Weblog 18-08-20

De laatste wedvlucht voor de marathon zit er op en daarmee is marathon seizoen 2020 weer tot een einde gekomen. Ik ben altijd heel blij als het begint maar zeker net zo blij als het weer afgelopen is. Dit weekend stonden Bergerac en Narbonne op het programma. Zelf heb ik uitsluitend deelgenomen aan Narbonne en dat met een vrij omvangrijke ploeg.

Ik had in mijn vorige weblog al geschreven dat ik met een zogenaamde A ploeg naar Narbonne te gaan en ze hebben me zeker niet teleurgesteld. In de avond vielen de eerste duiven al in Limburg en stiekem had ik gehoopt ook nog wel een duifje te klokken op de avond. Ik had mijn Mad Max mee en deze had op Pau reeds laten zien het duister niet te schuwen. Ik ben tot 00:00 bij de hokken geweest en heb daarna mijn bed opgezocht. Om 01:15 ging mijn unikon web af met de melding duif geconstateerd. Ik zag gelijk het ringnummer dus wist ook gelijk dat het weer Mad Max was welke midden in de nacht thuis kwam. De duif werd verzorgd (Total recovery capsule en Vitaboli) en vervolgens gemeld. Al snel hoorde ik dat streekgenoot Rex de Leeuw ook een nachtduif had en deze 12 minuten eerder had geklokt. De droom van een 1e nationaal ging dus al snel weer weg.

Ik kon geen slaap meer vatten dus ben de rest van de nacht maar met enige regelmaat buiten gaan kijken of er nog een duif zou aankomen in het donker. Het gebeurde niet en er moest gewacht worden tot 06:14 op de tweede duif. De tweede duif was een jaarling duivin uit zoon Elena ( Frans Bungeneers) en Future Girl ( Dochter Marcus x GF), ook deze duif speelt aan de kop met een 17e nationaal. Bij mij krijgen duiven die bij de eerste 30 nationaal spelen een naam dus voor deze mooie duivin is de naam “Elin” gekozen. De derde en vierde duif waren jaarling doffers en winnen ook beide nog een ZLU vaasje met de 23e en 25e nationaal. De 23e Nationaal is een zoon van “Kian” x “Bonte Lady” hij won reeds een 57e nationaal op Agen ZLU en gaat voortaan door het leven als “Atlas”. De 25e Nationaal is een zoon van mijn wonder duivin “Aurora” x zoon “Kian”/”Amber”, deze won reeds de 71e nationaal op Agen en is omgedoopt tot “Helios”. De vijfde duif, wederom een jaarling doffer wist helaas net geen ZLU vaasje te winnen maar wel een knappe 30e Nationaal te behalen, deze is gefokt uit 2 duiven van Bert Saarloos en heeft ook op Agen reeds zijn klasse bewezen met een 76e Nationaal. Ook voor hem hebben we natuurlijk wel een naam en gekozen is voor “Besa”. Uiteindelijk winnen 27 van de 41 gezette duiven hun prijs en ben ik erg gelukkig met deze afsluiter van het seizoen. Het werd een seizoen met enorme hoogtepunten ( Mad Max)  en dieptepunten (Barcelona), ingecalculeerde mindere vluchten ( Perpignan) en machtige series ( Agen en Narbonne).  De doelstelling is behaald deze was om 1 ZLU vaas ( top 25 nat) meer te winnen dan in 2019. Toen waren het er 5 en nu zijn het er dus mede dankzij de laatste vlucht 6 geworden. Het is nog even afwachten op de asduif uitslagen, ik verwacht dat “Mad Max” hoog geklasseerd zal worden zowel nationaal als internationaal.

Wat rest nu nog? De jonge duiven zullen hun programma verder afwerken, ik heb enkele jonge duiven met wat oog problemen ( one eye cold) en ben deze op advies van Henk de Weerd en Jan van Wanrooij aan het druppelen zodat ook zij hun programma af kunnen maken. Verder zal ik binnenkort nog een (Engelstalige) youtube video maken met een overview van 2020 en een video met het gebruik van de bijproducten en medicamenten zoals ik dat in 2020 heb gedaan.

Voor nu allen succes met de leerschool van de jongen en tot de volgende weblog maar weer.

 

 

By | 2020-08-18T13:35:04+00:00 augustus 18th, 2020|Blog|