Weblog 16-09-2020

Het seizoen zit er nu helemaal op voor mij wat betekend dat de verzorging van de duiven een heel stuk omlaag wordt geschroefd. De jonge duiven zijn voldoende ingespeeld en hebben wedvluchten gevlogen tot aan 400km met 2 nachten mand. Ik hecht enorm veel waarde aan het goed inspelen van jonge duiven. Ik zie het als eerste selectie en het geeft mij ook een beeld van de kweekkoppels waar deze jongen uit zijn gefokt. Van elk kweekkoppel fok ik normaal 4 jongen voor eigen gebruik als ik na de jonge duivenvluchten moet concluderen dat alles weg is zal ik dat koppel niet nog eens op elkaar zetten. Anderzijds als alle jongen aanwezig zijn geeft dat me ook een indicatie natuurlijk. Net als vorig jaar zijn er gelukkig niet te veel jonge duiven verspeeld. Ik heb er 76 geringd en na alle vluchten zijn er nu nog 54 over. Op de laatste vlucht ben ik er helaas 8 verspeeld en dat is vooral aan mezelf te wijten. In de week voorafgaand aan deze vlucht gooiden de jongen zich compleet kaal en dat kost natuurlijk heel veel energie. Ze kregen helaas een pittige vlucht voor hun kiezen en dat heb ik geweten. ’s Avonds waren er van de 62 ingemande duiven slechts 27 thuis!!! Wat wel opviel is dat bij deze 27 alle 4 de jongen van “Neo” x “Aurora” zaten iets wat natuurlijk wel wat zegt. Op dag 2 en 3 kwamen er nog veel naar huis en dus is de teller geëindigd op 54 jonge duiven.

Het seizoen is nu dus voor mij ten einde…. Wat volgt???
Op dit moment zitten de duiven met eitjes en deze mogen ze nog groot brengen. Deze jongen zijn bedoeld om bestellingen af te handelen en de overige zijn eveneens bestemd voor de verkoop. Van de beste duiven worden de eitjes nog eenmaal verlegd en daarmee is het dan wel klaar voor 2020.  Vervolgens gaan we selecteren. Omdat ik maar een beperkte ruimte heb zal ik ook moeten kiezen welke duiven in meeneem naar 2021. Van de lichting 2018 zullen er veel verdwijnen, ik heb dat jaar een veel minder talentvolle ploeg dan van 2019 en naar wat ik vermoed 2020.  Van mijn jaarlingen ( ploeg 2019) hebben er veel voldaan aan de eisen.  3 hebben er uitmuntend gepresteerd met 2 prijzen bij de eerste 80 nationaal. En in totaal wonnen er 9 verschillende jaarlingen een prijs bij de eerste 80 Nationaal. Omdat ik minimaal de helft van mijn vliegploeg wil laten bestaan uit jaarlingen betekend dat dus dat de lat erg hoog ligt.

(De twee beste jaarlingen van 2020)

Wat zit er nog aan te komen de komende tijd?
Het team van Van Boxtel reclame heeft recent hier een aantal filmopnames gemaakt tbv een korte promofilm. Hierin word een kort beeld gegeven van wat er hier in gepresteerd en met welke duiven. Verder gaat er binnenkort een nieuwe vlog uitkomen met daarin het systeem van bijproducten welke ik hanteer. Ik had deze vorig jaar al willen maken maar het is er niet van gekomen. Mochten er vanuit de lezers van deze weblog nog vragen komen om eens te behandelen in een weblog of in een Vlog laat het me dan weten op Frankzwiersmp@gmail.com.

Voor nu was dit het weer, tot de volgende.

By | 2020-09-16T16:02:05+00:00 september 16th, 2020|Blog|