Weblog 08-02-2019

De maand februari is aangebroken en we kunnen nu al merken dat de dagen wat langer gaan worden. Voor mij nog niet lang genoeg helaas, ik voer de duiven nog steeds in het donker. Op eigen hok is inmiddels ook het kweekseizoen begonnen. Vrijdagavond 25 januari zijn de vliegduiven gekoppeld en zondag 27 januari heb ik de kweekduiven ook weer opnieuw laten beginnen. Ik koppel de duiven altijd ’s avonds, op deze manier heb je in mijn ervaring een stuk minder vechtpartijen en dat is natuurlijk erg fijn. Aankomende zondag zal ik de eieren van de kweekduiven wederom weghalen en zo mogen ze weer opnieuw beginnen voor hun 3e ronde eieren. Deze ronde mogen de kweekduiven zelf groot brengen en daarna zullen ze enkele weken gescheiden worden. De eerste ronde van de kweekduiven is naar een goede vriend gegaan waar ik een goede samenwerking mee heb. Op deze manier worden dus idealiter 6 jongen per koppel getest op de vluchten.

Om de kweek vlot te laten verlopen heb ik alle duiven dus ook de vliegploeg bijgelicht. Ik ben hier 10 dagen voor het koppelen mee begonnen van 15:00 tot 20:00 uur. Om te zorgen dat de duiven niet te vroeg gaan ruien gaan morgenavond de lampen voor het laatst aan. Vanaf dan tot 1 april zitten ze dan in het normale ritme. Voor wat voeding betreft, ik heb deze 10 dagen voor het koppelen aangepast naar 100% Koopman All-in one en heb 2x per week tarwekiemolie over het voer gedaan. Nu het overgrote deel gelegd heeft in de voeding ook weer terug naar 50% Koopman, 25% zuivering en 25% paddy.

Inmiddels zijn er reeds 5 videologs verschenen en geplaatste op mijn youtube kanaal, de meest recente kunt u vinden onder aan dit bericht. Deze zullen hier online blijven staan zodat ze eventueel teruggekeken kunnen worden. Ik wil een ieder die zich op dit kanaal heeft geabonneerd bedanken, ik krijg hier geen geld voor en doe dit puur omdat ik het leuk vind en omdat ik graag duivensport op een zo breed mogelijk podium naar buiten wil dragen. Met deze videologs heb ik nog diverse plannen, zo wil ik kijken of ik een livestream op kan zetten tijden de marathon vluchten, eventueel een live online forum te organiseren maar ook wil ik in de voorbereiding van het seizoen ook bij andere liefhebbers een video maken om zichzelf en hun manier van duivensport te introduceren op een ander medium.

Afgelopen week liep mijn veiling op Herbots ten einde, ik wil graag een ieder die interesse heeft getoond, heeft geboden of zelf een duif gekocht enorm bedanken hiervoor. Dankzij jullie is een veiling een succes geworden. Daarnaast hoop dat dat alle kopers gaan slagen met de duiven en uiteindelijk een bericht doen met de behaalde resultaten voor de referentielijst. Nogmaals dank aan jullie allen en ook aan team Herbots een woord van dank voor de goede samenwerking..

Voor nu was het weer genoeg, tot de volgende…

By | 2019-02-08T11:09:49+00:00 februari 8th, 2019|Blog|