Weblog 07-10-2015

Op deze druilige avond toch even tijd gemaakt om een weblog te schrijven. Momenteel ben ik vooral heel druk bezig om de administratie van de duiven bij te werken. De behaalde prijzen worden bij de stambomen gezet en de nog Nederlandse stambomen worden vertaald naar het Engels. Al met al komt er best veel administratief werk kijken bij de duivensport.

Inmiddels zijn de nieuwe stamboom achtergronden compleet en moet ik voor een koper maar liefst 56 stambomen gaan maken behorende bij 56 duiven die besteld zijn. Dus netjes uitprinten, eigendoms bewijs er op plakken, een handtekening er op en in sealen. Een heel werk maar het oog wil ook wat natuurlijk. Afgelopen weekend zat ik in een forum in Den Bosch en ook hier werd de vraag gesteld hoe je favoriete duif er uit moet zien. Natuurlijk is presteren een eerste vereiste maar toch als ik mag kiezen dan heb ik graag een duif die gemiddeld is van grote, soepele spieren, een voldoende sterkte rug een gesloten stuit en zijdezacht vederwerk. Als ik dan echt mag kiezen dan ook graag nog een van de blauwe of Rood/vale kleur. Ook hierbij geld dus het oog wil ook wat!

Even terugkomend op het forum, het was een degelijk georganiseerd forum met naast mijn persoon  nog een fondspeler (Frederik Leileaert)  en 2 programma spelers ( Johnny Ulijn)  en Robbert Pijnenburg) in het forum.  Het forum werd geleid door Jaco van Nieuwamerongen die de vragen vanuit de zaal begeleide. Al met al een goed forum als zouden van mij de vragen iets dieper gemogen hebben met vooral de waarom factor in de vraag. Een systeem klakkeloos kopiëren is vrij eenvoudig echter om er mee te anticiperen op veranderingen dien je ook te weten waarom je iets doet natuurlijk. Daarbij ben ik wel van mening dat al heb je het beste systeem van de wereld, je hebt goede (talentvolle) duiven nodig om te kunnen presteren. Nog steeds zijn veel liefhebbers van mening dat je goede duiven niet kan kopen maar dat je ze moet krijgen of moet vangen ( lees opvangen en niet opgeven). Vooral van dat laatste word ik erg moe en is mijn ogen niets minder dan diefstal. Vaak gebeurt dit dan ook met duiven van sterk spelende liefhebbers, liefhebbers die net iets meer hebben met een duif dan de gemiddelde liefhebber en die thuis zitten te wachten op hun duifje, hun passie en in sommige gevallen levenswerk. Zelf kom ik er eerlijk vooruit dat ik mijn beste duiven heb gekocht, ik heb vele duizenden euro’s uitgegeven aan duiven om maar zo snel mogelijk met de beste mee te kunnen. Waren het allemaal goede? NEE verre van zelfs, de meeste die ik heb gekocht waren waardeloos en zijn in de kliko verdwenen, vele honderden euro’s aan duiven gewoon verwijderd. Toch blijf ik stug doorgaan met het aankopen van duiven en wel uitsluitend jonge duiven uit de allerbeste duiven die er zijn. Waarom dan? Omdat ik er heilig van overtuigd ben dat alles valt of staat met goede duiven en ik daarbij ook overtuigd ben dat mijn slagingskans met dit soort duiven veel hoger is dan met achterkleinkinderen die vaak veel goedkoper zijn.  Ook kleinkinderen kunnen prima geschikt zijn maar dan wel kleinkinderen van minimaal 3 nationale toppers als grootouders. Probeer zoveel mogelijk kopprijzen in 1 stamboom te krijgen en de kans dat de goede eigenschappen daaraan verwant zijn acht ik zeer groot.

Ik zie dat ook bij ons in de club, er zijn 3 liefhebbers die af en toe een knappe duif durven kopen, niet verwonderlijk de 3 jongste zelfstandig spelende liefhebbers. Van alle clubleden zijn het enkel deze 3 leden die in groter verband bij de kampioenen horen om de simpele reden dat ze zochten naar betere duiven en deze vonden.

Dan hierbij het besluit van deze weblog met een kleine tip, wanneer je straks op een beurs bent of in de duivensport winkel koop dan eens 1 seizoen niet de bijproducten met titels als super dit en wonder dat, of producten waarvan je niet weet wat je nu eigenlijk aan je duiven geeft. Spaar al het geld wat je daarmee bespaard eens op en koop na dat seizoen eens 2 jongen uit echt knappe duiven. Koppel deze tegen je allerbeste of op elkaar en ik geef je een oneindig veel grotere kans op succes dan dat je ooit zal hebben met de genoemde bijproducten.

By | 2017-03-27T11:35:15+00:00 oktober 7th, 2015|Blog|