Weblog 13-02-2022

Ook hier is inmiddels het duiven jaar 2022 begonnen. In de afgelopen winter heb ik de duiven echt heel slecht behandeld doordat ik totaal geen enkele motivatie meer had mbt de duiven. Om die reden ben ik dan ook wat later met koppelen dan normaal (half januari) omdat de duiven er simpelweg niet klaar voor waren. Inmiddels heb ik na enkele weken goed verzorgen van de duiven de koppels op 29 januari gekoppeld. Inmiddels zijn we nu 2 weken verder en op een enkeling na hebben alle vliegduiven netjes gelegd. De vliegduiven mogen bij mij gestuurd vrij koppelen. Dat wil zeggen dat ik zoveel mogelijk probeer om de leeftijdsgenoten tegen elkaar te koppelen. Dit doe ik omdat ik graag hele koppels speel op de vluchten en dan is het lastig als een jaarling gekoppeld is aan een 3-jaarse. Vandaag zal ik de eitjes van de kweekduiven en de beste vliegduiven verleggen onder de mindere goden en ze opnieuw laten beginnen. Op die manier heb ik straks van mijn beste duiven 4 jongen in het jonge duivenhok. In het kweekhok hebben de meeste duiven ook gelegd. Dit op een enkele oude duivin na en dat ik dan ook precies de reden dat ik graag mijn kweekhok en dan vooral de duivinnen jong wil houden. Op het kweekhok is overigens wel keihard geselecteerd en zo heb ik het aantal kweekkoppels weer een stukje teruggebracht.

 

Afgelopen week bereikte mij het bericht dat een van mijn duiven weer een topnotering had gehaald in de internationale PIPA ranking. In 2020 had ik de beste internationale asduif over 2 jaar met “Mad Max” nu een jaar later heb ik met de “Janine” de 7e internationale asduif over 2 jaar. Over 3 jaar werd ze 14e internationale asduif maar was ze eveneens de beste Nederlandse duif. “Janine” heb ik gekregen van Jan Severijnen uit Lepelstraat. Ze komt uit zijn “Tarbes” welke 2x de 18e nationaal Tarbes won gekoppeld aan een dochter van mijn “Eros” en “Kristel”. Voor 2022 staat ze weer gepland om te gaan deelnemen aan de vluchten Barcelona en Perpignan net als 2021. In 2021 vloog ze eveneens ook nog de middaglossing vanuit St. Vincent waarop ze keurig 1:10 speelde.

 

De planning is om dit jaar met enkele duiven meer deel te nemen aan Barcelona, niet met een grote ploeg maar wel een paar meer dan de 3 die in 2021 zijn gespeeld. Ik wil er eigenlijk wat meer naar toe om mijn 3 jaarse te spelen op Barcelona/ Perpignan. Mezelf kennende kan dat nog wel veranderen omdat ik simpelweg weinig geef om Barcelona, het is voor mij gewoon een vlucht. Ik speel liever slecht op Barcelona en op de andere vluchten top dan dat ik top speel op Barcelona en slecht op de andere vluchten. Mooiste is natuurlijk om op alle vluchten top te spelen maar daarvoor moet het allemaal een beetje meezitten.

 

Voor nu zit ik thuis in quarantaine naar aanleiding van een positieve test. Ik heb weinig klachten dus het zal allemaal wel goed komen. Komende weken staan er weer beurzen en huldigingen op het programma. Ik ga echt niet alles af maar zal zo hier en dan wel wat meepakken.

Dan nog even op eigen hok, alles zit gekoppeld en zolang er nog geen jongen liggen zal het voer bestaan uit 50% Koopman All-in one, 25% Paddy en 25% zuivering. Als de jongen uit zijn gekomen zal het 100% All-in one worden.2x per week krijgen ze Belgavet joostmix over het voer en minerals met Gentochol in het water.  Binnenkort gaan we starten met enten tegen paramixo, paratyfus en pokken.

 

Tot de volgende weer.

By | 2022-02-13T11:50:21+00:00 februari 13th, 2022|Blog|