Weblog 12-07-2015

Het 2e tweeluik van het seizoen zit er op, we zitten op 66,67%.
Wat kunnen we zeggen van de afgelopen 2 vluchten:
Bergerac was een aardige vlucht, alleen jammer dat de getekende het af lieten weten.
Cahors daarentegen was een van de aller slechtste vluchten die we ooit hebben gehad.
De duiven waren te laat, er werden te weinig prijzen gehaald en de getekende lieten het wederom afweten. Het meest teleurstellende van deze vlucht is nog wel dat onze “Karma”, mijn absolute topfavoriet tot op heden nog niet thuis is.

Wat me wel enorm opviel aan de vlucht van Cahors is dat er bijzonder weinig liefhebbers die de eerste 3 weken top presteerden in de kop van de uitslag zaten. Zouden alle toppers hun vorm kwijt zijn??? Daar geloof ik dus niet in, op de een of andere manier was het voor de duiven die er o St. Vincent, Bordeaux en Bergerac top opstonden een zeer moeilijke vlucht met op diverse hokken nog knappe duiven die achter zijn. Het vreemde is dat wanneer je naar de onaangewezen kampioenschappen kijkt wij ondanks een zeer slechte vlucht zijn uitgelopen op de concurrenten, een heel vreemd verschijnsel. Nationaal is dit overigens niet zo, is ook niet te vergelijken omdat er verschillende vluchten werden gespeeld op verschillende dagen.

Wel wil ik in deze weblog graag 2 liefhebbers feliciteren:
Toon de Jong, clubgenoot van ons die de 3e prijs nationaal won tegen meer dan 9.100 duiven!!! Grote klasse Toon, nu vasthouden. Daarnaast Renee Harps uit Hardenberg. Renee heeft in 2013 enkele duiven bij ons gehaald. Op Aurillac won hij reeds de 22e NPO met een duif van ons maar op Orange knalde hij er helemaal op. Liefst 3x stond Renee op teletekst waarvan 2x met een duif die in Breda geboren is!! Voor Renee is dit helaas de laatste vlucht uit zijn carriere geweest, vanwege gezondheidsredenen moet hij de duivensport vaarwel zeggen. Wij zijn blij dat mede dankzij onze duiven hij nog echt heeft kunnen genieten van dit seizoen en wensen hem alle goeds toe de komende tijd.

Voor wat betreft de planning op eigen hok. Hier hebben we de duiven afgelopen week wat terug genomen. Een weekje met wat lichter voer ( 50% koopman, 25% Zuivering en 25% Paddy) en hebben ze enkele dagen Colinol gehad. Vanaf vanavond zal de mengeling weer 100% koopman zijn, de eerste jongen vallen immers weer uit dus gaan we langzaan toe werken naar Tarbes wat volgende week inkorven is. Op Tarbes zullen we enkel oude duiven spelen. De jaarlingen worden klaar gemaakt voor Bergerac een week later, hierop zullen alle jaarlingen gespeeld worden en kunnen ze een plekje verdienen voor 2016. Deze jaarling ploeg heeft afgelopen week nog een vlucht van 300km gehad en zijn naar mijn mening klaar voor het echte werk.

Tevens zullen deze week bij goed weer de jongen voor het eerst met de club mee gaan. Ze zijn afgericht tot 35km. Bij veel liefhebbers zijn er afgelopen weekend grote verliezen geweest met de jonge duiven, wat het is en hoe het komt weet ik niet. Ooit dacht ik dat het met kwaliteit te maken heeft maar daar geloof ik nu minder in. Wel valt op dat fondduiven gemakkelijker naar huis komen dan programma duiven. Hier zijn nog een ruime 50 jongen aanwezig dus ik hoop dat de verliezen beperkt zullen blijven.

Voor nu was dit de weblog, succes de komende weken!!

By | 2017-03-27T11:35:16+00:00 juli 12th, 2015|Blog|