prepare dat met twister olie of belgaforme olie op het voer geplakt wordt. Bij thuiskomst komt er dan ook Broncho, minerals en Belgasol of Energydrink in het water. Op zondag jodaline, maandag en dinsdag Sitrici en op donderdag/vrijdag Gentochol met eventueel Belgasol of Energiedrank. Al deze producten komen van Belgavet (te bestellen op www.pigeonfeed.be) en Belgica de Weerd ( te bestellen bij Belgica de Weerd uiteraard)

In 2020 heb ik voor het eerst op een wat grotere schaal publiek toegelaten om te komen kijken naar de aankomsten op Agen. Ook in 2021 gaat dit gebeuren en via facebook heb ik liefhebbers de mogelijkheid zich aan te melden. Ik heb een maximum gezet op 15 en daarnaast enkele komen er enkele vaste vrienden die komen kijken. Tijdens deze avond krijgen al deze liefhebbers de mogelijkheid om alles te vragen wat ze willen, de huidige topduiven te bekijken en hopelijk kunnen we vervolgens onder genot van een BBQ genieten van de aankomsten van de duiven. De inschrijving is inmiddels al verlopen en helemaal vol. Ik kijk er naar uit om deze mensen op 02-07-21 te mogen verwelkomen.

Voor nu was dit het alweer, tot de volgende maar weer!

 

By | 2021-05-02T19:00:23+00:00 mei 2nd, 2021|Blog|