Weblog 16-07-22

Er is even een weekje geen weblog geweest, de tijd ontbrak me helaas maar hierbij alsnog het verslag.

Barcelona stond op het programma en ik had hiervoor 5 duiven ingemand. Het werd een echte kraker met een stevige noord-oosten wind over de gehele vluchtlijn. Het werd een heel lange zit en het werd duidelijk dat een kopduif voor mij er niet inzat helaas. Uiteindelijk wisten 2 duiven op de zaterdag het hok te bereiken en prijs te winnen. Mijn eerste was de “Janine” welke vorig jaar de 92e Nat Barcelona won. Op deze Barcelona was het de eerste keer dat ze zich buiten de eerste 250 op de uitslag klasseerde. De tweede duif die arriveerde was een tweejaarse en deze Barcelona was de tweede vlucht uit zijn carriere. Als Jaarling viel hij reeds voor de charmes van “Janine” waardoor hij niet naar Agen of Narbonne ging om de stand van “Janine” in stand te houden. Hij is dus naar Perpignan gegaan voor zijn marathon debuut en won hierop de 106e prijs nationaal. Een duif dus met potentie en ik ben blij dat hij thuis is en ook prijs won op deze keiharde Barcelona.

Gelukkig slaagde anderen wel met inbreng van mijn duiven op Barcelona. In Belgie winnen Jeroen en Stijn Rans de 21e Nationaal met een 50% Zwiers duif. Jos Nevels uit Thorn won de 99e Nationaal met een 100% Zwiers duif. Ze kunnen het dus zeker wel……. Volgend jaar dus maar weer opnieuw proberen.

Dit weekend stond St. Vincent dan op het programma dat vanwege de bosbranden in Frankrijk werd verplaatst naar Tarbes. Ik heb 6 duiven ingemand en de condities waren wederom keihard. Op de dag van lossing vond geen enkele Nederlandse duif zijn hok dus moest het wel op dag 2 gebeuren. Persoonlijk hou ik erg van deze omstandigheden… ze zijn het meest eerlijk in mijn ogen.

Om 08:21 arriveerde hier de eerste duif en ik wist dat het een mooie tijdduif was. Ze wint uiteindelijk de 14eNationaal wat wederom goed is voor een ZLU-vaas. De 20-324 welke nu door het leven gaat als “Juno” won als jaarling geen enkele prijs maar kwam telkens opvallend fris thuis. Ze is de vriendin van de “Showman” die als jaarling de 4e nationaal Agen won en vandaag mijn 2e duif was. “Juno“  is een kleinkind van 4 echte toppers namelijk “ Neo” , 4e Olympiade duif Marathon” , “ Hestia” 1e en 8e nationaal, “ Kratos” , 1e nationaal en “ Amber” , 1e nationaal Dax. In totaal zullen 3 vd 6 duiven hun prijs winnen en zijn alle bewezen duiven thuis. Ook vandaag kregen we weer een mooie referentie; De 9e nationaal Tarbes gewonnen door Sjaak vd Velde en gefokt door Carlos de Mul komt uit een zoon van mijn wonderduivin “Aurora”.

Wilt u ook degelijke topnoteringen halen?
Op dit moment heb ik een mooi ploegje jonge duiven klaar welke bestemd zijn voor de verkoop. Als U interesse heeft kunt u me mailen op frankzwiersmp@gmail.com

Komende week staat Marseille op het programma voor mijn de tweede keer dat ik er op mee gaan doen. Vorig jaar wonnen we de 9e nationaal dus we hopen op een herhaling.

Voor allen alvast heel veel succes gewenst.

 

By | 2022-07-16T21:37:56+00:00 juli 16th, 2022|Blog|