Weblog 13-06-2022

Nog 1 week en dan is het inkorven voor de eerste internationale klassieker van het seizoen.
Zoals eerder aangegeven heb ik dit seizoen vanwege het drukke bestaan veel minder aan de duiven gedaan dus ben erg benieuwd wat voor invloed dit gaat hebben.
Afgelopen weekend hebben de duiven hun laatste trainingswedstrijd gehad en dat was er één zoals ik dat graag heb. Ongeveer 260km, mooi weer en dus een vlot verloop. Voor de uitslag kwamen mijn duiven net 2 minuten tekort maar ze kwamen als een aaneengesloten lint thuis. Er waren vanaf de eerste duif bijna de hele tijd duiven in de lucht die thuiskwamen. Ze waren ook duidelijk niet moe en waren nog lekker aan het speels aan het vliegen tijdens hun veelvuldige ere ronden.

 

Vanaf nu zullen de duiven dus niet meer ingekorfd worden behalve op de ZLU races natuurlijk. Ze worden aan de gang gehouden door dagelijkse training aan huis en zal ze indien mogelijk ook af en toe zelf wegbrengen voor een vluchtje van 60km. De trainingen aan huis bedragen 75 min in de ochtend en 90 min in de avond en dit doen ze eigenlijk vrij gemakkelijk op dit moment. Uiteraard krijgen de duiven nog steeds volle bak voer. Veel trainen is veel eten en op deze manier probeer ik het metabolisme stelsel zo hoog mogelijk te laten functioneren.

 

Voordat Pau op het programma staat hebben we in Nederland eerst de grootste Nationale marathon klassieker vanuit St. Vincent op het programma staan. Een vlucht die echt in mijn hart zit en waar ik ook heel veel mooie herinneringen aan heb. In het verleden heb ik daar o.a. 1,8,17,18,26 nationaal op gewonnen in de periode 2015-2018 maar nu heb ik deze niet opgenomen in mijn programma. Ik volg deze vlucht uiteraard wel en ook de voorbereiding van 2 vrienden van me die op deze vlucht willen knallen volg ik nauwlettend. Indien mogelijk ga ik komend weekend ook zeker ergens even een paar uurtjes kijken en hoop ik een vroege aankomst te zien.

 

Inmiddels zitten ook de jonge duiven op regime en vliegen ze met de vlag. Ook deze moeten er komende weken aan geloven en zullen we enkele keren zelf gaan wegbrengen. Gisteren knalde de roofvogel er weer tussen dus gemakkelijk hebben ze het zeker niet. Het koppel spatte uit elkaar en over de gehele dag druppelde er nog duiven binnen. Gisterenavond ontbraken er nog enkele en ik hoop dat ze vandaag nog naar huis komen.

Op het kweekhok heb ik gisteren de duiven ook weer gekoppeld en nieuwe koppelingen gemaakt. Het zijn allemaal lijnenteelt koppelingen! Deze jongen zijn bestemd voor verkoop dus als er interesse is in deze jongen kunt u contact opnemen via e-mail frankzwiersmp@gmail.com

 

Voor nu was dit het weer..
Veel succes op St. Vincent, het beloofd een mooie vlucht te gaan worden.

By | 2022-06-13T08:02:13+00:00 juni 13th, 2022|Uncategorized|