Weblog 15-06-2021

De eerste nationale fondvlucht is vervlogen en op mijn hok was het zeker geen succes.
Hoewel ik van te voren al had aangegeven niet te hoge verwachtingen te hebben viel het dan toch nog tegen. Het gaat me daarin niet om de uitslag die zeer zeker niet speciaal was maar ook niet extreem slecht,  maar vooral omdat ik 2 duiven die ik enorm hoog heb staan en ook al bewezen zijn heb verloren op deze vervelende St. Vincent.

Achteraf over de lossing praten is natuurlijk heel makkelijk en deze ga ik ook zeker niet bekritiseren. Ik zat vrijdag zelf ook te kijken op weer en wind kaarten en ik zou ze zeker ook gelost hebben. Wel zou ik wat later lossen maar of dat nu het grote verschil zou hebben gemaakt betwijfel ik. De grote klassieker vanuit St. Vincent liep dus uit op een zware en ook wel onregelmatige vlucht en op veel plekken nog lege broedbakken van kampioenen die nog onderweg zijn. Ik zeg overigens altijd dat ze onderweg zijn, mijn duiven komen als ze in leven zijn naar huis!! Dat laatste wordt door de toenemende roofvogelpopulatie wel steeds lastiger.

Afgelopen weekend heb ik mijn duiven ingemand in Hendrik Ido Ambacht voor een vlucht vanuit Quievrain. De vlucht op zich verliep snel en soepel en in no-time was 90% thuis. Toch lijkt het me dit jaar maar niet te lukken om een schadevrij weekend te hebben en weer is er een jaarling achter gebleven en heb ik 2 gewonden terug gekregen. Het zijn dit soort tikken die je wekelijks krijgt  waardoor ik ook af en toe wel eens denk van “waarom doe ik dit eigenlijk nog”. Toch is het dan een kwestie van slikken en weer doorgaan, simpelweg alles er aan doen dat de volgende vlucht weer beter gaat. Mijn volgende vlucht is dus Internationaal Pau en hiervoor staan er ongeveer 15 gepland. Dit aantal kan nog wat wijzigen in toenemende of afnemende waarden. In principe gaat de zogenaamde A ploeg naar Pau en ik hoop dan ook op een mooie vlucht. De week daarna is Internationaal Agen waar alle jaarlingen ( die bekwaam zijn) gespeeld gaan worden. Ook zal ik met enkele oude duiven voor het eerst gaan deelnemen.  Voor deze vlucht heb ik enkele weken liefhebbers de mogelijkheid gegeven om te komen kijken. Inmiddels is er een appgroep aangemaakt waarin ik ook probeer te delen hoe en wat ik doe als voorbereiding voor deze vluchten.
Nu maar hopen dat het weer ons dan goedgezind is zodat we alles volgens planning kunnen gaan doen.

Al meer dan een week wacht ik op een goed moment om met mijn jongen te gaan rijden. Ik houd niet van strakblauwe luchten bij een eerste keer en ook niet van een gesloten wolkendek. Nu maar hopen dat er een deze dagen een goede dag komt om te lossen.

Tot slot wil ik nog even aandacht vragen voor het volgende. In september ga ik meedoen aan een Swim to fight Cancer. Ik wil mijzelf inzetten om geld op te halen voor kankeronderzoek. Hoewel ik vroeger wel veel heb gezwommen ben ik inmiddels al 12 jaar met zwempensioen. De eerste keren zwemmen vorige week vielen enorm tegen dus heb nog een lange weg te gaan voordat ik een fatsoenlijke 2km kan zwemmen. Maar goed… het uiteindelijke doel is natuurlijk om geld op te halen voor kankeronderzoek. Deze website heeft gemiddeld 1000 unieke bezoekers per week en nu hoop ik enorm dat er enkele van deze volgers mij willen steunen en willen doneren. Om een ieder wat te stimuleren wil aan een late jonge duif 2021 verloten uit de beste vliegduif van 2021. Iedere duivenliefhebber die doneert ( bedrag maakt niet uit) komt in de pot en na de swim zal ik de winnaar bekend maken.  Doneren kan via: https://www.fightcancer.nl/fundraisers/frankzwiers/swim-to-fight-cancer-breda

 

Voor nu was dit het weer, tot de volgende.

 

By | 2021-06-15T13:40:51+00:00 juni 15th, 2021|Blog|