Weblog 07-07-2022

Agen ZLU is weer vervlogen en voor mij is het een vlucht met 2 gezichten.
Op zaterdagochtend werden de duiven gelost en helaas hadden de duiven wederom een sterkte wind op de staart waardoor de snelheden hoog zouden liggen. Persoonlijk ben ik geen fan van dit soort snelheden maar tja…….. het weer heb ik niet in de hand

 

Omdat Agen een vlucht is die bij mij meestal wel een ZLU vaas oplevert was ik wel met enog zelfvertrouwen gaan zitten wachten. Mijn ouders waren er ook en de BBQ stond aan. De eerste meldingen kwamen en het werd duidelijk dat de meeste duiven weer aan de westkant zaten van Nederland. Om 18:18 arriveerde de eerste duif compleet van de verkeerde kant klapte ze ineens op de klep. Het was een mooie tijdduif en kwam binnen als 7e op de meldlijst. De verwachtingen waren wel gezien de snelheden dat er vele op verdere afstand er nog voor zouden komen en dat gebeurde ook. Uiteindelijk eindigde de 20-351 die nu door het leven gaat als “Romy” op de 19e plek tegen 6.019 duiven. “Romy”  is een kleinkind van “ Kian” , “ Bonte Lady”, “Kratos”, en “Amber”.Van de 8 gezette oude duiven winnen er 6 prijs waarvan 3x 1:10. Alle oude duiven zijn weer veilig thuis van de vlucht.  De jaarlingen die het in de afgelopen jaren zo geweldig deden op Agen lieten het echter compleet afweten. Enigszins wel wat verwacht omdat ik ze te weinig als jong heb gespeeld echter zo slecht als dat ze nu kwamen viel me wel erg tegen. Slechts 5/24 wisten ’s avonds het hok te bereiken. Ik moet eerlijk bekennen er een slechte nacht van te hebben gehad. Immers mijn complete lichting van 2021 was ingezet op deze vlucht. Een dag later vielen ze al vroeg in de ochtend en uiteindelijk zijn er 22/24 veilig thuis gekomen met hopelijk een bak aan ervaring.

 

Een dag voor Agen ZLU organiseerde de NPO eveneens een ochtendlossing. Met enorme snelheden kwamen de duiven naar huis en in de kop van de uitslag zag je dan ook diverse dagfondduiven staan welke ingezet waren voor deze vlucht. Hoewel ik toch echte marathon duiven heb wisten Gert Jan de Hoogh en Eddie Peperkamp nog mooie referenties te halen met deze duiven. Gert-Jan won een 2e NPO Bordeaux tegen 2.769 duiven met een kleinkind van de “Le Bernard” (1e Nat St. Vincent). Eddie Peperkamp won in de NU de 8e en 9e prijs tegen 9.598 duiven met 2 jaarlingen welke 100% van mijn soort zijn. De 8e prijs is een klk van de “Neo”, “Bonte Lady”,“ Frankenstein” en “Belle”. De 9e prijs is een klk van de “Fury”, “Hestia”, “Algoz” en “Eris.”  Ook kwam er een schitterende referentie uit Belgie waar Wim Coppens de 14e Nationaal Agen won tegen 7.331 duiven met een kleinkind van “Kian” en “ Rhea” . Hiermee wordt de erelijst van kinderen en kleinkinderen van de “Kian” wel heel erg indrukwekkend. “Kian” is echter al op leeftijd (11 jaar) en eerder dit jaar bevruchte hij zijn eitjes niet. Inmiddels hebben we nu wel enkele bevruchte eitjes van hem en die bewaren we mooi om de lijn vast te houden.

 

Inmiddels zitten de duiven voor Barcelona ook alweer in de mand.
Zelf heb ik er 5 ingemand op deze vlucht. 1 hiervan heeft de vlucht al eens met succes afgelegd en de 92enationaal gewonnen. Deze duivin genaamd “Janine”  is een geweldige duif welke ik heb gekregen van Jan Severijnen en is geboren uit zijn “Tarbes” en een dochter van mijn “Eros”.  “Janine” heeft pas 1x gemist in haar leven en dat was als jaarling. Daarna heeft ze uitsluitend prijzen gewonnen binnen de eerste 250 Nationaal. In de internationale PIPA ranking staat ze over 2 en 3 jaar respectievelijk 7e en 17e geklasseerd en in de laatstgenoemde zelfs als beste Nederlandse duif.  Ze staat als eerste getekende op de lijst dus nu maar hopen dat ze har mooie reeks voortzet.

Voor nu was dit het weer. Allen heel veel succes dit weekend.

 

 

 

 

 

 

 

By | 2022-07-07T14:21:34+00:00 juli 7th, 2022|Blog|