Weblog 06-07-2015

We zitten op de helft van ons programma.
Van de 6 vluchten van het NPO programma hebben we er inmiddels 3 opzitten.
De eerste 2 vluchten gingen geweldig en na een week rust is het toch altijd afwachten wat de duiven op hun tweede vlucht gaan doen.

Na een flinke discussie of de vluchten wel dan wel niet door gingen heeft het NPO besloten de vlucht vanuit Dax in te korten naar Bergerac. Hoewel we hier niet heel blij mee waren konden we deze beslissing wel enigszins begrijpen. Dan volgde ook nog de discussie voor het lossingstijdstip, dit werd uiteindelijk 10:00 uur wat ik eigenlijk te vroeg vind en niet conform de afspraken is die afgelopen winter zijn gemaakt. Echter extreme omstandigheden laten mijns inziens wel ruimte voor flexibiliteit om omdat er ’s avonds geen duiven terug in Nederland waren was het achtereen goede lossing. Wat duidelijk wel erg goed was gegaan was de verzorging van de duiven. Zelden krijgen we duiven terug die nog in zo’n goede conditie zijn. Een hele dikke duim vanuit mij richting de verzorgers.

Wat in dit weekend wel is aangetoond is dat duiven veel beter tegen de warmte kunnen dan we met z’n allen denken te weten. Dit seizoen hebben we nog geen vlucht gehad met zo’n snel verloop. In onze club wat naar eigen zeggen een sterke club is voor de marathon duurde de prijskamp 93 minuten!!! In groter verband duurde het wel wat langer maar al met al was het een vlucht met regelmatig verloop.

Op eigen hok hadden we 10 duiven ingemand, de ploeg was dezelfde als die van St. Vincent aangevuld met 1 jaarling. De jaarling hadden we toegevoegd op aandringen van Willie, hij was zo overtuigd van dit duifje en haar conditie dat ze maar gewoon mee moest. Achteraf heeft Willie helemaal gelijk gehad. Het duifje won de 100e NPO op haar debuut dus een heel mooie prijs 1:10 en de 3e jaarling van het nationale concours, we voorspellen haar een grootse toekomst. De betreffende jaarling is geboren uit “Suusje” ( zoon Olympic Miss Gijsje x Snelle Jelle) x “Manouk”, zelf teletkstduif van Bergerac en reeds moeder van “Daphnia” welke onder vergelijkbare omstandigheden de 7e NPO won en snelste jaarling was.

Over de totale uitslag van Bergerac zijn we tevreden, in de afdeling winnen 5 duiven prijs waarvan 4x 1:10. De eerste duif “Sacha” heeft gezorgd dat we onze reeks van teletekst nog een week kunnen voortzetten ( 3x teletekst op 3 vluchten). “Sacha” is een heel lieve mooie duivin geboren uit 2 duiven die we te leen hadden van Mark vd Berg. Inmiddels heeft ze 6 prijzen gewonnen. Wat kenmerkend is aan “Sacha” is dat ze echt zwaar weer moet hebben. Hoe zwaarder de vlucht hoe beter. Op ST. Vincent won ze reeds de 100e NPO en nu dus de 6e NPO ( 19e nat) Bergerac. Onze tweede duif was “Amber”, deze dame miste op St. Vincent maar nam nu op Bergerac haar revanche. Ze won 16e NPO/51e nationaal. Van Bergerac zijn alle 10 de duiven wedergekeerd, we gaan met deze ploeg dus bouwen naar de laatste opgave van het jaar, Tarbes.

Voor komende week staat Cahors op het programma. Op deze vlucht gaat de Bordeaux ploeg mee. Ze zitten allemaal op broeden dus hoop dat ze er iets moois van gaan maken. Het gaat een zelfde vlucht worden als Bergerac vermoed ik, alleen iets koeler.

By | 2015-11-02T10:21:53+00:00 juli 6th, 2015|Blog|