Weblog 16-09-2015

Nog 1 vlucht te gaan voor de jonge duiven specialisten en het seizoen 2015 zit er voor bijna iedereen helemaal op. De duiven mogen gaan rusten, ruien of eventueel nog een ronde jongen groot brengen bij sommige liefhebbers.

Op de weblog van vorige week heb ik nogal wat reacties gehad, vooral het nieuws dat Willie en ik na 2 jaar samenspelen gaan stoppen als combinatie. Heel veel reacties van liefhebbers die het niet zagen aankomen maar ook diverse reacties van liefhebbers die eigenlijk niet anders verwacht hadden omdat 2 dingen goed doen bijna onmogelijk is. Tevens waren er een paar liefhebbers die me aanboden om samen met hun te gaan spelen of eventueel de kwekers wel willen huisvesten. Ik vind het echt geweldig al die reacties maar voorlopig ga ik het gewoon weer op eigen naam doen net als in 2013. Voor de kweekduiven is al huisvesting dus ook dat is geen probleem meer.

Of ik verwacht in 2016 op eigen naam net zo hard te kunnen spelen? Uiteraard verwacht ik dat, vergeet niet dat de totale verzorging van de vliegduiven al op mij neer kwam. In onze combinatie hadden we een heel goede samenwerking waarbij ik het vlieghok onder mijn hoede had en Willie de kweekduiven. Ik moet alleen wat extra tijd in gaan ruimen voor het verzorgen van de kweekduiven maar dat gaat ook helemaal goed komen.

Willie is trouwens bezig met een geweldig seizoen met de jonge duiven. Met nog 1 vlucht te gaan staat hij overal bij de kampioenen en in het rayon zelf los eerste. Ook nationaal zal hij waarschijnlijk bij de eerste 20 kampioenen aangewezen eindigen. Afgelopen weekend speelde Willie de 7e NPO op Gien en stond dus gelijk in het eerste jaar op teletekst. Ik ben er van overtuigd dat hij een heel eind gaat komen. De duiven die hij heeft komen uit de absolute top op de dagfondvluchten en gezien deze start zal er ook wel de nodige kwaliteit tussen zitten. Willie is bezig met een eigen site dus ook zijn verrichtingen zullen binnenkort online te lezen zijn.

Op eigen hok zijn de kwekers bezig met hun laatste ronde, hierna zullen ze verhuisd worden naar het nieuwe adres. Ook de vliegers zijn bezig met hun laatste ronde en mogen dan gaan rusten. Niet heel veel te melden dus. De duiven staan veelal nog steeds op de 100% koopman mengeling. Binnenkort zal ik het stro uit het hok halen en word ik weer een krabber.

Aankomende dinsdag krijg ik een delegatie Engelse liefhebbers op hokbezoek dus hiervoor moet ik nog het een en ander voorbereiden. Ik ben erg benieuwd wat ze vinden van de kleine accommodatie. Veel liefhebbers die duiven komen halen schrikken van de beperkte hokken, ze verwachten geloof ik een hok van 25 meter. Het hok waarom gespeeld word is slechts 7.5 meter, de helft hiervan is voor 25 koppels nestduiven ( oud en jaarlng), de andere helft voor de jongen.

Over 2 weken ( 3 oktober) is er een forum in Den Bosch, ik ben gevraagd daarin zitting te nemen en doe dat natuurlijk met plezier. Dit soort activiteiten bevorderen de duivensport en daar maak ik graag tijd voor. Na dit forum volgen diverse weken met allerlei huldigingen, hoewel het een enorme belasting is op mijn vrije tijd ga ik toch proberen overal aanwezig te zijn. Bestuurders zijn vaak druk bezig om alles te regelen voor deze dagen en dan vind ik dat de kampioenen daar ook aanwezig moeten zijn. Dus kampioenen laat je van je beste kant zien en ga zoveel mogelijk naar de huldigingen!

Voor nu was dit weer de weblog, de frequentie zal de komende maanden wat minder worden maar ik zal proberen om toch af en toe iets nieuws op de website te zetten. Ook zullen er binnenkort enkele vliegduiven op de site worden gezet en zullen de kwekers helemaal up to date worden gemaakt.

Tot slot nog voor de liefhebbers van de “Golden Future” lijn vanaf volgende week staat er op Pipa in de veiling van Jelle Jellema een kleinkind van “Golden Future” te koop. Deze komt uit de “Orion” gekoppeld aan een inteelt “Rika” ( Zoon Rika x “Golden Future”)

By | 2017-03-27T11:35:16+00:00 september 16th, 2015|Blog|