Weblog 11-07-2021

Na een ( voor mij) slechte St. Vincent en een letterlijk in het water gevallen Pau was het vorig weekend dan de tijd voor Agen ZLU.  Noge even terugkomend op Pau, ik had op deze vlucht echt een zogenaamde A selectie mee maar het is hier geen moment droog geweest dus viel de uitslag enorm tegen.

Agen ZLU, een wedstrijd voor de oude en voor de jaarlingen. Een vlucht waar ik altijd naar uit kijk omdat ik het mooi vind om te zien wat de nieuwe generatie jaarlingen weer in hun mars hebben. De afgelopen jaren was dit ook telkens wel een vlucht met vroege aankomsten zo zijn er in de jaren 2019-2020 6 zogenaamde vaasjes gewonnen. Voor deze editie had ik mijn deuren ook voor publiek geopend. Zo ongeveer 20 liefhebbers hadden zich opgegeven om te komen kijken  en in combinatie met een BBQ was het een gezellige boel. De eerste meldingen in NL waren ( onverwacht) in limburg en vanuit daar kon gerekend worden. Voor een heel vroege moest er voor 19:30 een duif arriveren. De tijd verstreek en de spanning bij mij die steeg. Het organiseren van zo’n avond is natuurlijk super leuk maar ik kon eigenlijk alleen maar verliezen. De gasten verwachten een vroege duif en als deze niet komt dan ga ik ( voor mijn gevoel ) af. Iets voor 19:30 signaleerde Paul Couwenberg een duif en de adrenaline in mijn bloed nam toe. Nu moet je weten dat duiven hier eigenlijk altijd direct uit de lucht op de klep vallen maar deze schrok duidelijk van het aanwezige publiek. Er werden diverse ere ronden gemaakt en pas nadat al het publiek zich had verstopt onder de afdak besloot de duif voorzichtig naar beneden te komen. Geklokt uiteindelijk om 19:29 wist ik gelijk dat het om een knappe notering zou gaan en uiteindelijk won de 20-370 welke nu “Showman” heet de 4e nationaal Agen ZLU bij de jaarlingen.

“Showman” is een jaarling doffer.  Als jonge duif is hij ingevlogen tot 400km en dit jaar als jaarling heeft hij ongeveer 2200 invliegkilometers gemaakt. Hij is gespeeld op mijn favoriete neststand namelijk een jong van een week.

De vader van “Showman” is de “Neo”, zelf een heel goede vliegduif die 4e olympiade duif marathon werd. Tevens is hij een volle broer van de “Mad Max” welke in 2020 de 1e Europese asduif werd.
“Neo” won zelf 6 prijzen op 6x zetten op mijn hok.
8.  St. Vincent    5.879
18. St. Vincent   6.228
24. Bergerac      2.664
27. Bergerac       2.726
45. Dax                1.266
249.Dax               1.309
Na zijn vliegcarriere is hij in 2019 naar het kweekhok gegaan.
De moeder van “Showman” is “Aurora” dat is de beste duif die ik heb. Zij is in haar korte carrière slechts 3x gespeeld maar won daarbij 3x top 11 Nationaal/NPO. Hierna is ze in 2020 naar het kweekhok gegaan. Een van haar eerste kinderen is de “Helios” welke al 11e Nationaal asduif werd in 2020 dus met de kweekwaarde zit het wel goed.

“NEO”
Naast de “Showman” waren ook mijn 2e en 3e duif welke 65e en 187e nationaal wonnen kinderen van “Neo”.  Het naar het kweekhok zetten van deze klasbak blijkt dus de juiste zet te zijn geweest. “Neo” is gefokt door Ad van Dongen uit het super koppel “Mika” x “Vienna II” , 2 duiven van mij en heeft zijn opleiding als jong en jaarling genoten op de hokken van Ad. In 2017 is deze klasbak zonder enige prijs gewonnen te hebben als jaarlingen naar mijn hok verhuisd en over gewend. Ik ben hem gaan spelen en hij heeft nooit zijn prijs gemist. Een volle broer van hem is de beroemde “Mad Max” welke bij mijn 1e europese asduif werd en inmiddels ook op de kweekhokken zit.

Inmiddels hangen de duiven van Barcelona ook in de lucht. Ik heb geen heel hoge verwachtingen en alleen maar 3 debutanten mee welke eerder dit seizoen St. Vincent hebben gevlogen. Ik vind het heel jammer dat deze vlucht niet gewoon op vrijdag gelost is zoals het had gehoord gezien het prima weer. Wat de achterliggende gedachte is ga ik geen veronderstellingen doen maar dat het een gemiste kans is lijkt mij gezien het prima verloop van Nationaal Dax wel duidelijk.

 

Voor nu was dit het weer en wens ik een ieder weer veel succes!!

 

 

 

By | 2021-07-11T16:35:25+00:00 juli 11th, 2021|Blog|