Weblog 21-07-2020

Yes, het eerste vluchtweekend zit er op en het was gelijk een lekker begin. De grote pret begon op zaterdag al toen grote vriend Wim Gielen zegevierde op nationaal St. Vincent. Wim en ik kennen elkaar al jaren en doen diverse dingen samen Wim was eerst trouwe supporter, is toen zelf begonnen en heeft al vele mooie successen gehad. Ook via deze weg wil ik Wim Gielen dan ook feliciteren met deze geweldige overwinning.

De volgende vlucht in dit weekend was Internationaal Pau. Voor deze vlucht heb ik 10 duiven ingemand allemaal 2 jaarse duiven en de aanvoerder van het team was “Mad Max” welke als jaarling zijn klasse al toonde met de 17e Nationaal Agen op een loodzware editie. Toen de eerste meldingen vanuit Frankrijk en later België kwamen wist ik dat het kantje boord zou zijn om hier nog te draaien op dag van lossing. Vervolgens liet Martin de Poorter uit Sluis zijn klasse zien en draaide 4 duiven kort op elkaar, echt schitterend. Van Martin kreeg ik te horen dat in zowel zijn 3e als 4e duif duiven van mij in de afstamming zaten dus dat gaf wel wat hoop. Het werd donkerder en de neutralisatietijd ging in….. helaas geen duif kunnen klokken. Omdat Martin al had gedraaid moesten de kopduiven dicht bij huis zitten en ik besloot de hele nacht alle lampen aan te doen en m de jonge duiven in de ren te laten. Ik heb dit als tip gekregen van Ron Merry toen in 2017 “Neo” in het donker arriveerde en maar niet binnen wou komen. Na het in de ren laten van de jongen kwam “Neo” naar beneden en werd hij toen om 23:55 geklokt.  Goed, alle lampen aan en dan toch maar naar bed, het zou immers vroeg er weer uit worden gezien de verwachtingen. Om 01:24 schrok ik wakker van mijn telefoon, deze gaf de melding dat om 01:24:51 een duif was geconstateerd. Gelijk heb ik wat kleren aangetrokken en ben naar het hok gegaan. Inmiddels zat mijn “Mad Max” al binnen. Ik heb eerst de duif verzorgd met een total recovery capsule van Belgavet en een vitaboli van Belgica de Weerd. Daarna zag ik dat mijn Unikon Web de duif automatisch had door gemeld dus daar hoefde ik niks meer aan te doen. De adrenaline gierde door mijn lijf en heb dan ook de rest van de nacht niet meer geslapen. Het lange wachten kon gaan beginnen want door de verschillende neutralisatie berekeningen kon ik er geen touw meer aan vast knopen op welke plek deze duif zou eindigen. Het duurde uiteindelijk tot vandaag dat ik wist dat “Mad Max” de 5e Nationaal Pau zou winnen en daarmee hard op weg is om net zo goed als zijn broer “Neo” te gaan worden.


(“Mad Max” direct na thuiskomst om 01:24 in de nacht)

Het wachten op zondag duurde lang en om 06:45 arriveerde mijn tweede duif ook. Deze tweejaarse duivin heb ik gekregen van Jan Severijnen uit Lepelstraat en komt uit zijn “Tarbes” (2x 18e Nat Tarbes) en een dochter van mijn topkweker “Eros”. Hij kwam in de meldlijst binnenkomen op plek 21 maar door de overvlucht terugvallen naar plek 58. Twee duiven bij de eerste 60 nationaal dus een mooie start van het seizoen.

In mijn vorige weblog heb ik al uitgezet welke producten ik gebruik voor de begeleiding van mijn duiven. In de laatste fase voor de marathon vluchten heb ik mijn duiven 3 weken geleden allemaal nog een Belgamagix tablet gegeven van Belgica de Weerd en 2 dagen voor de dag van inkorving van Pau hebben de duiven WN rood ( Belgica de Weerd) in het water gehad gemengd met Gentochol ( Belgavet). Op de dag van inkorving is dit Belgasol geweest, dit gebruik ik eigenlijk standaard op de dag van inkorving. In mijn vorige weblog heb ik ook gewezen op de producten die ik over het voer gebruik, ik plak deze aan het voer normaal met twisterolie (Belgavet) maar heb dat dit seizoen afgewisseld met de Belgaforme olie wat me ook een goed product lijkt.

Ik besef me dat ik veel bijproducten geef, ik doe dit omdat ik heel erg veel verlang van mijn duiven en ik geloof er niet in dat dit zuiver op voer en water kan. Mijn duiven trainen dagelijks 2,5 uur, krijgen ook veelal nog 2x per week een lapvlucht van 60km en moeten daarnaast natuurlijk ook nog de wedstrijden doen.  Om die reden doe ik er in deze periode dus alles aan om ze zo goed mogelijk met een zo sterk mogelijke conditie aan de start te brengen en mijn resultaten zeggen me dat ik het voorlopig nog niet moet gaan veranderen 😉.

 

Voor komend weekend staat er een vlucht vanuit Agen op het programma, voor mijn duiven is dat 907km. Ik heb alleen maar jaarlingen ingemand en wel 46 stuks, dit zijn al mijn jaarlingen. Ik heb het geluk gehad dat ik van de lichting 2019 veel jongen heb overgehouden en deze hebben dan ook allemaal een plek gekregen. Het was ook wel nodig van de lichting 2018 ben ik zeker 70% als jong al verspeeld. Daardoor ook andere keuzes gemaakt voor 2019 en 2020 en dat bevalt me veel beter. Ook in 2020 dus gaat het goed met de jongen. Er zijn er 74 geringd en 2 verkregen op een bon. Nu na 4x zelf africhten en 2x met de afdeling mee zijn er nog 68 over. Hopelijk blijft dat zo en kan ik mooi selecteren na het seizoen. Even terug naar Agen, in 2018 mijn debuut met een bizar succes (3,6,11 nationaal) en in 2019 ook lekker met een 3e en 17e Nationaal. Dit waren beide keiharde vluchten en daarop presteren mijn duiven gewoonweg top. Nu Agen 2020 een heel andere vlucht lijkt te worden, veel eenvoudiger heb ik geen idee wat ik ervan moet verwachten. Ik heb bewust enkele duiven met wat sneller bloed in de aderen ( Via “Hestia”) bovenaan gezet, nu afwachten of ze het ook gaan doen.

Voor nu allen heel veel succes en maak er weer iets moois van.

 

 

By | 2020-07-28T11:25:05+00:00 juli 21st, 2020|Blog|