Weblog 04-04-2019

Het nieuwe seizoen staat nu echt voor de deur. De eerste africhtingen zijn al vervlogen en bij ons in de afdeling staat volgende week zaterdag de eerste officiële vlucht op het programma. Hoewel in eerste instantie het mijn bedoeling was om deze week al mee te doen heb ik er na een zeer slechte lapvlucht een weekje langer mee te wachten. Afgelopen maandag heb ik mijn complete ploeg ( op 1 na die reeds gepakt was door de havik bij training aan huis) meegenomen om te lappen op een afstand van ongeveer 30km. De duivinnen heb ik eerst gelost en 10 minuten de doffers. Bij mijn thuiskomst was er nog geen duif gearriveerd maar dat is voor mij geen reden om me zorgen te maken, de duiven hadden immers wind tegen en voor mij was het gehele traject snelweg met 130km per uur. Het duurde lang dat de eerste duiven kwamen maar vervolgens kwamen vooral de doffers in kleine groepjes of alleen aan, helaas is er een beloftevolle jaarling achter maar oke dan kan gebeuren. De duivinnen waren een ander verhaal, van de 25 die gelost zijn hebben er 24 de weg naar huis gevonden, 4 van deze 21 zijn gewond en sommige hebben er 3 dagen over gedaan om thuis te komen. Ook de ervaren duivin “Serena” was in Klundert binnen gelopen wat ongeveer 20km van mijn huis is. Het is gissen wat er precies is gebeurd maar dat er iets gruwelijk mis is gegaan staat voor mij wel vast. Vanwege dit voorval dus besloten om iets rustiger van start te gaan in dit seizoen. Normaliter zullen de duiven aankomende dinsdag de mand ingaan voor een africhting van 90km en dan vervolgend vrijdag weer voor een vlucht van 150km. Vanaf dan zitten ze weer op schema. Voor de gewonde duiven is het even kijken hoe ze herstellen, waarschijnlijk zal ik proberen deze later alsnog in te passen.

Voor wat betreft training aan huis zitten ze prima op schema, ze vliegen nu dagelijks 50 minuten en dat zal vanaf volgende week een vol uur worden. Voor wat betreft voeding zitten ze nu nog even op recup van Beyers, vorig jaar is dit me aangeraden door Dick de Leeuw en heb ik gemerkt dat ze hierop gemakkelijk langer en beter gaan trainen. Ze zullen het nu nog een week krijgen en daarna weer terug gaan naar de mengeling van 50% Koopman, 25% paddy en 25% zuivering.

Ook is er weer een nieuwe video online, de link vind je onderaan deze weblog. Het heeft wat langer geduurd vanwege een korte vakantie naar Berlijn met mijn vrouw. Vanaf nu zullen ze tenzij er iets geks gebeurt weer wekelijks verschijnen.

Op de kweekhokken zijn de allerlaatste jongen voor eigen gebruik geringd, deze zijn van koppels waar wat pech mee was, eitjes kapot gevochten of een eitje onbevrucht. Hierna zullen de kweekduiven omgekoppeld worden om de bestellingen af te handelen. Van enkele koppelingen heb ik nog wat eitjes kunnen verleggen, de jongen hiervan ga ik terug houden voor mijn eigen kweekhok en komen bijvoorbeeld uit Neo x Hestia, Le Bernard x Rhea en Kian x Bonte Lady. Ik heb in een eerdere weblog al aangegeven mijn kweekhok wat te willen verjongen en ga dat dus vooral doen met kinderen van mijn eigen toppers.

Voor nu was dit het weer, alvast succes gewenst de komende weken en tot de volgende.

By | 2019-04-04T20:46:04+00:00 april 4th, 2019|Blog|