Weblog 08-09-2015

Laten we beginnen met de mededeling dat Willie en ik vandaag in goed overleg hebben besloten te stoppen als combinatie. Zowel Willie als ik zijn erg ambitieus en gedreven, hebben een visie en de beperkte ruimte bij Willie voldoet niet om op de marathon en de dagfond top te spelen volgens onze ideeën. Het betreft een “zakelijke” keuze waar we beide achterstaan, we zijn nog steeds beste vrienden en dat zal ook niet zomaar veranderen. In 2 jaar als combinatie hebben we mooie successen behaald met het 3e nationale kampioenschap dit jaar als hoogtepunt.

Willie is dit jaar op eigen adres gestart met het idee om wat dagfond vluchten te gaan spelen. Momenteel draait Willie zo buitengewoon goed met de jonge duiven. Hoewel hij maar een zeer beperkt groepje heeft staat hij in alle verbanden t/m nationaal in de tussenstanden bij de kampioenen. Ik hoop van harte dat hij het vol gaat houden de komende twee weken maar de vooruitzichten zijn positief. Dat ook Willie dit succes verder wil uitbouwen in deze dischipline is mijn inziens een logische stap. Als sportman zijnde begrijp ik deze keuze volledig en zal hem zover ik kan daar ook in steunen.

Concreet betekend dit dat het kweekhok te klein is/word. Overbevolking op het hok willen we absoluut niet, dit zou namelijk niet ten goede komen aan de gezondheid van de kwekers en daarbij de kwaliteit van de jongen. De kwekers zullen vanaf 2016 elders worden onder gebracht en zal de verzorging hiervan weer op mijn schouders komen.

Binnen ons gezin hebben we serieuze plannen om in 2016 te gaan verhuizen, we zullen hierbij dus uitkijken naar een huis met een grotere tuin zodat de kwekers voor de fond een goede plek krijgen. Voor de tussenliggende periode is gelukkig ook reeds een oplossing gevonden.

Afgelopen weekend stond Limoges op het programma, deze attractievlucht met een nationaal programma kent jaarlijks toch een deelname van rond de 3000 duiven. Zelf hebben we hier niet aan mee gedaan, de duiven zijn te ver in de rui en zitten al weer te lang stil. Het leuke is dat sportvriend Huub van de Boom uit Breda er met de overwinning van door gaat in zowel Brabant 2000 als Nationaal. Huub nogmaals van harte gefeliciteerd met deze top prestatie en we zien je bij de aankomende huldiging.

Op eigen hok is momenteel niet heel veel te beleven. De duiven zijn volop aan het ruien en hebben jongen in de schaal liggen. Ook de jongen zitten al stil en vallen helemaal kaal. De voeding is nog steeds 100% Koopman maar word vooral bij de jongen al afgeschaald naar 50% Koopman, 25% Paddy en 25% Zuivering. Ik ga proberen komende week tijd te vinden om de jonge duiven te selecteren. Vanwege drukte is me dit nog niet gelukt.

Allen die nog spelen met de jongen aankomend weekend, heel veel succes op deze Nationale Derby. Ik heb hem jaren met veel plezier ( en succes) gespeeld.

By | 2015-11-02T10:28:09+00:00 september 8th, 2015|Blog|