Weblog 09-09-2021

Het is al weer even geleden dat ik een weblog op de site heb geplaatst. Na het inkorven van Perpignan ben ik met mijn gezin op vakantie gegaan en sindsdien hebben de duiven zoals elk jaar op een laag pitje gezet.

De vlucht Perpignan heb ik kunnen volgen vanuit een zonnig Grimaud. Ik heb geluk dat mijn vader samen met vriend Ad van Dongen de zorg voor mijn duiven op zich hebben genomen zodat ik ook gewoon op vakantie kan met mijn kids. Op de avond van Perpignan zaten deze heren dan ook gespannen in de tuin te wachten. Na een zeer slechte vlucht vanuit Narbonne wist ik ook niet wat ik van Perpignan moest verwachten. Het weer was ongeveer hetzelfde als Narbonne met iets minder wind en iets minder buien gelukkig. In al de jaren dat ik duiven speel heb ik al slechte ervaringen met harde wind mee en buiten…. Het kost me altijd duiven en vaak ook nog de betere. Op Narbonne had ik mijn jaarlingen ploeg mee en dit verliep uiterst lastig. Toeval wil dat terwijl mijn vader zat te wachten op de duiven van Perpignan er nog 2 jaarlingen van Narbonne arriveerden.

Op de midgetgolf baan in Grimaud heb ik de aankomsten van mijn duiven via Unikon kunnen volgen. De eerste duif arriveerde om 20:43 en op dat moment waren er pas een paar meldingen. De duif kwam binnen als 9e Nationaal maar gezien de sterke wind mee had ik wel verwacht dat er nog vele voor zouden komen vanuit de overvlucht aan de oostkant van het land. Dat gebeurde dus ook en uiteindelijk staat de 19-731 als 34e op de Nationale uitslag. In  de afdeling Brabant 2000 was het de snelste. De 3e duif was mijn “Janine”, deze duif welke ik heb gekregen van Jan Severijnen en is gefokt uit zijn Tarbes met een dochter van mijn “Eros” won op Perpignan haar 6e prijs bij de eerste 250. Een echte klasbak dus.

Het seizoen zit er nu dus helemaal op voor me.
De jongen zijn voldoende ingespeeld en de vliegduiven mogen nu nog een ronde jongen grootbrengen en gaan dan op rust. Voor geïnteresseerden zijn er nog late jongen van deze vliegduiven beschikbaar.

Op het kweekhok zal er weer plaats worden gemaakt voor jongere duiven. De “atlas” welke dit jaar niet meer is gespeeld zal een plaats krijgen op het kweekhok en ook zullen 2 presterende duivinnen gaan verhuizen naar het kweekhok. Ik probeer jaarlijks de beste duiven naar het kweekhok te doen om ze de kwaliteit voor de toekomst te waarborgen. Voor 2022 zal de zus van “Neo” en “Mad Max” welk zelf al een 44e en 55e Nationaal won naar het kweekhok gaan. Ik heb haar omgedoopt tot “La Femme Suzan” en heb hoge verwachtingen van haar. Ook de dochter van “Neo” en “Hestia” welke de 55e en 65e Nationaal won zal gaan verhuizen naar het kweekhok. Ook deze dame krijgt natuurlijk een naam en wel “Lady Nova”|

Met deze jonge maar toch bewezen kopvliegers op het kweekhok denk ik de komende jaren weer nieuwe talenten te fokken. Het is een weg die ik al enkele jaren geleden ben ingeslagen en heb simpelweg gemerkt dat mijn beste duiven nakomelingen zijn van de duiven die bij mij hebben gepresteerd. Om deze reden is er de afgelopen zomer afscheid genomen van bijna alle aangekochte duiven. Naam en afstamming kijk ik dan niet na en het is dan ook een simpele kwestie van selectie… de nakomelingen van deze duiven werden compleet zoek gevlogen door de nakomelingen van mijn eigen duiven. Natuurlijk zijn niet alle aangekochte duiven verdwenen, sommige fokken wel goed door en blijven natuurlijk op het hok. Vooral de duiven van Cor de Heijde doen het hier prima op het kweekhok.

 

Voor nu was dit het weer.
Voor de liefhebbers heb ik nog enkele jongen te koop. Voor meer info kunt u me bereiken via frankzwiersmp@gmail.com of 06-40591671

By | 2021-09-09T14:14:26+00:00 september 9th, 2021|Blog|